کد خبر : 78375
تاریخ انتشار : دوشنبه 5 فوریه 2018 - 9:00
-

۸ توصیه برای نه گفتن در شرایط مختلف

۸ توصیه برای نه گفتن در شرایط مختلف

به گزارش قائم آنلاین،  کلمه‌ی نه قدرتمندترین، لازم‌ترین و ساده‌ترین کلمه در فرهنگ لغت، با این حال دشوارترین و مخربترین کلمه است. به نقل از فوت و فن دیده شده، عدم توانایی در نه گفتن باعث اعتیاد به سیگار، مواد مخدر و خشونت میشود و به دنبال آن صدمات روحی جسمی و مالی جبران ناپذیری

به گزارش قائم آنلاین،  کلمه‌ی نه قدرتمندترین، لازم‌ترین و ساده‌ترین کلمه در فرهنگ لغت، با این حال دشوارترین و مخربترین کلمه است. به نقل از فوت و فن دیده شده، عدم توانایی در نه گفتن باعث اعتیاد به سیگار، مواد مخدر و خشونت میشود و به دنبال آن صدمات روحی جسمی و مالی جبران ناپذیری می‌آید.

افرادی که مهارت نه گفتن دارند افرادی هستند که دارای قاطعیت قدرتمند، اعتماد به نفس و علم رفتاری هستند. انسان بر اساس آگاهی واختیاراتی که دارد تصمیم‌های مهم زندگی خود را میگیرد. نه گفتن می‌تواند برای بار‌های نخستین، ناخوشایند باشد، هرچند با تمرین و استمرار و با قاطعیت به مرور زمان راحتتر میشود.

چرا نه نمی‌گوییم؟

۱) نگران این هستیم که روابطمان را از دست بدهیم.

۲) نگران این هستیم که با ما مقابله به مثل شود.

۳) احساس گناه میکنیم و نمیخواهیم دیگران را از خود برنجانیم.

۴) حوصله مذاکره و بحث نداریم.

۵) نگرانیم آدمی ترسو، ضعیف و مخالف گروه تلقی شویم.

۶) نگرانیم که شغلمان را از دست بدهیم.

ملاحظاتی که هنگام” نه” گفتن باید مد نظر باشد عبارتند از:

۱) اگر شما درباره موضوع جدی نه می‌گویید، توجه کنید که آیا لبخند میزنید یا نه. لبخند زدن ترکیبی از پیام‌ها را می‌دهد و اثر آنچه شما می‌گویید را ضعیف میکند.

۲) اگر فردی به میز شما نزدیک میشود و شما میخواهید به صورت پر انرژی ظاهر شوید، بایستید. همینطور وقتی با تلفن با کسی صحبت میکنید. ایستادن در حالت چشم‌ها تاثیر روانی بهتر و موثرتر ایجاد میکند.

۳) اگر فردی نشسته و درباره درخواستی که دارد با شما صحبت میکند، از تکان دادن سر بپرهیزید.

۴) از پرسیدن سوالاتی که علاقه شما را نشان میدهد، پرهیز کنید. از قبیل: ” چه وقت به این وسیله نیاز دارید؟ ” یا ” آیا واقعا همین امروز می‌خواهید انجام دهید؟

۵) قطع کردن صحبت طرف مقابل نیز روش موثری است. مثل اینکه بگویید: ” من واقعا متاسفم که دارم حرف شما را قطع میکنم، ” سپس از جملاتی که مناسب موقعیت هست استفاده کنید.

۶) به محض اینکه حس کردید فردی میخواهد شما را به سمتی ببرد که از شما جواب مثبت بر خلاف نظرتان بگیرد، او را متوجه کنید که انگیزه اش را می‌دانید. بگویید: ” میدانم که تومیخواهی گزارشت را تمام کنم و من هم دلم میخواهد میتوانستم کمکت کنم، ولی متاسفانه نمیتوانم.

۷) اگر فردی هستید که دیگران فکر میکنند به راحتی میتوانند از شما کمک بخواهند، باید ارزیابی کنید که چه چیز را در خود تغییر دهید.

۸) اگر برنامه ریزی روزانه‌ای کرده‌اید و دوستی از شما تقاضای به عهده گرفتن کاری دارد، اما کار‌های خودتان در اولویت است، این موضوع را برای وی شفاف کنید و بگویید: “علاقه دارم کمک حال شما باشم، اما یک سری برنامه‌های از پیش تعیین شده دارم که در اولویت هست. ”

وقتی شما برای مردم راحت و بدون مقررات در دسترس هستید، آن‌ها به طور طبیعی به شما مراجعه میکنند. ما هر چقدر که برای خود حریم‌های مشخص و خط قرمز داشته باشیم، نه گفتن راحتتر می‌شود.

خیلی از ما آرزو می‌کنیم که‌ای کاش شخصی که با او در تعارض هستیم یا فردی که با او احساس صمیمیت میکنیم تغییر می‌کرد. بار‌ها این جمله را شنیده ایم که ” اگر مسئولیت کار او را به عهده نمی‌گرفتم. ”‌ای کاش…

پس ساده‌ترین و راحت‌ترین راه این است که در هنر نه گفتن ماهر شویم …

برچسب ها :

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

17 − 17 =