در ادامه میخواهیم پنج دلیل برای چنین گرسنگیهایی به شما بدهیم و کمکتان کنیم مشکل را حل کنید.
۱- وابسته غذا میشوند.
اگر هر بار کودک در ماشین نشست، ناراحت بود و یا وقتی جلوی تلویزیون نشست، گفت: گرسنه است، شاید دلیلش این باشد که او یاد گرفته به دلایل دیگری غیر از گرسنگی غذا بخورد. کودکان میگویند گرسنه هستند، چون میدانند این حرف، والدینشان را متوجه میکند و بیشتر مواقع، غذایی که آنها میخواهند و دوست دارند آماده میشود.
راه حل: پدر و مادرها باید بر اساس برنامهای انعطاف پذیر و در جایی خاص به کودکشان غذا دهند، نه بر اساس تقاضا. این یعنی به جای غذا خوردن جلوی تلویزیون یا داخل ماشین، خانواده باید در کنار یکدیگر و در ساعتی مشخص غذا بخورند. این کمک میکند کودک غذای دریافتی خود را تنظیم کند و از درخواست مکرّر غذا کم کند.
۲- احساس محروم شدن دارند.
یک پدیده در دنیای تحقیقات وجود دارد که به آن، خوردن در غیاب گرسنگی میگویند. این اتفاق معولا در کودکانی اتفاق میافتد که وزن بالایی دارند، کسانی که بیشتر احتمال دارد در زمان وعدههای اصلی محدود شوند. برای مثال ممکن است یک کودک اجازه نداشته باشد بشقاب دوم را استفاده کند و یا شیرینی بخورد و در نتیجه چنین اتفاقی در او، عقدهای نسبت به غذا ایجاد میکند. وقتی غذا در دسترس است، چنین کودکانی بسیار زیاد میخورند.
راه حل: علاوه بر روتین منظم غذا خوردن سر میز شام، به کودک اجازه دهید خود تصمیم بگیرد چه زمانی غذا خوردن را متوقف کند. کودکانی که احساس محرومیت میکنند، در ابتدا خیلی غذا میخورند، اما نهایتا وقتی به اندازه کافی غذا دریافت میکنند آرام میشوند. وعدههای مرتب و متعادل را همراه با برخی غذاهایی که دوست دارد را به برنامه اضافه کنید. خودتان هم اگر از غذایی محروم شوید، بیشتر به آن میل پیدا میکنید. کودکان نیز دقیقا مانند بزرگسالان هستند.
۳- کمبود غذاهای سیر کننده
برخی از مادران به متخصصان تغذیه مراجعه میکنند و ادعا میکنند کودکشان هر ساعت گرسنه است. با نگاه به نوع غذای بیشتر این کودکان بلافاصله متوجه میشوید که آنها چربی دریافت نمیکنند.
برخی مادران به شدت روی سالم بودن غذای کودک خود متمرکز میشوند تا فقط میوه و سبزیجات بخورد و در این بین، بخش سیر کننده برنامه غذایی که چربی است و دیگر درشت مغذیهایی که کودک به آنها نیاز دارد فراموش میشوند. در دیگر موارد، به کودک غذاهای فرآوری شده زیادی داده میشود که به هیچ وجه نمیتوانند برای مدت طولانی سیر کننده باشند، بنابراین کودک مدام احساس گرسنگی دارد.
راه حل: مهیا کردن انواع مختلف گروههای غذایی حاوی کربوهیدرات، پروتئین و چربی یکی از بهترین روشها برای راضی نگه داشتن اشتهای کودک است. در وعدههای اصلی، سعی کنید چندین گروه غذایی را شرکت دهید، مثلا فقط کربوهیدرات نباشد. در میان وعدهها نیز سعی کنید مواردی مانند پروتئین یا چربی، بخشی از غذا را تشکیل دهند.
۴- میز از غذاهایی که دوست دارند، خالی است.
یک کودک ممکن است از شام متنفر باشد، چون هیچ غذایی که دوست داشته باشد آنجا نیست. او ممکن است تنها مقداری غذا بخورد و بگوید سیر است و سپس مدتی بعد برای خوردن میان وعده، اعلام گرسنگی کند.
راه حل: برنامه ریزی کنید که وعده غذایی را با کل افراد خانواده میل کنید و مطمئن شوید حداقل یک چیز وجود داشته باشد که کودک از خوردنش لذت میبرد.
۵- آنها وارد مرحله رشد شدهاند.
گاهی یک کودک گرسنه، واقعا گرسنه است! کودکان در حال رشد هستند و این بدان معناست که همیشه به یک اندازه غذا نمیخورند. وقتی وارد مرحله رشد میشوند، از همیشه بیشتر گرسنه خواهند بود. حتی ممکن است یک کودک، بشقاب سوم یا چهارم را بخواهد و یا وقتی از خواب بیدار میشود آماده غذا خوردن باشد.
راه حل: خبر خوب اینکه با غذا خوردن در ساعات منظم، اجازه دادن به کودک برای تنظیم وعده دریافتی و مهیا کردن غذاهای سیر کننده با ترکیب غذاهای آشنا و جدید، میتوانید رشدی سالم را برای فرزندتان ایجاد کنید. وقتی به کودک غذای مغذی داده میشود میتوانید با اطمینان از رشد او لذت ببرید.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0