کد خبر : 71903
تاریخ انتشار : چهارشنبه 10 ژانویه 2018 - 11:40
-

کاهش قدرت تصمیم‌گیری محمود عباس

کاهش قدرت تصمیم‌گیری محمود عباس

به گزارش قائم آنلاین، یک روزنامه عرب زبان چاپ لندن طی مقاله‌ای از کاهش شدید قدرت تصمیم‌گیری تشکیلات خودگران فلسطین در قبال اقدامات آمریکا و رژیم صهیونیستی نوشته است. روزنامه” العربی الجدید” نوشت: تمام شواهد و قرائن نشان می دهد، توانایی تصمیم گیری جدی رئیس تشکیلات خود گردان فلسطین برای مقابله با اقدامات آمریکا و

به گزارش قائم آنلاین، یک روزنامه عرب زبان چاپ لندن طی مقاله‌ای از کاهش شدید قدرت تصمیم‌گیری تشکیلات خودگران فلسطین در قبال اقدامات آمریکا و رژیم صهیونیستی نوشته است.

روزنامه” العربی الجدید” نوشت: تمام شواهد و قرائن نشان می دهد، توانایی تصمیم گیری جدی رئیس تشکیلات خود گردان فلسطین برای مقابله با اقدامات آمریکا و رژیم صهیونیستی به شدت کاهش یافته است.

اقدامات اخیر تل آویو درخصوص انضمام کرانه باختری رود اردن به اسرائیل و تصویب قانون ” قدس یکپارچه” در کنست (پارلمان) باعث شده تا شرایط برای پایان دادن به اختلافات فلسطینیان و اسرائیلی ها از طریق سیاسی بسیار تضعیف شود. این اقدامات در راستای تصمیمات از پیش گرفته شده تل آویو انجام شده و هدف آن اشغال سرزمین های فلسطینی از طریق قانونی و بهبود بخشیدن به شرایط شهرک سازی در کرانه باختری رود اردن و قدس اشغالی است.

بیرون رفت قدس از مذاکرات

هنگامی که حزب لیکود حاکمیت تل آویو بر کرانه باختری رود اردن را به تصویب رساند و کنست نیز قانون ” قدس یکپارچه” را تصویب کرد، این به معنای بیرون رفت قدس شریف از دایره مذاکرات سازش بود. با توجه به این اقدام رژیم صهیونیستی، هرگونه آمادگی تشکیلات خودگردان فلسطین برای ورود به مذاکرات سازش به معنای فروختن آرمان های فلسطین تفسیر می شود.

تقسیم کرانه باختری

در اینجا باید به این نکته اشاره شود که در کابینه ائتلافی رژیم صهیونیستی یک توافقی برای اجرای طرح” E1″ وجود دارد. این طرح مربوط به اجرای پروژه شهرک صهیونست نشین ” معالیه أدومیم” است. احداث این شهرک سبب می شود، شمال کرانه باختری رود اردن بطور کامل از جنوب آن جدا شود؛ به گونه ای که امکان ندارد، دولت فلسطینی ( برفرض تشکیل آن ) در آنجا بصورت یکپارچه تشکیل شود. به علاوه، رژیم صهیونیستی رویکرد کاهش موانع قانونی جهت مصادره زمین های فلسطینی را در پیش گرفته است. به همین اساس “ایلیت شاکد” وزیر دادگستری رژیم صهیونیستی اعلام کرد” سیستم قضایی اسرائیل در نظر دارد، درخواست هایی که در ارتباط با مصادره زمین های فلسطینیان است، از دادگاه های عالی به دادگاه های محلی انتقال دهد” این سخن به معنای تسهیل و سرعب بخشیدن به مصادره زمین های فلسطینی هاست.

تنگ شدن فضای مانور

اکنون فضا برای مانور رئیس تشکیلات خود گردان فلسطین تنگ شده است زیرا کاخ سفید دیگر به حمایت از سیاست های “بنیامین نتانیاهو” نخست وزیر رژیم صهیونیستی بسنده نمی کند بلکه به تشکیلات خودگردان فلسطین فشار وارد می کند تا شرایط موجود را بپذیرد و با سیاست های تل آویو همزیستی کند. در جریان رای گیری مجمع عمومی سازمان ملل درباره قدس ” دونالد ترامپ” رئیس جمهور آمریکا تهدید کرد، واشنگتن کمک مالی خود را به تشکیلات خود گردان فلسطین و نهادهای بین المللی که از فلسطینیان حمایت کنند، قطع خواهد کرد. اکنون آمریکا این تهدید را به اجراء گذاشته است. قطع کمک های مالی آمریکا به تشکیلات خود گردان فلسطین سبب وخیم شدن شرایط اقتصادی دراین منطقه می شود. این شرایط بسترهای اجتماعی را برای بروز نا آرامی ها و انفجار امنیتی در واکنش به اقدامات اشغالگران صهیونیستی فراهم می سازد.

