کد خبر : 73083
تاریخ انتشار : دوشنبه 15 ژانویه 2018 - 11:50
-

گرمه روستایی شگفت‌انگیز با منظره‌های کویری

گرمه روستایی شگفت‌انگیز با منظره‌های کویری

به گزارش قائم آنلاین، جاده باستانی و تاریخی ابریشم که به مدت صدها سال راهی برای تجارت و رفت‌و‌آمد بود در حاشیه خود مسبب ایجاد آبادی‌ها شده بود. یکی از این روستاها و آبادی‌ها، به نام گرمه در استان اصفهان است. درست یک جایی درمیان کویر مرکزی و مرکز ایران، آبادی کوچکی به نام گرمه

به گزارش قائم آنلاین، جاده باستانی و تاریخی ابریشم که به مدت صدها سال راهی برای تجارت و رفت‌و‌آمد بود در حاشیه خود مسبب ایجاد آبادی‌ها شده بود. یکی از این روستاها و آبادی‌ها، به نام گرمه در استان اصفهان است. درست یک جایی درمیان کویر مرکزی و مرکز ایران، آبادی کوچکی به نام گرمه وجود دارد که چند سالی است میزبان توریست‌های زیادی است. در ادامه این مطلب را به نقل از کجارو بخوانید.

گرمه روستایی شگفت انگیز برای دوستداران مقصدهای بیابانی

 

روستای گرمه

روستای گرمه در شرق استان اصفهان از توابع نائین و خور و بیابانک و در کویر مرکزی ایران واقع شده است. ارتفاع این روستا از سطح آب‌های آزاد ۷۵۰ متر و آب‌وهوای آن در اثر مجاورت کویر خشک و گرم است. ناصر خسرو در سفرنامه خود نامی از آن برده است.

این روستای زیبا و دیدنی، جاذبه‌های بی‌شماری دارد که باعث شده جهانگردان فراوانی از اکثر مناطق جهان برای دیدن این جاذبه‌ها به گرمه روی آورند. گرمه، قدمت چندین هزار ساله دارد، چشمه آب معدنی آن هزاران سال است که از دل کوه می جوشد، در اطراف گرمه بیابان‌ها و مزارعی وجود دارد که در هر گوشه از آن دسته‌های شتر به راهپیمایی مشغول هستند، ریگ‌زارهای وسیع که شن‌های روان آن به هنگام باد به رقص در می‌آیند تماشایی است به قدری که دوست دارین لختی را بر زمین، دست به چانه نشسته و آن‌ها را تماشا کنید.

خانه‌های گرمه که در ردیف بر روی تپه‌های خاره بنا شده به مشرف به نخلستان آن باز هم یکی از همان دیدنی‌های ساده‌ای است که در عین ساده بودنش آدمی را مجذوب خود می‌کند.

مردم گرمه به زبان پهلوی صحبت می‌کنند که اصیل‌ترین و قدیمی‌ترین زبان ایرانیان است. مردمان بومی در زبان محلی و قدیمی خود آن را «هسب» می‌نامند. گرمه منطقه‌ای ادیب پرور است و افراد گرانقدری چون یغما جندقی، شاعر عالی‌قدر و حبیب یغمایی، سراینده شعر روباه و زاغ، برخاسته از این منطقه هستند. در فصل بهار و پاییز و زمستان بسیار خوش آب‌وهوا است. قلعه بسیار قدیمی و چهار طبقه گرمه متعلق به عهد ساسانیان، مرکز توجه اکثر باستان‌شناسان واقع شده است.

کوچه‌های تنگ و پرپیچ گرمه همراه با سابات‌های بسیار زیاد، توجه فیلم‌سازان را به خود جلب کرده است. برکه‌های گرمه در فواصل زمستان و بهار پر از اردک و مرغابی است و تپه‌های اطراف آن پر از کبک و تیهو است. چشمه آب معدنی آن هزاران سال است که از دل کوه می‌جوشد و ماهی‌های زیادی در اطراف آن می‌گردند. کوهی فیل مانند دارد که در پای آن خاک سرخ است و این خاک سرخ توجه مهندسان معدن را به خود جلب کرده است.

