۱۰ عاملی که باعث تردید همیشگی در تصمیمگیری میشود
به گزارش قائم آنلاین، زندگی پر از تصمیمات متنوع است. برخی از تصمیمات میتوانند باعث خوشبختی ما و برخی دیگر باعث تباهی ما شوند. از این رو بسیار مهم است که قدرت تصمیم گیری داشته باشیم و اسیر عوامل بیرونی و درونی برای تصمیم گیری نشویم. این جمله که در پارهای از مواقع تصمیم گیری
به گزارش قائم آنلاین، زندگی پر از تصمیمات متنوع است. برخی از تصمیمات میتوانند باعث خوشبختی ما و برخی دیگر باعث تباهی ما شوند. از این رو بسیار مهم است که قدرت تصمیم گیری داشته باشیم و اسیر عوامل بیرونی و درونی برای تصمیم گیری نشویم. این جمله که در پارهای از مواقع تصمیم گیری میتواند بسیار دلهره آور باشد، کاملا درست است. اما نباید از یاد ببریم که زندگی ما با توجه به تصمیماتی که میگیریم بستگی دارد.
یکی از معضلات که برخی افراد به آن دچار هستند، تردید در تصمیم گیری است. تردید در تصمیم گیری علاوه بر این که فرد مورد نظر را در بین دیگر اقشار جامعه شخصی ترسو و ضعیف معرفی میکند، چهره ضعیفی نیز از او در بین دیگر افراد جامعه میسازد. تردید در تصمیم گیری در همین جا تمام نمیشود، بلکه این امر می تواند سلامتی شما را نیز تحت تاثیر منفی قرار دهد، چرا که باعث بالا رفتن استرس در افراد میشود و از آنجایی که داشتن استرس رابطه مستقیم با انواع بیماریها دارد، علاوه بر مسئله سلامتی، استقلال نداشتن در تصمیم گیری میتواند زندگی روزمره افراد مردد را نیز تاحت تاثیر قرار دهد. چرا که وقتی این گونه افراد در تصمیم گیری استقلالی از خود نداشته باشند، بی شک در آینده نه چندان دور با مشکلات بسیار زیادی روبهرو خواهند شد. با این تفاسیر میتوان نتیجه گرفت که تردید در تصمیم گیری، علاوه بر مختل کردن زندگی روزمره میتواند سلامتی افراد را نیز تحت تاثیر قرار دهد.
از آنجایی که تصمیم گیری یک بخش جدایی ناپذیر از زندگی روزمره ما را تشکیل میدهد، تردید داشتن در آن میتواند سبب بروز مشکلاتی جدی در ما شود، از این رو باید به فکر برطرف کردن این مشکل باشیم تا بتوانیم با آرامش بیشتری به کارهای خود بپردازیم. در ادامه این مطلب شما را با ۱۰ عامل اصلی که باعث تردید در تصیم گیری میشوند، آشنا میکنیم تا با آشنا شدن با این موضوعات بتوانید آنها را برطرف کرده و کمتر از قبل در تصمیم گیریها دچار تردید و مشکل شوید.
عواملی که باعث ایجاد تردید در تصمیم گیری میشوند
ترس یک عامل مهم و تاثیر گذار قبل از هر تصمیم گیری
تصمیمات ممکن است؛ بسیاری از عوامل را تحت تاثیر قرار دهند. از این رو ترس یکی از مواردی است که همواره در تصمیمگیری نقش پررنگی را بازی میکند. در طبیعت ترسیدن یک نوع دفاع به حساب میآید و همین امر بر ما انسانها نیز حاکم است. سوالات بی جواب قبل از تصمیم نهایی میتواند باعث شود تا ترس شما از تصمیمگیری بیشتر شود از این رو دچار تردید در تصمیم گیری میشوید. در چنین شرایطی از خودتان میپرسید که از چه چیزی میترسید یا چرا از قبل از تصمیمگیری ترس و دلهره به سراغتان میآید. در چنین شرایطی با پیدا کردن جواب ترس خود سعی کنید، دلیل اصلی ترسیدن را از خود دور کنید، اما نباید از یاد برد که در برخی از موارد، ترسیدن میتواند به کمکتان بیاید و شما را از انجام تصمیمات نادرست باز دارد. در هر صورت اگر از انجام تصمیم خود مطمئن هستید، عامل ترس را نادیده بگیرید و با آن روبرو شوید. پس از آن که احساس کردید، ترس حاصل از تصمیم گیری در شما نابود شد، در چنین شرایطی اقدام به تصمیم گیری کنید و از هیچ چیزی باکی نداشته باشید.
