این مطالعه شامل حدود ۷۰۰۰ فرد مبتلا به ام اس بود. میانگین سنی شرکت کنندگان حدود ۶۰ سال بود که به مدت ۲۰ سال مبتلا به این بیماری بودند.
کاترین فیتزجرالد، سرپرست تیم تحقیق، در این باره میگوید: «ما براساس میزان مصرف بالا میوه و سبزیجات و غلات کامل و مصرف کمتر گوشتهای فرآوری شده و قرمز و قند ناشی از دسر و شیرینی به شرکت کنندگان امتیاز دادیم.»
به گفته وی، «یک محدودیت این مطالعه این است که هیچ اطلاعات رژیمی در مورد گوشتهای کم چرب یا ماهی وجود نداشت.»
شرکت کنندگان براساس میزان سلامت بیشتر رژیم غذایی شان به پنج گروه تقسیم شدند.
نتایج نشان داد گروه دارای سالمترین رژیم غذایی حدود ۲۰ درصد کمتر دارای ناتوانی شدید فیزیکی یا افسردگی شدید بودند. منظور از ناتوانی شدید نیاز به استفاده از برخی انواع ابزار حمایتی نظیر ویلچیر یا عصا برای راه رفتن به اندازه ۲۵ قدم است.
طبق یافته ها، افراد دارای رژیم غذایی با بالاترین کیفیت روزانه ۱.۷ وعده غلات کامل و ۳.۳ وعده میوه و سبزیجات یا حبوبات مصرف میکردند. رژیم غذایی گروه با پایینترین کیفیت حاوی ۰.۳ وعده غلات کامل و ۱.۷ وعده میوه در روز بود.
محققان دریافتند افراد دارای سبک زندگی کاملا سالم ۵۰ درصد کمتر افسردگی را تجربه میکردند، ۳۰ درصد کمتر دارای خستگی شدید، ۴۰ درصد کمتر دارای درد و یک سوم کمتر دارای مشکلات فکری و حافظه بودند.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0