محمد گرجی در جمع خبرنگاران به تشریح ابعاد مختلف قرارداد شرکت هواپیمایی آسمان با کمپانی هواپیماساز بوئینگ پرداخت و گفت: طی قرارداد نهایی، آسمانایر ۳۰+۳۰ فروند هواپیمای بوئینگ مکس از این کمپانی خریداری میکند.
وی ادامه داد: منتظر صدور مجوز اوفک از وزارت خزانهداری آمریکا بابت این خریدها هستیم، ضمن آنکه فروشنده هواپیما نیز به صورت منظم از طریق وکلای خود در حال پیگیری است که هرچه سریعتر این مجوز صادر شود.
گرجی اظهار داشت: ۹۵ درصد این قرارداد توسط کمپانی بوئینگ فاینانس میشود و ۵ درصد دیگر را باید شرکت هواپیمایی آسمان پرداخت کند.
معاون برنامهریزی و توسعه ناوگان آسمان ادامه داد: امیدواریم بابت فاینانس ۹۵ درصدی کمپانی بوئینگ، دولت ایران همراهی و همکاری کند و اظهارنامههای دولتی را بهموقع برای زمان قبل از تحویل هواپیما صادر کند، چون زمان تحویل هواپیماها ۷۵ درصد از مبلغ هواپیما، خود هواپیما بهعنوان وثیقه برداشته میشود، بنابراین مشکل فاینانس آن بهراحتی قابلحل است.
گرجی در ارتباط با پروازهای شرکت هواپیمایی آسمان و مسیرهایی که از طریق هواپیماهای جدید برقرار میشود گفت: با توجه به برد پروازی این هواپیماها، امکان سرویسدهی تا قلب اروپا بهراحتی امکانپذیر است و همچنین در حوزه ارتباط شهرهای کوچک با شهرهای اروپایی و آسیایی نیز امکان برقراری خط پروازی وجود دارد.
معاون برنامهریزی و توسعه ناوگان آسمان اضافه کرد: شرکت هواپیمایی آسمان بزرگترین شبکه پروازی را در کشور از گذشته داشته است.
وی بیان کرد: به کشورها در حوزه اروپای شرقی و قلب اروپا، آلمان و انگلیس امکان برقراری پرواز داریم، همچنین به دنبال برقراری پروازی بودیم که از طریق یکی از فرودگاههای ایرلند به آمریکا باشد که این پرواز در صورت برقراری از طریق هواپیمایی ایرباس ۳۴۰ خواهد بود.
معاون برنامهریزی و توسعه ناوگان آسمان اضافه کرد: بوئینگهای ۷۳۷ مکس با توجه به توان اجرایی هم امکان استفاده در مقاصد داخلی را با رعایت مقرونبهصرفه بودن دارند و هم برای پروازهای منطقه و کشورهای اروپایی با رنج ۵ ساعت، پروازهایی مناسب و مقرونبهصرفه خواهند داشت.
وی همچنین درباره رقم قرارداد آسمان با بوئینگ بابت خرید ۳۰ فروند اول بوئینگها گفت: نظیر همه قراردادهای خرید هواپیما در دنیا، این رقم نیز محرمانه است و قابلبیان نیست و البته که اگر چنین ارقامی رسانهای شود، ممکن است به ضرر کشور و ایرلاین باشد.
گرجی درباره شرایط تحویل و خرید بسته دوم ۳۰ فروندی بوئینگهای مکس توضیح داد: شرایط خرید ۳۰ فروند دوم نیز عیناً نظیر ۳۰ فروند اول است و با هر مدلی که ۳۰ فروند اول معامله و تحویل شود، ۳۰ فروند دوم هم به همان مدل قرارداد جاری خواهد بود و نیازمند قرارداد و مذاکره جدید نخواهیم بود.
معاون برنامهریزی و توسعه ناوگان آسمان همچنین درباره سهم ۵ درصدی منابع مالی آسمان در این قرارداد ۳۰ فروند اول توضیح داد: این رقم بهعنوان افزایش سرمایه از سوی سهامداران شرکت هواپیمایی آسمان و خود ایرلاین تأمین میشود. ۹۵ درصد بقیه هم از طریق فاینانس داخلی و خارجی خواهد بود که ۷۵ درصد اصل معامله است که به «دلیوری فاینانس» معروف است و خود بوئینگ انجام میدهد، بوئینگ منابع مالی را تأمین میکند و خود هواپیما را بهعنوان ضمانت به آن تأمینکنندههای منابع مالی معرفی میکند، بنابراین ما هیچ کار دشواری در آن ۷۵ درصد فاینانس نخواهیم داشت و درواقع تأمین این ۷۵ درصد از همه راحتتر است.
وی همچنین درباره مدت زمان بازپرداخت اقساط این فاینانس ۷۵ درصدی و رقم اقساط و سود آن گفت که فاینانس ۷۵ درصدی از قوانین و فرمولهای جهانی بازار فاینانس پیروی میکند و ممکن است ۱۰ سال یا بیشتر باشد و نرخ فاینانس هم متفاوت است.
گرجی درباره احتمال عدم صدور مجوز اوفک در شرایط کنونی آمریکا و تصمیمگیریهای غیرمنطقی رئیسجمهور این کشور توضیح داد: قرارداد آسمان با بوئینگ در زمان فعالیت ترامپ منعقد شد. این قرارداد ۹ ماهه است که در ماه ژوئن ۲۰۱۷ امضا شد و تا دو ماه دیگر مدت زمان ۹ ماه درجشده در قرارداد به پایان میرسد.
هواپیماهای ATR چندان با شرایط جغرافیایی و آبوهوایی ایران متناسب نیست
معاون برنامهریزی و توسعه ناوگان آسمان در توضیح علت عدم ورود شرکت آسمان به خرید هواپیماهای ATR بهعنوان هواپیماهای کوتاهبرد و مأموریت این ایرلاین در برقراری سفر به مناطق محروم و مناسب بودن این هواپیما برای چنین سفرهایی توضیح داد: شرکت آسمان از گذشته ۵ فروند هواپیمای ATR در ناوگان خود داشت، اما با توجه به شرایط کشور ایران، به نظر میرسد تعداد هواپیماهای ملخی زیادی لازم نیست در ناوگان ما باشد.
وی ادامه داد: شرکت هواپیمایی ایرانایر حدود ۲۰ فروند از این هواپیماها را خریداری کرده است که ۱۰ فروند آن وارد ناوگان شده است. ما نیز حدود ۵ فروند از این هواپیما را داریم. حال اگر ما مجدداً دنبال ورود هواپیماهای ATR باشیم، به نظر میرسد این کشش در کشور و ناوگان وجود ندارد، زیرا کشوری هستیم فرودگاههای کوهستانی نیز داریم و آبوهوای کشور نسبتاً گرم است، اما هواپیماهای ATR برای مناطق سطح دریا راندمان مناسبتری دارد و تعداد زیادی این هواپیما هم در ایرلاینها مفید نیست.
معاون برنامهریزی و توسعه ناوگان آسمان گفت: بنابراین با توسعه فرودگاهها از آن منظر که هواپیماهای بزرگترین امکان ورود به این فرودگاهها را خواهند داشت، بنابراین ضرورتی ندارد که ما خود را محدود به هواپیماهای خاص و کوچک کنیم.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0