محققان دانشگاه جانز هاپکینز آمریکا در پژوهشی که ۱۰۰۵ بیمار مبتلا به سرطان در آن مشارکت داشتند، متوجه شدند این آزمایش میتواند با دقت ۷۰ درصدی تومورها را در بدن آنها شناسایی کند. تومورهای سرطانی در بخشهای مختلف بدن از جمله تخمدان، کبد، معده، لوزالمعده، مری روده بزرگ، ریه و سینه شناسایی شدند. در پنج نوع از این سرطان ها، تخمدان، کبد، معده، لوزالمعده و مری، هیچ آزمایش غربالگری برای افرادی که در معرض خطر متوسط ابتلا قرار دارند، وجود ندارد. آزمایش جدید میتواند با حساسیت ۶۹ تا ۹۶ درصدی این بیماریها را شناسایی کند.
در ۸۳ درصد از موارد این آزمایش حتی توانست موقعیت تومورها را از نظر آناتومیکی شناسایی کند. در آزمایش کاملا غیر تهاجمی و براساس تحلیل جهش DNA در ۱۶ ژن سرطانی و همچنین شدن میزان ۱۰ زیست نشانگر پروتئینی در چرخش است. محققان هدف این آزمایش را شناسایی بیماری حتی پیش از آنکه بیماری به سطح نشان دادن علائم برسد میدانند.
پیتر گیبس، پژوهشگر کانادایی که این آزمایش را مورد استفاده قرار دادهاست، امیدوار است این روش بتواند جان هزاران نفر را به سرعت و بدون هزینه زیاد نجات دهد. او گفته است که این روش به معنی آن است که برای اولین بار میتوان با یک آزمایش خون، وجود انواع سرطان را به سرعت داد در حالیکه با روشهای کنونی، برای تشخیص آنها باید در انتظار ظهور علائم بیماری ماند.
با توجه به افزایش احتمال ابتلای به سرطان در سنین بالاتر عمر، روش جدید را میتوان به طور وسیع و مرتب، مثلا سالانه، برای این گروه سنی به کار برد. همچنین آزمایش افرادی که به دلایل مختلف ممکن است با خطر بیشتر ابتلای به این بیماری مواجه باشند قادر به تشخیص به موقع و موفقیت در درمان است، اما حساسیت آزمایش در افرادی که در مرحله اول سرطان هستند بسیار پایین است.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0