نخلستان‌های گرمه

از آنجایی که به بار نشستن خرما از یک درجه حرارتی به بالا امکان‌پذیر است و کویرهای مرکزی ایران دارای زمستان‌های سردی هستند خرمای مرغوبی در آن‌ها به بار نمی‌شیند. اما گرمه از معدود روستاهای خور و بیابانک است که زمستان چندان سردی ندارد، به همین علت دارای نخلستان‌های زیادی است و خرمای بسیار خوبی دارد. نکته‌ی جالب و عجیب این است که درختان خرما در اینجا در کنار درختان زردآلو بار می‌دهند.

نخلستان آن آنقدر زیبا و پردرخت است که به سختی می‌توان وارد این دنیای پر از زیبایی شد. در اطراف گرمه بیابان‌ها و مزارعی وجود دارد که در هر گوشه از آن دسته‌های شتر به راهپیمایی مشغولند. ریگ‌زارهای وسیع که شن‌های روان آن به هنگام باد به رقص در می‌آیند تماشایی است. غارهایی بسیاری نیز وجود دارد که در بعضی از آن‌ها گنج نیز پیدا شده است. قدمت قلعه و مسجد آن به هزاران سال پیش برمی‌گردد. دو امامزاده آن بسیار دیدنی است.

آب گرم آب معدنی که در اطراف گرمه وجود دارد برطرف‌کننده درد پا ، درد کمر و آرتروز است و هر ساله مردم بی‌شماری برای استفاده از این چشمه و زیارت امامزاده مقرب آن روی به این روستا می‌آورند.
مکان‌های دیدنی روستا

قلعه، قبرستان کشته‌ها، امامزادگان و استودان گبرها از جمله آثار تاریخی و دیدنی روستای گرمه محسوب می‌شوند. بخصوص قلعه ساسانی که در مرکز روستا قرار دارد، یکی از دیدنی‌ترین بناهای تاریخی روستای گرمه خور است. قدمت قلعه و مسجد آن به هزاران سال پیش برمی‌گردد و دو امامزاده آن بسیار دیدنی است.

اقامتگاه مازیار؛ آتشونی

نام روستای گرمه با نام مازیار عجین شده است. مازیار به همراه همسر فرانسویش و پدر و مادر، زندگی شهری را رها کرده و خانه اجدادی را به اقامتگاهی زیبا برای کویردوستان تبدیل کرده است.

او با شناخت منطقه و ذوقی که داشت، خانه‌ای قدیمی را بازسازی و به‌ عنوان اکولوژ میزبان جهانگردان و گردشگران کویر کرد. با این حرکت، مازیار به همراه همفکرانش در روستاهای اطراف باعث رونق صنعت گردشگری و سطح زندگی مردم شد.

اقامتگاه مازیار دارای هفت اتاق است که به سبک بسیار زیبایی تزیین شده است. غذاهای طبخ شده مادر مازیار بسیار لذیذ و خوشمزه است و خستگی سفر طولانی را از تن هر مسافری بدر می‌کند.

او در مورد این اقامتگاه چنین می‌گوید:

نام این خانه ۴۰۰ ساله را آتشونی گذاشتم، به زبان زرتشتی شب‌نشینی دور آتش معنی دارد و ۱۲ سال گذشته برای آن با عنوان اقامتگاه بوم‌گردی مجوز بهره‌برداری گرفتم که در این مدت توریست‌های خارجی و ایرانی بسیاری به منطقه آمده‌اند و با فرهنگ و طبیعت این منطقه نیز آشنا شده‌اند.

جالب‌تر از همه این‌که اقامتگاه بوم‌گردی آتشونی در کتاب راهنمای گردشگری دنیا به نام LONELYPLANET ثبت شده است و حالا توریست‌ها از طریق همین کتاب با مازیارآل داوود تماس دارند، اکثر توریست‌هایی که به گرمه آمده‌اند از غذاهای خوشمزه آتشونی و اقامتگاه زیبای آن تعریف می‌کنند!

مسیر اول: مسیر شهر خور به سمت مهرنجان و یزد پس از طی مسافتی در حدود ۲۷ کیلومتر به جاده فرعی نیشابور و گرمه می‌رسید که پس از طی ۸ کیلومتر، تابلوی نخلستان گرمه قابل رویت است.

مسیر دوم: مسیر شهر خور به سمت یزد پس از طی مسافتی در حدود ۱۰ کیلومتر به جاده خاکی می‌رسید که در صورت ورود به آن پس از طی مسافتی در حدود ۱۵ کیلومتر وارد روستای گرمه خواهید شد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نه + 18 =