کد خبر : 67110
تاریخ انتشار : شنبه 23 دسامبر 2017 - 16:55
-

بیماران ناامید از بیمه‌ها

بیماران ناامید از بیمه‌ها

به گزارش قائم آنلاین،بیمه در اقدامی جدید تعداد زیادی از داروها را از پوشش خود خارج کرده تا مردم این داروها را به‌صورت آزاد تهیه کنند، از طرفی برخی از داروها نیز گران شدند. در صورتی که این اقلام دارویی بدون کارشناسی دقیق از سبد بیمه‌ای خارج شوند، به افزایش پرداخت از جیب مردم منتهی

به گزارش قائم آنلاین،بیمه در اقدامی جدید تعداد زیادی از داروها را از پوشش خود خارج کرده تا مردم این داروها را به‌صورت آزاد تهیه کنند، از طرفی برخی از داروها نیز گران شدند. در صورتی که این اقلام دارویی بدون کارشناسی دقیق از سبد بیمه‌ای خارج شوند، به افزایش پرداخت از جیب مردم منتهی خواهند شد.

آقای حسین‌علی شهریاری، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی درباره حذف ۱۶۰ قلم دارو از سبد حمایتی بیمه‌ها می‌گوید: «علت حذف این تعداد قلم دارو از سبد حمایتی این است که بیمه‌ها معتقدند چون این داروها قیمت زیادی ندارند می‌توانند منابع مالی خود را تأمین و بخشی از بدهی‌های خود را پرداخت کنند.»

او ادامه داد: «من فکر نمی‌کنم حذف این داروها با توجه به قیمتی‌هایی که دارند مشکلی از بخش تأمین هزینه‌های بیمه‌ها برطرف کند، الان متاسفانه اتفاقی که افتاده این است که بیمه‌ها نتوانسته‌اند منابع مالی خود را تأمین کنند و از طرفی با حذف این تعداد دارو از پوشش بیمه‌ای، برخی از داروها هم گران شدند تا بلکه بتوانند بخشی از این منابع مالی را به‌دست آورند.»

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس‌شورای‌اسلامی اضافه می‌کند: «این موضوع باعث نارضایتی مردم شده است، داروهای گران‌قیمتی که از بیمه‌ها حذف شده است، فشار بیشتری به مردم می‌آورد و آنها باید هزینه‌های بیشتری را برای تأمین دارو پرداخت کنند.»

فشار پرداخت روی دوش مردم

شهریاری با اشاره به اینکه گفته می‌شود درحال‌حاضر پرداخت از جیب مردم درصدی کمتر شده است، می‌گوید: «در مجموع پرداخت از جیب مردم نسبت به ریالی که چند سال پیش پرداخت می‌کردند متفاوت و بیشتر شده است، مجلس دقیقاً این مسائل را بررسی می‌کند و پاسخ آن را خواهند گرفت اما تنها جوابی که الان بیمه‌ها در مقابل سؤال‌ها می‌دهند این است که ما منابع مالی نداریم.»

او بدهی وزارت بهداشت به بیمه‌ها را نیز مؤثر در کاهش منابع مالی آنها دانسته و ادامه می‌دهد: «مجلس قطعاً در این موضوع ورود جدی‌ای خواهد داشت اما مجلس باید ابتدا منابع مالی بیمه‌ها را تعریف کند، اگر این اتفاق نیفتد نمی‌توان منتظر نتیجه موثری بود.»

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس دهم اضافه می‌کند: «قابل ذکر است بیمارستان‌های دولتی داروهایی استفاده می‌کنند که بیشتر از طریق سیستم دولتی و دانشگاهی تأمین می‌شود و اکثراً داروهای خاص برای بیماران بستری شده است و حذف آنها از بیمه، کمک چندانی به بیمه‌ها نمی‌کند.»

