به گزارش شبکه خبری دویچه وله، در این گزارش که از سوی موسسه تحقیقات درگیریهای مسلحانه منتشر شده، آمده که این تسلیحات مرگبار میتواند اغلب به دست افراد ناباب بیفتد.
در این گزارش که روز پنجشنبه منتشر شده، آمده که میزان قابل ملاحظهای از سلاح و مهمات در انبارهای داعش وجود داشت که ساخت اتحادیه اروپا بودند.
در این گزارش ۲۰۰ صفحهای همچنین ادعا شده که بیش از ۳۰ درصد از تسلیحات مورد استفاده داعش در صحنه نبرد در عراق و سوریه از کمپانیهای تسلیحات سازی بلغارستان، رومانی، مجارستان و آلمان است.
روسیه و چین نیز بیش از نیمی از تسلیحات مورد استفاده توسط داعش را ساختهاند.
این گزارش که درباره “تسلیحات داعش” است در نتیجه سه سال کار میدانی صورت گرفته توسط تیمهای این موسسه در عراق و سوریه در بازه زمانی ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۷ است. محققان بیش از ۴۰ هزار آیتم به دست آمده از مواض داعش شامل مهمات، تفنگ و قطعات به کار رفته در مواد انفجاری را مورد بررسی قرار دادند.
این تسلیحات چگونه به داعش رسیدهاند؟
در این گزارش به این مساله اشاره شده که بیشتر تسلیحات داعش از ارتش عراق و سوریه به دست آمده است. اما در بسیاری از موارد تسلحات از کشورهای شرق اروپا توسط عربستان و آمریکا خریداری شدهاند و به نیروهای اپوزیسیون سوریه تحویل داده شدند که در نهایت به دست این گروه تروریستی افتاده است.
در ادامه این گزارش همچنین آمده است: این نتایج یادآوری تناقضهای موجود در تامین سلاح در درگیریهای مسلحانهای است که در آنها گروههای مسلح غیردولتی به نبرد با یکدیگر میپردازند.
اگر بخواهیم به صورت جزئیتر به این مساله بپردازیم متوجه میشویم که چگونه عربستان و آمریکا تسلیحات چند میلیون دلاری را از کشورهای شرق اروپا پیش از دادنشان به شبه نظامیان سوری خریداری کردهاند و اغلب مفاد قراردادها را نقض میکنند.
در این تحقیقات همچنین آمده است: بسیاری از این نقل و انتقالات نقض کننده مفاد فروش و صادرات توافق شده هستند. این تبادلات میان صادرکنندگان سلاح که اکثرا کشورهای عضو اتحادیه اروپا و گیرندگان آنها در عربستان و آمریکا هستند، صورت میگیرد.
نقل و انتقال دو ماهه از اروپا به داعش
در یکی از این موارد، این گروه تحقیقی مشخص کرد که یک سلاح پیشرفته ضد تانک را رهگیری کرده که در اتحادیه اروپا ساخته شده، به آمریکا فروخته شده و سپس به گروهی درگیر در سوریه داده شده و در نهایت به دست داعش در عراق افتاده است و همگی این موارد ظرف دو ماه از خروج این سلاح از کارخانه صورت گرفته است.
در ادامه این گزارش همچنین آمده است: تسلیحات بینالمللی مورد استفاده برای گروههای درگیر در سوریه برای داعش یک فرصت مناسب است چون این تسلیحات از نظر کمی و کیفی بسیار بهتر از آن چیزی است که نیروهای داعش به صورت معدود در صحنه نبرد به دست میآورند.
براساس گزارش موجود، طرفهای دخیل در این نقل و انتقالات تسلیحاتی اغلب به صورت عمدی تلاش میکنند تا کمپانی سازنده را با تغییر بسته بندی و حذف یا نقاشی کردن نشان کمپانی مخفی کنند. این محققان همچنین گفتهاند که برخی از این دادهها منجر به پروندههای کیفری شدهاند که از جمله آن میتوان به تحقیقات پلیس بلژیک درباره تامین بخشهایی از مواد و وسایل انفجاری اشاره کرد.
داعش در سال ۲۰۱۴ بخشهای زیادی از سوریه و عراق را به کنترل خود در آورد. آنها از آن زمان تا به اکنون اکثر این نواحی را از دست دادهاند اما این موسسه تحقیقاتی هشدار داده که این شبه نظامیان هنوز هم تهدید محسوب میشوند چراکه توانایی ساخت تسلیحات پیچیده را دارند.
در ادامه این گزارش آمده است: داعش با دسترسی جهانی، ظرفیتهای سازمان یافته و لجستیکی و تمایل برای نیرو گرفتن از سطح جهان میتواند دست به اقدامات تروریستی و شبه نظامی در سطحی گسترده بزند.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0