بررسی بیش یک عامل مهم برای ایجاد تردید تصمیم گیری
اگر شما بیش از حد در مورد تصمیمی که میخواهید بگیرید فکر کنید و آن را از جهات مختلف مورد بررسی قرار دهید، بیشک دچار تردید خواهید شد. وقتی احساس میکنید که قبل از تصمیم گیری چنین شرایطی بر شما حاکم میشود، سعی کنید از آن فاصله بگیرید. چرا که وقتی مغزتان با مسئلهای بیش از حد درگیر شود، ممکن است شما را به سمت یک جواب درست و قانع کننده هدایت نکند، چرا که بررسی بیش از حد خود عامل تحریک مغز برای تردید کردن میشود. اینکه قبل از تصمیم گیری بیشتر جوانب مثبت و منفی را در نظر بگیرید، کاری کاملا عاقلانه و قابل قبول است اما اگر بیش از حد خودتان را درگیر کنید به هیچ وجه به یک جواب قانع کننده نخواهید رسید. برای برخورد با چنین مشکلی سعی کنید لیستی از موارد مثبت و منفی اجرای تصمیم خود تهیه کنید، سپس با سنجیدن نکات مربوط تصمیم نهایی را بگیرید. از یاد نبرد تصمیم گیری برای هر چیزی ممکن است مشکلات و یا بار منفی خاص خود را داشته باشد. در تصمیم گیریها تمام موارد نمیتوانند کاملا ایده آل و قابل قبول باشند از این رو شما با سنجیدن نکات مثبت و منفی راحتتر میتوانید تصمیم بگیرید که کار مورد نظر را اجرا کنید و یا آن را نادیده بگیرید.
نداشتن اعتماد به نفس بالا
نباید از یاد ببریم که ما خودمان نیز تواناییهایی داریم که دیگران از آن بی بهره هستند. اینکه فقط خوبیهای دیگران را ببینیم و خودمان را با آنها مقایسه کنیم باعث میشود تا اعتماد به نفسمان پایین بیاید. از یاد نبرید؛ وقتی اعتماد به نفس در هر شخصی پایین بیاید قدرت تصمیم گیری وی نیز پایین خواهد آمد و در نتیجه دچار تردید در تصمیم گیری خواهند شد. یکی از راههای بالا بردن اعتماد به نفس در تصمیم گیریها این است که به خودمان بگوییم که این تصمیم روی زندگی شخصی مان تاثیر گذار است. از این رو باید با قدرت بیشتری از تردیدها فاصله میگیریم. چرا که شخص با توجه به نیازهای زندگی خود تصمیماتش را لحاظ میکند و معمولا کسی دوست ندارد به ضرر خودش تصمیم بگیرد.
احساس راحتی و آرامش
یکی از موانع بسیار جدی در تصمیم گیریها این است که ما قبل از اجرای تصمیممات احساس راحتی و آرمش میکنیم، از این رو برای اجرای تصمیم جدید دچار تردید میشویم و فکر میکنیم که چرا باید با اجرای یک تصمیم جدید امنیت و آرامش فعلی خود را زیر سوال ببریم. در نگاه اول این تفکر کاملا عاقلانه است اما در مواقعی که میخواهید در زندگی شخصی تصمیمات بزرگی را اجرا کنید، شما را با مشکل جدی روبهرو میکند، چرا که پیشرفت کردن بدون تغییر دادن شریط فعلی حاکم بر زندگی امکان پذیر نیست. از این رو احساس امنیت و آرامش قبل از اجرای تصمیمات خیلی بزرگ و اساسی، سد راه تصمیم گیری شما میشوند. در چنین شرایطی سعی کنید تصورات مثبتی قبل از اجرای تصمیممات خود داشته باشید و ذهنتان را برای تغییرات مثبت آینده آماده کنید تا از حس آرامش و امنیتی که به آن عادت کرده است فاصله بگیرد.
