جالب است بدانید که در این میان داروها و دستگاههایی برای بهبود آپنه خواب وجود دارد، اما انواع خاصی از مواد غذایی هم هستند که منجر به بهبود این عارضه آزاردهنده میشوند.
غذاهای غنی از ملاتونین:
کسانی که به دنبال یک راه طبیعی برای از بین بردن آپنه انسدادی خواب هستند، باید ملاتونین بیشتری را وارد رژیم غذایی شان کنند. ملاتونین به فرم قرص یا مکمل هم وجود دارد و به آرامش قبل از خواب کمک میکند. میوهها و سبزیجات حاوی ملاتونین عبارتند از: گیلاس، ذرت، مارچوبه، گوجه فرنگی، انار، زیتون، انگور، کلم بروکلی و خیار. همچنین غلات و انواع آجیل و دانهها حاوی مقادیری از ملاتونین هستند.
تریپتوفان:
تریپتوفان یک اسید آمینه است که در هنگام بلع منجر به تبدیل سروتونین به ملاتونین میشود. تریپتوفان در محصولات لبنی مانند شیر، ماست، پنیر و همچنین در غذاهای دریایی، آجیل، حبوبات، غلات، و انواع خاصی از میوهها مانند موز، سیب و شغلم یافت میشود.
کلسیم:
به طور کلی شیر برای سلامت بدن خوب است، اما کلسیم موجود در آن منجر به توسعه ملاتونین در بدن میشود؛ بخصوص زمانی که بدن در حالت استراحت و آماده برای خوابیدن است. برای همین است که رژیم غذایی حاوی کلسیم بالا برای افراد مبتلا به مشکلات بی خوابی توصیه میشود. کلسیم همچنین در سبزیجات برگ تیره مانند اسفناج و کلم پیچ و همچنین نان غنی شده، آب میوه، غلات و حبوبات وجود دارد.
منیزیم:
منیزیم در بهبود کیفیت خواب همان اثرات تریپتوفان را دارد. منیزیم یک ماده معدنی است که هنگام بلع منجر به کاهش اثرات آدرنالین و کمک به استراحت و خواب میشود. اسفناج، کلم پیچ، آجیل، ماهی، سویا، موز، آووکادو و ماست حاوی مقادیر زیادی منیزیم هستند.
ویتامین ب ۶:
ویتامین ب. ۶ اغلب برای مبارزه با اختلالات خلقی و افسردگی تجویز میشود. با این حال نقش مهمی در فرایند تبدیل تریپتوفان به ملاتونین نیز دارد و منجر به بهبود کیفیت خواب میشود. آجیل و دانهها مانند پسته، تخمه آفتابگردان، حاوی این ویتامین هستند ضمن این که ماهی تن، ماهی آزاد، آووکادو و موز نیز ویتامین ب. ۶ دارند.
چای:
بسیاری از نوشیدنیها حاوی مواد معدنی ضروری و ویتامینهایی مانند منیزیم، کلسیم و ملاتونین هستند. شیر گرم، شیر بادام، چای سنبل الطیب، چای بابونه، آب آلبالو، چای میوه، و چای نعناع را برای رفع آپنه خواب و بهبود کیفیت خواب میتوانید به رژیم غذایی تان اضافه کنید.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0