درآمد بی‌تغییر

او اضافه می‌کند: «با لایحه بودجه‌ای که دولت داده و در ردیف‌هایی از آن گران شدن حامل‌های انرژی و سایر اقلام پیشنهاد شده، مردم در مناطق محروم را دچار مشکل خواهد کرد. متاسفانه با این وجود که نمی‌بینیم دولت درآمدها و منابع مالی مردم را زیاد کرده باشد، افزایش قیمت‌ها هم هر روز اتفاق می افتد.»

شهریاری با بیان اینکه تورم تک رقمی دردی از مردم دوا نکرده است، ادامه داد: «اینکه گفته می‌شود تورم هشت و ۹ درصد است در مایحتاج روزانه مردم تاثیری ندارد. تمام مایحتاج‌های اساسی مردم افزایش قیمت زیادی داشته‌اند. الان هم نارضایتی جدی‌ای مردم دارند و اینها باعث می‌شود تا مشکلات مردم بیشتر شود.»

سونامی بهداشتی

عضو کمیسیون بهداشت و درمان با اشاره به تغییرات طرح تحول سلامت و نارسایی‌هایی که در ماه‌های اخیر داشته است، می‌گوید: «آقای رییس‌جمهور در گفت‌وگوی اخیر خود در صداوسیما گفته است که طرح تحول سلامت را ادامه می‌دهیم اما باید دید منابع آن را از کجا تأمین خواهند کرد.» او اضافه می‌کند: «در لایحه بودجه‌ای که دولت به مجلس داده هزینه اداره کشور ۲۰هزار میلیارد تومان افزایش و بودجه‌های عمرانی ۱۰ هزار میلیارد تومان کاهش یافته است، با این اوضاع خیلی هم مشخص نیست که با وجود منابع عظیم نفت و گاز چرا اوضاع به این صورت است.»

او با اشاره به فروش ۲٫۵ میلیون بشکه نفت و میعانات گازی می‌گوید: «معلوم نیست درآمدهای حاصل از این منبع در کجا هزینه می‌شود. با وجود درآمد هنگفت اینکه چرا زندگی مردم هنوز تغییری نکرده است جای سؤال دارد، کارشناسان اقتصادی باید این موضوع را بررسی کنند. الان ۴۰ سال از پیروزی انقلاب می‌گذرد و وضع رفاهی مردم تغییری نداشته است.»

فقر برای برقراری عدالت

او با اشاره به اینکه عدم مدیریت مشکلات حوزه سلامت می‌تواند به آسیب‌های بزرگ‌تری منجر شود، اضافه می‌کند: «قطعاً بحران در انتظار سوء مدیریت دولت است، مشکلات بهداشتی و درمانی می‌تواند هزینه‌های سنگین‌تری را به کشور تحمیل کند، درحالی‌که پیشگیری هزینه‌های کمتری دارد.» عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس می‌گوید: «حذف دارو از سبد حمایتی بیمه‌ها، افزایش قیمت دارو، ناکارآمدی طرح تحول سلامت و عدم مدیریت سوء‌استفاده سیستم بهداشتی و درمانی از مردم می‌تواند به دامنه‌دار شدن اعتراضات مردمی منجر شود.» یکی از بزرگ‌ترین مشکلات حوزه سلامت به اعتقاد کارشناسان تعدد بیمه‌هاست. این تعدد باعث شده تا هر سازمان بیمه‌گری براساس منافع خود تصمیم‌هایی را اتخاذ کند که بتواند منابع مالی خود را تأمین کند. این اتفاق یعنی افزایش هزینه‌ها از جیب مردم. این درحالی است که بسیاری از مردم به‌ویژه در مناطق محروم حتی توان خرید قرص را ندارند و با وجود اقدام جدید بیمه‌ها در خارج کردن ۱۶۰ قلم دارو از پوشش، باعث خواهد شد تا مردم درد بیشتری را تحمل کنند. دولت و وزارت بهداشت باید راه چاره برای این مشکلات بیابند چراکه ادامه این روند در آینده می‌تواند باعث بروز بحران‌هایی در حوزه سلامت کشور شود.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

9 + نه =