وی افزود: این خدمات شاید در فرانسه یا اسپانیا ارزشی نداشته باشد، چون آنها نمیخواهند بز وارد کنند، در صورتی که برای کشور ما که مجبور است بز را وارد کند میتواند با هزینه کمتری بز را تولید کند و آن هم از روشی که یک روزی تحقیقاتی بوده و در حال حاضر یک روش کاربردی و اقتصادی است.
رئیس پژوهشکده زیست فناوری رویان اصفهان در رابطه با موانع تولید انبوه این بز شبیهسازی شده، ادامه داد: موانع تولید انبوه موانع اقتصادی ما است، یعنی ما باید زیرساختی داشته باشیم که بتوانیم تعداد زیادی بز نگهداری کنیم.
وی ادامه داد: با وجود موانع زیرساختی و اقتصادی در طول سال تعداد یک صد بز تولید کرده و میفروشیم، اگر فضا و بستر دامپروری بزرگتر بود بهتر میتوانستیم تعداد بیشتری بز تولید کنیم.
نصر اصفهانی خاطرنشان کرد: در حال حاضر نیز با دامپروریها و هلدینگهای دیگر همکاری میکنیم که امید داریم این کار گسترش پیدا کند.
وی در پاسخ به این سؤال که در صورت درخواست این امکان، توان پرورش بیشتر بز را دارید، عنوان کرد: پژوهشکده رویان میتواند در روشهای مختلف خدماتی مثل انتقال جنین شبیهسازی به متقاضیان کمک کرده و این کار را گسترش دهد.
رئیس پژوهشکده زیست فناوری رویان اصفهان در تشریح تفاوت بز معمولی و بزهای شبیهسازی شده، گفت: تولید شیر توسط بزهای خوب معمول در کشور ما روزانه بین ۱۰۰ تا ۵۰۰ گرم است، این بزها در دوره شیرباری به طور میانگین میتوانند دو کیلوگرم شیر دهند، این در حالی است که این امکان هم وجود دارد که تا ۵ کیلوگرم شیر هم بدهند.
وی در رابطه با ارزش ریالی این بزها اذعان کرد: در حال حاضر واردات این بزها به کشور حدود ۴ میلیون تومان هزینه میبرد، در حالی که ما میتوانیم این بزها را با هزینه یک سوم یا نصف تولید کنیم.
نصر اصفهانی در پایان اضافه کرد: بز بر اساس سنش فروخته میشود و ما بر اساس سن بزی که فروخته میشود، میتوانیم بگوییم تولید آن ارزانتر میشود.
پژوهشگران پژوهشکده زیست فناوری رویان اصفهان با استفاده از تجارب قبلی شبیهسازی و با به کارگیری روش دستی بومیسازی، پس از ۹ ماه موفق به این شبیهسازی از تخمدان و لقاح مصنوعی سلولهای بنیادین سه رأس بز از آن نژاد شدند؛ با این شبیهسازی در پژوهشکده رویان، ایران به معدود کشورهای دست یافته به فناوریهای نوین تولید مثل پیوست.
صادرات گوشت این نژاد، تولید شیر باکیفیت و تهیه پنیر از آن به دلیل داشتن چربی زیاد نه تنها نشاندهنده ظرفیت این نژاد برای ورود به صنعت دام شیری کشور است، بلکه بیانگر نیاز به توجه ویژه به صنعت بُز شیری برای ایجاد اقتصاد کوچک، اما مولد با هدف تأمین خانوادههای روستایی است.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0