تغییر منابع و قواعد درگیریها باعث شده است اردن به عنوان متحد دیرینه آمریکا و نوک پیکان «میانهروی» اکنون قربانی ائتلافها و برنامههای جدید آمریکا، عربستان و امارات شود به گونهای که «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا، «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان و «محمد بن زاید» ولیعهد ابوظبی با دشمنی علیه ایران سعی دارند منطقه را بر اساس ارکان جدید رهبری کنند.
وبگاه «النفیس» در مقالهای به قلم «تمارا المجالی» با اعلام این مطلب افزود که بهترین شاهد بر این تغییر و تحولات، تصمیم اخیر ترامپ درباره یهودیسازی قدس است که با مواضع شرمآور اعراب مواجه شد و گذشته از آن چالشهای منطقه در پرتو سیاستهای محمد بن سلمان که تنها به فکر منافع خویش است، بحرانیتر میشود زیرا بن سلمان به هیچ کس مجال مانور در منطقه را نمیدهد و هر یک از رهبران عرب در صورت اتخاذ رویکردی جدای از عربستان بهای آن را پرداخت خواهند کرد و شاید این بدترین دوران برای اردن و منطقه است.
نویسنده در ادامه مینویسند بنا به دلایل فوقالذکر و علل دیگر اردن رسما به دنبال یک شریک استراتژیک جدید در منطقه است.
برخی منابع رسانهای نیز اعلام کردهاند که هیأت پارلمانی اردن به ریاست «عاطف الطروانه» بزودی به تهران سفر میکند و به گفته منابع پارلمانی اردن، الطروانه آخرین بررسیها درباره این سفر و پروندههایی که قرار است در تهران بررسی شود را مورد ارزیابی قرار داده است و هدف از این سفر نیز بررسی امکان توسعه همکاری دو کشور و اطلاع یافتن از دیدگاههای ایران عنوان شده است.
در همین رابطه «محمد الظهراوی» نماینده پارلمان اردن و یکی از اعضای این هیأت گفت که «اردن به طور رسمی عملیات جستجوی متحدان استراتژیک جدید را آغاز کرده است.»
به گفته وی اردن به خصوص در پرتو نیازهای خود و تصمیمات اخیر آمریکا که جانبداری از رژیم صهیونیستی، اردن در حال حاضر به دنبال طرحهای جایگزین جهت نزدیک شدن به دیگر کشورها از جمله ایران، روسیه و ترکیه به عنوان بخشی از استراتژی جدید برای تعامل با بحرانهای منطقه است.
الطراونه اخیرا در جلسه پارلمان تأکید کرد که بررسی توسعه گزینهها و ائتلافهای اردن بدون تحت تأثیر قرار دادن روابط استراتژیک این کشور با کشورهای عربی حاشیه خلیجفارس، ضروری و مهم است.
«مجتبی فردوسیپور» سفیر ایران و «أیمن علوش» کاردار سفارت سوریه در امان نیز اخیرا به صورت جداگانه با الطراونه دیدار کردند.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0