کد خبر : 62756
تاریخ انتشار : چهارشنبه 6 دسامبر 2017 - 14:40
-

ریفلاکس بیشتر در کمین افراد چاق است!

ریفلاکس بیشتر در کمین افراد چاق است!

به گزارش قائم آنلاین،علل مختلفی باعث بروز ریفلاکس می شوند، اما یکی از زایج ترین آنها چاقی یا اضافه وزن است. ریفلاکس Reflux یا ترش کردن معده، از جمله بیماری‌های شایع گوارشی است که میلیون‌ها نفر در سراسر جهان و حدود ۱۵ میلیون ایرانی به آن مبتلا هستند.هر چند این بیماری همچون بیماری‌های خود ایمنی

به گزارش قائم آنلاین،علل مختلفی باعث بروز ریفلاکس می شوند، اما یکی از زایج ترین آنها چاقی یا اضافه وزن است.


ریفلاکس Reflux یا ترش کردن معده، از جمله بیماری‌های شایع گوارشی است که میلیون‌ها نفر در سراسر جهان و حدود ۱۵ میلیون ایرانی به آن مبتلا هستند.هر چند این بیماری همچون بیماری‌های خود ایمنی خطرناک نیست اما می‌تواند دلیل مراجعات مکرر به مطب پزشک و صرف هزینه‌های بسیار برای آندوسکوپی* باشد. به طوری که رئیس انجمن گوارش و کبد ایران ریفلاکس را دلیل ۸۰ درصد آندوسکوپی‌های انجام شده در سال‌های اخیر اعلام کرده است. به‌همین بهانه با دکتر رضا ملک‌زاده به گفت‌و‌گو نشستیم تا از این بیماری و راه‌های پیشگیری از آن بیشتر بدانیم.

ریفلاکس یا ترش کردن چیست؟
دکتر رضا ملک‌زاده بیماری ریفلاکس را چنین تعریف می‌کند: بازگشت اسید از معده به مری را ریفلاکس یا ترش کردن معده می‌گویند. البته بافت مری و عملکرد آن به گونه‌ای است که به طور طبیعی این اسید را خنثی می‌کند، اما هنگامی که میزان و تعداد دفعات بازگشت اسید بیش از حد طبیعی باشد عملکرد مری مختل شده و فرد با عوارض متعددی مواجه می‌شود.

حدود ۲۰ درصد از ایرانیان به ریفلاکس مبتلا هستند، سوزش سر دل، بادگلو و آروغ زدن و حتی خس خس سینه و سرفه از نشانه‌های این بیماری است. معمولاً احساس سوزش سردل در مبتلایان به ریفلاکس از قفسه سینه شروع می‌شود و به ناحیه گلو و گردن می‌رسد و با حس ترشی یا تلخی دهان بیمار را آزار می‌دهد.

شاید از خود بپرسید خس‌خس سینه و سرفه چه ربطی به ریفلاکس دارد؟
هنگامی که اسید معده به داخل گلو برمی گردد ممکن است به داخل نای و ریه هم وارد شود. در چنین حالتی فرد دچار سرفه و خس‌خس سینه می‌شود.

مهم‌ترین علت بروز ریفلاکس چاقی و اضافه وزن است
چاقی و پرخوری مهم‌ترین عامل بازگشت اسید معده به مری است به همین دلیل این بیماری بیشتر در مبتلایان به اضافه وزن دیده می‌شود.

خوراکی های تشدید کننده ریفلاکس یا ترش کردن:
البته بعضی از غذاها و خوراکی‌های چرب، پرادویه و ترش مانند انواع فست فودها، سوسیس و کالباس، چای، قهوه، نوشابه‌های گازدار، کاکائو، سس قرمز، چیپس، پفک، لواشک و همچنین میوه‌های ترش مانند گوجه سبز نیز در بروز و تشدید ریفلاکس مؤثر است.

پیشگیری از ریفلاکس یا ترش کردن:
پیشگیری همیشه بهتر از درمان است، راه پیشگیری از ابتلا به این بیماری رعایت رژیم غذایی و کاهش وزن است. در بیشتر مواقع مبتلایان به این بیماری هم می‌توانند با کاهش وزن و رعایت رژیم غذایی صحیح و همچنین مصرف داروهای تجویز شده توسط پزشک بیماری خود را کنترل و درمان کنند. نکته مهم دیگری هم که معمولاً توصیه می‌شود رعایت فاصله زمانی مناسب (حداقل ۲ ساعت) بین وعده غذایی شام و زمان خواب است که رعایت آن می‌تواند در کنترل بیماری و پیشگیری از عوارض آن، بسیار کمک کند.

هر چند بیماری ریفلاکس به تنهایی چندان خطرناک نیست اما سهل‌انگاری در درمان آن می‌تواند عوارض بسیاری به همراه داشته باشد. آسیب مخاط مری یکی از این عوارض است که در طولانی مدت به التهاب و زخم مری تبدیل خواهد شد. در حالی که یک برنامه غذایی سالم در کنار دارو درمانی مناسب می‌تواند کیفیت زندگی فرد را حفظ کند.

اگر به ریفلاکس مبتلا هستید با مشاهده علائمی مانند گیر کردن لقمه در مری یا استفراغ خونی حتماً در کوتاه‌ترین زمان به متخصص مجرب مراجعه کنید و درمان بیماری خود را جدی بگیرید.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

دوازده + سه =