ممکن است با غرق شدن در زندگی و مسئولیتهایی که روزانه بر تعدادشان افزوده میشود، حتی به این فکر هم نکنید که چه فرصت طلایی در اختیار دارید، و اینکه یک والد تنها هستید چه محاسنی دارد:
۱- رابطه محکمتری با فرزندتان خواهید داشت
اینکه فرزندتان اکثر وقتش را با شما پر میکند و در خانه فقط شما را میبیند، به شما اجازه میدهد رابطهای محکمتر با شما داشته باشد. رابطهای که شاید اگر دو والد بودید هیچ وقت شکل نمیگرفت.
پس:
هیچ وقت جایگاه و نقشتان در زندگی کودک را دست کم نگیرید.
اگر در حال حاضر رابطهتان با فرزندتان خیلی قوی نیست، روی آن کار کنید.
با به بلوغ رسیدن فرزندتان این رابطه بهم نمیخورد و همچنان در جای خود محکم میماند.
۲- هر دو زندگی اجتماعیتری را تجربه میکنید
حتما این ضرب المثل را شنیده اید “همسایهها یاری کنن تا من بچه داری کنم”! بچههایی که با تک والد بزرگ میشوند، همواره تعداد زیادی از اقوام و دوستان را در اطراف خود دارند که در بزرگ کردن و کارهای کودک به شما و او کمک میکنند. گاهی فامیلهای نزدیک بیشترین کمک را به شما میکنند و نقشی کلیدی در زندگی کودک دارند. در این حالت هم کودکتان اجتماعیتر بار میآید و هم در آینده روابط بهتر و بیشتری برقرار خواهد کرد.
اگر به دور از خانوادهتان زندگی میکنید، میتوانید از کمک دوستان بهرهمند شوید و یا عضو گروههای تک والدی شوید و با افرادی که شرایطی شبیه به شما دارند وقت بگذرانید.
عضو گروههای والدین تنها شوید
بیشتر به مدرسه کودکتان بزنید و عضو گروههای انجمن اولیا و مربیان شوید
۳- تقسیم مسئولیتها
کودکانی که با یک والد بزرگ میشوند تنها کارهای کوچک خانه را، و فقط برای اینکه اجازه بیرون رفتن بگیرند، انجام نمیدهند. آنها این احساس مسئولیت را میکنند که باید نقشی در کمک به خانواده داشته باشند و وظایف مشخصی را انجام دهند. به این ترتیب کودکتان وظیفه شناستر خواهد شد و میداند که در خانه نقشی دارد و از اینکه کارهایی را انجام میدهد به خود افتخار خواهد کرد.
زمانی که فرزندتان در کارهای خانه به شما کمک میکند به او جایزه دهید و حتما از او تشکر کنید.
اجازه دهید کودکتان بفهمد که شما متوجه کمک و وظیفه شناسی او هستید.
۴- بچهها یاد میگیرند با ناملایمات بجنگند
بچههایی که با تک والد بزرگ میشوند، در عمل شاهد این هستند که والدینشان چطور با ناملایمات زندگی دست و پنجه نرم میکنند و میجنگند. آنها میبینند که والدشان تلاش زیادی میکند تا کار و زندگیشان را با هم هماهنگ کنند. این تمرینی عملی برای آینده کودک است تا او هم بتواند در شرایط سخت قوی بماند. به علاوه، چون والد نمیرسد خیلی در کنار کودک باشد، بچهها یاد میگیرند مسائلشان را خود حل کنند.
وقتی کودک مسائل و ناامیدیهایش را با شما درمیان میگذارد، از او حمایت کنید، او را به تلاش بیشتر تشویق کنید و با او همدردی کنید.
دیدن تلاش شما فرصتی گران بها در اختیار کودک قرار میدهد تا وقتی بزرگ شد حمایتگرتر، همدردتر و با احساستر شود.
شما نمیتوانید کاری کنید که کودکتان هیچ وقت احساس بدی نداشته باشد و ناامید نباشد، اما میتوانید آنها را تشویق کنید که احساسشان را با شما به اشتراک بگذارند و مسائلشان را حل کنند.
۵- اولویت بندی را متوجه میشوند
کودکانی که با تک والد بزرگ میشوند میدانند که اولین اولویت والدشان هستند، در حالی که مغرور نمیشوند و فرا میگیرند که همه نباید به آنها توجهی بیش از اندازه نشان دهند. در واقع میفهمند همه مثل پدر و مادرشان نیستند و تنها این دو فرد هستند که آنها را آنقدر دوست دارند. این به کودک کمک میکند با واقعیت زندگی بهتر کنار آید و با دیدی بازتری با اجتماع رو به رو شود.
به کودک آموزش دهید نیازهایش را با نیازهای همه اعضای خانواده تطبیق دهد.
این را بدانید که این حق شما است که زمانی خالی برای خود بخواهید.
به فرزندتان یاد بدهید نیازهایش را بگوید و به نیازهای بقیه هم توجه داشته باشد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0