بنای این مجموعه در سال ۱۳۱۸ شمسی و همزمان با کاخ شهرداری تبریز در زیر بنایی به وسعت ۲۸۶۰ مترمربع ساخته شده است و بعد از چند بار تغییر کاربری نهایتا در سال ۱۳۸۵ برای استقرار موزه کارتون تبریز استفاده شده است.
این ساختمان تاریخی پیش از این به عنوان کتابخانه ملی تبریز مورد استفاده قرار گرفته و در سال ۱۳۷۸ هجریشمسی در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
خانه هنر تبریز که از ابتدای تأسیس تاکنون، چندین بار مرمت و نوسازی شده است، از بخشهای مختلفی نظیر سالنهای آمفیتئاتر، نگارخانه، ویدیو آرت و کارگاههای نقاشی و کاریکاتور تشکیل شده است.
این موزه دارای دو گالری با نمایش ۶۰ اثر از آثار اصل بزرگترین کارتونیستهای جهان، یک کتابخانه تخصصی و کلاس و امور اداری میباشد.
در مخزن این موزه حدود ۱۴ هزار اثر از استادان و کارتونیستهای مشهور جهان از جمله زلاتوفسکی، کوزوبورکین، کوراوغلی، درژنین، کولمشکینو، پرومبیتا، بایرام حاجیزاده و… نگهداری میشود.
این آثار حاصل برپایی بیش از ۱۰ جشنواره بینالمللی در استان است.
از دیگر بخشهای موزه، کتابخانه آن است که بیش از یک هزار آلبوم به همراه آرشیو نشریات تاریخی و خارجی در آن موجود بوده و مورد استفاده عموم قرار میگیرد.
موزه کاریکاتور محل استقرار انجمن کارتونیستهای تبریز نیز میباشد که جشنوارههای متعدد بینالمللی از جمله دوازده دوره جشنواره تبریز، شش دوره جشنواره شهروندی تبریز، یک جشنواره پایداری و چندین دوره جشنواره کشوری را برگزار کرده است.
چنانکه در سال ۱۳۹۰ میزبان دومین نشست روسای موزههای کارتون جهان بود و نمایندگانی از ایتالیا، فرانسه، ترکیه، آذربایجان، سوریه و… در این نشست حضور یافتهاند.
در این موزه غیر از دو مجسمه کارتون ساخته آقای مغفوریون، کلکسیونی از پوسترها، کارت پستالها، تمبرها و کارت ویزیتهای کارتونی، کتابهای کارتون چاپ شده و کلکسیون آلبوم جشنوارههای خارجی نشریات کارتونی در تبریز را نیز میتوان دید.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0