کد خبر : 80518
تاریخ انتشار : چهارشنبه 14 فوریه 2018 - 9:35
-

دعای مطالعه چیست؟

دعای مطالعه چیست؟

به گزارش قائم آنلاین، همه ما هر روزه، کم و بیش، از انواع رسانه و کتاب و لوازمات صوتی و تصویری استفاده می‌کنیم؛ و به این طریق اکثر اوقات فراغت و کارمان پر می‌شود. به نقل از مشروح بهرحال، این امر نشانگر آنست که همانطور که ما احتیاج به غذا و هوا داریم همزمان نیازمند

به گزارش قائم آنلاین، همه ما هر روزه، کم و بیش، از انواع رسانه و کتاب و لوازمات صوتی و تصویری استفاده می‌کنیم؛ و به این طریق اکثر اوقات فراغت و کارمان پر می‌شود. به نقل از مشروح بهرحال، این امر نشانگر آنست که همانطور که ما احتیاج به غذا و هوا داریم همزمان نیازمند خوراک روحی و معنوی بمیزان زیادی هستیم، آنچه که از طریق مطالعه و خواندن بر طرف می‌سازیم.

 

دعای مطالعه چیست؟

در روایات دینی توصیه شده که اولا” برای بهره مندی از فوائد مطالعه و ثانیا” مصونیت از هرگونه پیامد‌های منفی مطالب (خواه ناشی از بیفائدگی و یا گمراه کنندگی نوشته و خواه بعلت برداشت نادرست و کج فهمی و قلت فهم خواننده) و ثالثا“ برای تقویت و افزایش حافظه

خواندن دعای مطالعه

آراستن قلب به ذکر و یاد الهی و طلب فهم بهتر و بیشتر و دعا کردن به زبان خود یا زبان عربی یا همان خواندن دعای مطالعه مرسوم قطعا در افزایش قدرت یادگیری بی‌تاثیر نیست. در کتاب شریف مفاتیح‌‏الجنان در فصل اول از باب اول که درباره تعقیبات است دعایی با عنوان دعای مطالعه نقل شده است که گفته شده با خواندنش هوش و استعداد افزایش می‌یابد.

این دعای مطالعه را پیغمبر (ص) به امیرالمؤمنین (ع) براى حافظه تعلیم نمود:

«سُبْحانَ مَنْ لا یَعْتَدی عَلی اَهلَ مَمْلَکَتِةِ، سُبْحانَ مَنْ لا یَاْخُذُ اَهْلَ الْاَرضِ بِاَلْوانِ الْعَذابِ، سُبْحانَ الرَّؤُفِ الرَّحیمِ، اللهُمَّ اجْعَلْ لی فی قَلبیْ نُوراً و بَصَرَاً و فَهْماً و عِلْماً، اِنَّکَ عَلی کُلِّ شَیئٍ قَدیرٌ»

و نیز ذکر شده است که در وقت مطالعه دعای مطالعه زیر را بخواند:

«اَللّهُمَّ اَخْرِجْنى مِنْ ظُلُماتِ الْوَهْمِ وَ اَکْرِمْنى بِنُورِ الْفَهْمِ اَللّهُمَّ افْتَحْ عَلَیْنا اَبْوابَ رَحْمَتِکَ وَانْشُرْ عَلَیْنا خَزائِنَ عُلُومِکَ بِرَحْمَتِکَ یا اَرْحَمَ الرّاحِمینَ

خدایا مرا بیرون آور از تاریکى‏‌هاى‏ وهم و به نور فهم گرامى‏‌ام بدار، خدایا درهاى رحمتت را به روى ما بگشا و خزانه‏‌هاى علومت را بر ما باز کن به مهربانى‏‌ات اى مهربان‏ترین مهربانان»

و همچنین نقل است: کسى که مى‌‏خواهد حافظه‌‏اش زیاد شود مسواک کند و قرآن بخواند (به خصوص آیه‏‌الکرسى) و همینطور خوردن مویز در وقت صبحانه توصیه شده است، به خصوص اگر سرخ و تعداد آن بیست و یک دانه باشد، براى تقویت فهم و ذهن و حافظه خوردن حلوا و گوشت نزدیک گردن و عسل و عدس نیز سفارش شده است.

هر روز بعد از نماز صبح پیش از آنکه تکلم کند بگوید: «یا حى یا قیّوم فلا یفوت شیئا علمُه و لایؤده …»

در کتاب شریف کافى نیز از امام معصوم نقل شده است که از خدا بخواه که عقل تو را قوى بگرداند و از خدا طلب فهم و در؛ نما.

خواندن این دعای مطالعه هم توصیه می‌گردد:

«اللهم إنی أعوذ بک أن أضل أو أضل أو أزل أو أزل أو أظلم أو أظلم أو أجهل أو یجهل علی اللهم انفعنی بما علمتنی و علمنی ما ینفعنی و زدنی علما و الحمد لله على کل حال اللهم إنی أعوذ بک من علم لا ینفع و من قلب لا یخشع و من نفس لا تشبع و من دعاء لا یسمع».

خدایا به تو پناه می‌برم از این که گمراه کنم و یا گمراه گردم، بلغزانم و یا بلغزم، ستم کنم یا ستم بینم، به نادانی کشانم و یا خود دچار آن گردم. بار خدایا مرا با علمی که به من آموختی سودمند گردان و مرا به علمی رهنمون ساز که مرا سودمند افتد. خدایا بر مراتب علم و آگاهی من بیفزا. سپاس حقیقی در تمام حالات از آن خداوند متعال است. بار خدایا به تو پناه می‌برم از علمی که سودمند نیست و از قلبی که خشوع و انعطاف در برابر حق، بدان راه ندارد و از هوسی که سیر و اشباع نمی‌گردد و از دعایی که اجابت نمی‌شود.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

3 + 17 =