عطر و طعم سیر شدید است و میتواند طعمهای دیگر را در یک ظرف تحت تاثیر خود قرار دهد. علاوه بر این بوی سیر برای برخی افراد به هیچ وجه خوشایند نیست در حالیکه برای بسیاری عجیب است که عدهای بیش از حد از آن استفاده میکنند. در این مقاله به روشهایی برای از بین بردن بوی سیر ارائه میشود.
وقتی سیر خرد شده مصرف میکنید، نوشیدن آبلیمو در از بین بردن بوی سیر موثر است
بوی سیر به چه دلیل است؟
ترکیبات مهم فراری که موجب بوی سیر در دهان میشود عبارتند از: آلیل متیل سولفید، آلیل متیل دی سولفید، آلیل مرکاپتان، دی آلل دی سولفید، دی متیل دی سولفید و متیل مرکاپتان و مقادیر جزئی دی متیل سلنید. سایر ترکیبات گوگرد نیز وقتی آلیسین سیر در معده و کبد شکسته میشود، تولید میگردند. برای از بین بردن بوی سیر از خانه میتوانید چند ساعت پنجره خانه را باز بگذارید و یا این که یک ظرف یا کاسهای از جوش شیرین را در اتاقی که بو گرفته است قرار دهید
بوی سیر تا چند ساعت میماند؟
آلیل متیل سولفید به سرعت تجزیه نمیشود و زمان مقدار قابل توجهی پس از مصرف در بدن باقی میماند و این باعث میشود بوی سیر به مدت چند ساعت و یا حتی چند روز (۱ تا ۲ روز) پایدار بماند.
روشهای از بین بردن بوی سیر از دهان
برای رفع بوی سیر از دهان، شستشوی دهان تاثیر زیادی ندارد. میتوانید از روشهایی که در ادامه بیان میشود استفاده نمایید.
سیب بخورید!
همه ما میدانیم که اگر سیبی را ببرید و بیرون بگذارید، قهوهای میشود. این رنگ توسط یک آنزیم ایجاد میشود که تنها کار آن کم کردن جذابیت میوه نیست، بلکه به عنوان یک دئودورانت طبیعی برای بوی بد سولفیدهای ناشی از سیر در دهان عمل میکند.
آب لیمو بنوشید
وقتی سیر خرد شده مصرف میکنید، نوشیدن آبلیمو در از بین بردن بوی سیر موثر است. اسید موجود در آب لیمو، آلینیناز را خنثی میکند، آلینیاز، آنزیمی است که هنگام خرد کردن سیر تولید میشود و باعث بوجود آمدن بوی ناخوشایند آن میشود.
چای سبز
در چای سبز، آنتی اکسیدانهایی به نام پلی فنول، بسیار زیاد است. همانند آنزیمهای سیب، پلی فنول ها، مواد شیمیایی را باعث بوجود آمدن بوی سیر میشود از بین ببرد.
استفاده از قاشق فولادی!
قاشق چایخوری فولادی را در اطراف دهان خود بگذارید. تمام سطوح پوست، از جمله کل زبان و طرفین دهان را با قاشق لمس کنید. قاشق را به سمت بالا بچرخانید تا بتوانید زبان خود را به عقب برگردانید، استفاده از قاشق فولادی در از بین بردن بوی سیر موثر است.
روشهای از بین بردن بوی سیر از دست
پوست مرطوب یکی از مرکبات دلخواه خود را در آب رنده کرده و اجازه دهید سرد شود. سپس آن را به روی دست خود بمالید. میتوانید از اسپری کردن برای این کار استفاده کنید. دستهای خود را روی فولاد بمالید و یا این که از صابون فولادی استفاده نمایید. به صورت تئوری، فولاد با گوگرد عکس العمل نشان داده و باعث خنثی کردن بوی سیر میشود. این کار برای برخی جواب داده است و برای برخی خیر. میتوانید از صابون و فولاد ضد زنگ استفاده کنید. صابون را روی دستان خود بگذارید و از یک قاشق فولادی ضدزنگی تمیز استفاده کنید تا آن را در دستان خود قرار پخش کنید، حتی بین انگشتان دست.
روشهای رفع بوی سیر از خانه
برای از بین بردن بوی سیر از خانه میتوانید چند ساعت پنجره خانه را باز بگذارید و یا این که یک ظرف یا کاسهای از جوش شیرین را در اتاقی که بو گرفته است قرار دهید. وقتی سیر خرد شده مصرف میکنید، نوشیدن آبلیمو در از بین بردن بوی سیر موثر است. اسید موجود در آب لیمو، آلینیناز را خنثی میکند، آلینیاز، آنزیمی است که هنگام خرد کردن سیر تولید میشود
روشهای از بین بردن بوی سیر از غذا
برای این که شدت بوی سیر را از غذای خود کم کنید میتوانید از روشهای زیر استفاده نمایید.
دمای غذا را بیشتر کنید
شما میتوانید شدت بوی سیر را با خنثی کردن آلیناز کاهش دهید. راه این کار با گرما است. با پختن سیر در دمای بالاتر از ۱۴۰ درجه فارنهایت. شما میتوانید آلیناز را خنثی کرده و طعم سیر را تحمل کنید.
از گیاهان معطر استفاده کنید
گیاهان یکی دیگر از راههای خوب برای رفع عطر و طعم سیر هستند. گیاهان تازه مانند گشنیز، جعفری و ریحان میتوانند برای مقابله با طعم سیر اضافی کمک کنند. با این حال، شما باید از آنها به صورت متعادل استفاده کنید. استفاده بیش از حد از آنها میتواند غذا را تلخ کند.
مواد خامهای به غذای خود اضافه کنید
با استفاده از مواد خامهای مانند لبنیات، میتوانید یک سس خامهای درست کنید. همچنین مواد غیر لبنی مانند شیر نارگیل وجود دارد که برای خوراکیها و غذاهای جنوب شرقی آسیا مناسب است. صرف نظر از اینکه کدام ماده حاوی خامه را استفاده میکنید. این سس میتواند سیر را رقیق کرده و تیزی آن را کاهش دهد تا غذای شما خوشمزهتر شود.
استفاده از مواد اسیدی
ترشی موادی مانند آبلیمو و یا حتی سرکه میتواند توجه زیاد به شدت سیر را کاهش دهد. این که از کدام ماده اسیدی و چقدر از آن استفاده میکنید بستگی به غذایی دارد که میپزید و این ترجیح شماست. نکته مهم این است که از آن به صورت متعادل استفاده کنید تا غذایتان زیاد ترش نشود.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0