کد خبر : 68804
تاریخ انتشار : جمعه 29 دسامبر 2017 - 22:50
-

نجات عقاب طلایی از چنگ قاچاقچیان

نجات عقاب طلایی از چنگ قاچاقچیان

به گزارش قائم آنلاین، به نقل از مرکز اطلاع‌رسانی معاونت اجتماعی فرماندهی انتظامی استان سمنان، سرهنگ سید مجتبی اشرفی اظهار داشت: یک بهله عقاب طلایی از سوی مأموران پاسگاه انتظامی طرود کشف شد. وی افزود: مأموران پاسگاه پس از دریافت خبری مبنی بر شکار و قصد فروش یک بهله عقاب طلایی در یکی از روستاهای

به گزارش قائم آنلاین، به نقل از مرکز اطلاع‌رسانی معاونت اجتماعی فرماندهی انتظامی استان سمنان، سرهنگ سید مجتبی اشرفی اظهار داشت: یک بهله عقاب طلایی از سوی مأموران پاسگاه انتظامی طرود کشف شد.

وی افزود: مأموران پاسگاه پس از دریافت خبری مبنی بر شکار و قصد فروش یک بهله عقاب طلایی در یکی از روستاهای حاشیه طرود گفت: پس از دریافت این خبر مأموران با هماهنگی قضایی به محل موردنظر اعزام شدند.

فرماندهی نیروی انتظامی شاهرود با اشاره به بازرسی انجام‌ شده بیسان کرد: پس از بازرسی از منزل فرد موردنظر یک بهله عقاب طلایی که از پرندگان نادر است کشف شد.

اشرفی خاطرنشان کرد: در تحقیقات مقدماتی مشخص شد متهم قصد فروش این پرنده به یک قاچاقچی حیوانات را داشته است.

وی از دستگیری این قاچاقچی خبر داد و افزود: پرونده‌ای در این زمینه برای برسی بیشتر تشکیل شد.

فرماندهی نیروی انتظامی شاهرود عنوان کرد: متهم با تکمیل پرونده به مراجع قضایی معرفی و عقاب طلایی نیز به اداره حفاظت از محیط‌زیست شهرستان شاهرود تحویل شد.

عقاب طلایی با نام علمی Aquila chrysaetos در کنار عقاب دریایی دم‌سفید، عقاب دریایی و عقاب شاهی (شاه‌باز)، در دسته عقاب‌های بزرگ جثه قرار می‌گیرد همان‌هایی که بزرگ‌ترین عقاب‌های ایران هستند. در میان این دسته عقاب طلایی یک فرق اساسی با سه عقاب دیگر دارد آن‌ها بیشتر در تالاب‌ها و دریاها زندگی می‌کنند اما عقاب طلایی در کوهستان‌ها، تپه‌ماهورها و دشت‌های پهناور روزگار می‌گذراند و حکمران بی‌چون‌ و چرای صخره‌های بلند ایران است.

سرشماری عقاب‌های طلایی کار مشکلی است مطالعات کاملی هم در ایران برای آن انجام‌ نشده برای همین هم تعداد دقیق آن‌ها مشخص نیست اما آن‌قدر نقش پررنگ و مهمی در زنجیره غذایی کوهستان‌ها بازی می‌کنند که در فهرست گونه‌های در خطر انقراض ایران قرار گرفته‌اند. هر گونه کاهش در جمعیت پرنده‌ای مثل عقاب طلایی که در بالای زنجیره غذایی است، تأثیر مستقیم روی اکوسیستم منطقه می‌گذارد. این اهمیت در دنیا هم پررنگ است، آن‌قدر که عقاب طلایی در فهرست سرخ اتحادیه جهانی حفاظت قرار گرفته است یعنی باید برنامه‌های پیوسته‌ای برای حفاظت از آن‌ها و زیستگاهشان در نظر گرفته شود.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

3 × یک =