غرق شدن بیش از حد در موضوع
احساس غرق شدگی در هر موردی میتواند شما را دچار مشکل کند به طور مثال وقتی شما خودتان را بیش از اندازه مورد نیاز با یک مسئله درگیر میکنید، بی شک تردیدها در آن مسئله بالا میرود. درگیر شدن بیش از حد میتواند شما را از انجام کاری باز دارد. از این رو وقتی که میخواهید تصمیمی را اجرا کنید، مواردی که باعث میشوند تا شما بیش از حد به آن تصمیم بپردازید را در خود حذف کنید. در چنین شرایطی تمرکز خود را حفظ کرده و با آرامش بیشتری اقدام به تصمیم گیری کنید. حتی ممکن است احساسات منفی بر شما غلبه کنند. از این رو با قلب و ذهنی باز تصمیمتان را بگیرید و نگرانیها را از خود دور کنید.
نداشتن قدرت در تصمیم گیری
شاید شما در خانوادهای بزرگ شده باشید که تمام تصمیمات مهمتان را والدین و یا سایر اعضای خانواده گرفته باشند. از این رو به چنین رویهای عادت کرده باشید، بیشک افرادی که در چنین محیطی بزرگ شده باشند، قدرت تصمیم گیری بالایی ندارند، چرا که با این مسئله کاملا بیگانه هستند. در چنین شرایطی سعی کنید، یک بار برای همیشه برای خود تصمیم بگیرید تا بتوانید برای تصمیمات مهمتر آینده آمادگی بیشتری داشته باشید. بیشک تصمیم گیری برای چنین افرادی یک مانع بزرگ است. از این رو چنین افرادی باید با گرفتن تصمیمات کوچک خود را برای اجرای تصمیمات بزرگ عادت دهند. شاید در گامهای نخست این کار بسیار سخت باشد اما به مرور زمان قابل اجرا خواهد بود.
بیش از حد دنبال نظر دیگران بودن
در اکثر موارد همه ما سعی میکنیم، قبل از انجام هر کاری با دیگران مشورت کنیم تا در اجرای آن کار دچار مشکل نشویم. مشورت کردن با سایرین به خصوص افراد با تجربه در هر زمینهای می تواند، کمک بسیار بزرگ و موثری برای موفقیت در کارها باشد. اما اگر شما شخصی هستید که بیش از اندازه مورد نیاز به نظرات دیگران میپردازید و آن را در زندگی شخصی خود دخالت میدهید، بیشک دچار مشکلات بسیار زیادی خواهید شد. بهتر است؛ پس از مشورت با دیگران و بررسی نکات مثبت و منفی تصمیم نهایی را خودتان بگیرید، چرا که مردم به اندازه خودتان به نیازهای شخصی شما واقف نیستند. از این رو ممکن است، مشاورههای درستی را ارئه ندهند. شما با بررسی مشاورهایی که انجام میدهید، میتوانید بهترین تصمیم را اجرا کنید. یادتان نرود، این شما هستید که باید تصمیم بگیرید. به هیچ وجه سعی نکنید با این کار مسئولیت اجرای تصمیم را بر دوش دیگران بگذارید. کسانی که از این مشکل رنج میبرند، ممکن است با تردیدهای آزار دهنده روبرو شوند، چرا که افراد مختلف نظرات متفاوتی را ارائه میدهند.
نداشتن اطلاعات کافی
گاهی اوقات ما اطلاعات کافی برای تصمیمگیریهای آگاهانه نداریم. از این رو قبل از تصمیم گیری دچار تردید میشویم. بهترین راه قبل از اجرای تصمیمها این است که اطلاعات کافی در مورد تصمیمی که میخواهیم بگیریم را کسب کنیم تا دچار مشکل نشویم. منابعی چون افراد متخصص و با تجربه، کتابها و حتی سرچ در اینترنت میتوانند کمک زیادی را در اختیارمان قرار دهند. تا بهتر بتوانید تصمیم خود را اجرا کنیم و کمتر دچار تردید شویم.
نداشتن عزم راسخ برای اجرای تصمیمات
نداشتن عزم راسخ برای انجام هر کاری میتواند شخص را با مشکلات زیادی روبهرو کند. اگر مسئله تصمیم گیری باشد، بی شک شخص دچار تردید خواهد شد. چرا که میل اولیه برای انجام کار را ندارد. در چنین مواردی بهتر است، اول هدف خود را برای اجرای تصمیم مشخص کنید تا عزم شما برای انجام آن قویتر شود، وقتی عزم در انجام هر کاری قوی شود، بیشک در اجرای تصمیماتتان دچار تردید نخواهید شد.
برچسب ها :غرق شدگی،اعتماد به نفس،مغز
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0