چالش محمود عباس

در سایه همکاری آمریکا و رژیم صهیونیستی که هدفشان نابود کردن آرمان های فلسطین است، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین نمی تواند از پایبندی به حل وفصل سیاسی بحران فلسطین سخن بگوید و شرط بگذارد که آمریکا نمی تواند میانجیگر مذاکرات صلح باشد زیرا واشنگتن و تل آویو با اقداماتی که باهدف احیای روند سازش توسط قدرت های جهانی صورت گیرد، هرگز همکاری نخواهند کرد. به هرحال، همکاری ترامپ با نتانیاهو تبدیل به چالش بزرگی برای محمود عباس شده و او بخوبی می داند، باید اقدامات شجاعانه ای در برابر این چالش انجام دهد. رهبران جبنش فتح معتقدند محمود عباس نباید فقط تهدید کند، تشکیلات خودگردان فلسطین به عضویت سازمان های بین المللی در می آید بلکه بایستی تصمیمات قاطعی درخصوص روابط آینده رم الله با تل آویو اتخاذ کند.

همکاری های امنیتی

در شرایط کنونی، درخواست فلسطینیان برای قطع همکاری امنیتی تشکیلات خودگردان فلسطین با رژیم صهیونیستی روبه افزایش اشت و شورای مرکزی فلسطین در نشست اخیر خود تشکیلات خود گران فلسطین را به قطع این همکاری ها توصیه کرده است. اکنون این فرصت فراهم شده تا محمود عباس به این درخواست ها جواب مثبت بدهد اما شواهد و قرائن نشان می دهد که رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین آماده نیست که همکاری های امنیتی خود را با رژیم صهیونیستی قطع کند. بویژه انیکه قطع این همکاری ها بسترهای لازم را برای فلسطینیان فراهم می کند تا اعتراضات خود را نسبت به اقدامات رژیم صهیونیستی و آمریکا آشکار سازنند. این به معنای برافروخته شدن قیام مردمی در کرانه باختری رود اردن و افزایش عملیات گروه های مقاومت فلسطینی علیه صهیونیست هاست.

مقاومت آخرین گزینه

از سال ۲۰۰۵ که محمود عباس به عنوان رئیس تشکیلات خود گردان فلسطین انتخاب شده تاکنون ، گفتار و گردارش نشان می دهد که بستر سازی برای مقاومت مردمی علیه رژیم صهیونیستی آخرین گزینه اوست. حساسیت محمود عباس درخصوص پیامدهای قیام و مقاومت گسترده علیه اشغالگران این امکان را برای صهیونیست ها بوجود آورده تا مستقیما اقداماتی را علیه رئیس تشکیلات خود گردان انجام دهند همانطوری که علیه یاسرعرفات انجام دادند. رژیم صهیونیستی پس از انتفاضه مسجدالاقصی دوسال عرفات را در حصر نگهداشت تا اینکه در سال ۲۰۰۴ از دنیا رفت.

مذاکره با حماس و جهاد اسلامی

اکنون محمود عباس می کوشد با مذاکره با حنبش ” حماس” و ” جهاد اسلامی” وقت بخرد. رئیس تشکیلات خودگردان می کوشد حماس و جهاد اسلامی فلسطین را به حضور در نشست های شورای مرکزی فلسطین تشوی کند تا تصمیماتی که دراین شورای گرفته می شود، این جنبش ها آنها را امضاء کرده باشند. این موضوع به روابط تشکیلات خودگردان فلسطین و رژیم صهیونیستی لطمه جدی وارد نمی کند. اما مشکلی که محمود عباس با آن بصورت جدی مواجه است، تغییر و تحولات سیاسی و اقدامات پشت پرده رژیم صهیونیستی است که مورد حمایت بی حد و حصر آمریکاست. این اقدامات و سیاست ها به گونه ای در فلسطین تاثیرگذار است که تشکیلات خودگردان را در تنگنا قرار می دهد و جایگاه آن را در میان فلسطینیان تضعیف می سازد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

16 − 12 =