او دختر ۳۰ سالهی تحصیل کرده و شاغلی دارد که از بهترین خواستگارهایش هم ایراد میگیرد هرچه به او میگویم هیچ آدمی کامل نیست، حتی خود تو، اصلا به خرجش نمیرود و هر دفعه به یک بهانهای خواستگارهایش را رد میکند. سنش دارد بالا میرود و من و پدرش هم روز به روز پیرتر میشویم. ازدواج او تنها آرزوی من است.
مشکل پسندی را تعریف کنید
ازدواج یکی از مهمترین مراحل در زندگی هر فردی است که سعادت و شقاوت زندگی بعد از انتخاب، بیتردید بهدست آن رقم میخورد، پس در نخستین گام مشخص کنید منظورتان از مشکل پسندی چیست؟ چرا دخترتان را مشکل پسند میدانید؟ آیا خود دختراتان به این نتیجه رسیده است یا آنکه دیگران به او این لقب را دادهاند. شناخت این خصیصه و ابعاد آن بسیار ضروری است.
باید بدانیم آن دقتی که در مورد انتخاب همسر، مطرح میشود، غیر از سختگیریهای بیمورد و افراطی است؛ چرا که هیچ وقت، همسرِ کاملِ بدون هیچ عیب و نقص و از هر جهت مطابق با میل انسان، یافت نشده و نمیشود.
چه بسا دختران امروز متفاوت از دختران دیروز اندیشه و رفتار میکنند و بهطور حتم این تفاوت، هرگز در معنای مشکل پسندی قابل ترجمه نیست، چه بسا برخی از دختران بواسطه تحصیلات دانشگاهی و شاغل بودن، نظر گاهی کاملاً متفاوت از دیگر دختران همسن و سال خود به ازدواج، مرد مورد علاقه و زندگی مشترکشان پیدا میکنند که این دریافت مهم، گاهی عین حقیقت است و خواسته و انتظار بحقی محسوب میشود، مثلاً اگر دختری به دنبال شغل ثابت همسر آیندهاش است و از پذیرفتن خواستگاری که مدام تعویض شغل دارد یا بیکار است، امتناع میکند، با دختری که خواهان ازدواج با مردی ثروتمند است و بسیار دور از ذهن و رؤیایی اندیشه میکند؛ توفیر بسیاری وجود دارد؛ بیتردید دختر اول مهمترین امر را مورد توجه قرار داده و هیچ گاه نباید مورد مؤاخذه و سرزنش قرار گیرد.
ظاهر و تیپ فرد مورد نظر برای دخترتان مهم است
همه ماشاهد هستیم که سن ازدواج بسیار بالا رفته است و هر دو جنس زن و مرد از پذیرفتن مسوولیت زندگی شانه خالی میکنند. هر کدام از آنها نیز بهانهها و دلایل خود را مطرح میکنند که یکی از آنها اندام و چهره طرف مقابل است. دختران و پسران معمولا به دنبال یافتن کسی هستند که قد، هیکل و البته چهره جذابی داشته باشد که اصرار و پافشاری کردن به این مسایل ظاهری ممکن است آنها از یک زندگی عالی و ایدهآل محروم کند.
بسیاری از دختران عادت دارند در همان جلسه اول از همه مسایل زندگی طرف مقابل سر در بیاورند. به همین منظور، به جای اینکه در مورد خود حرف بزنند، از طرف مقابل سوالات متعدد میپرسند. این کار موجب رنجش مردان میشود.
دخترهای وسواسی در ازدواج
برخی از دختران محافظه کاریهای بی مورد دارند و با ازدواج، وسواس گونه برخورد میکنند. از آشنایی میترسند و مشکلات کوچک آدمها را بهانهای برای نه گفتن میکنند.
آنان نمیخواهند بپذیرند که هر گز نمیتوانند یک شخصیت بی عیب و نقص را به عنوان همسر شان انتخاب کنند، چرا که هر کسی با هر شخصیتی هم که باشد، مشکلاتی دارد که میتوان از آنها ایراد گرفت. به هر حال این خانمها باید کمی در نگاه شان تجدید نظر کنند. شاید یکی از همین موارد بتواند همسر ایده آلی برای آنان باشد.
کوچکتر بودن مرد دلیل مناسبی برای رد در خواست ازدواج نیست
تصور کنید خواستگاری موردپسند شما واقع شده است، اما متوجه میشوید او چند سال از شما کوچکتر است. از این موضوع نهراسید. در چند سال اخیر بسیاری از زنها ازشوهرهایشان بزرگترند و زندگی بسیار خوبی هم دارند. صرفا کوچکتر بودن مرد دلیلی برای رد درخواست ازدواج نیست.
درمان سختگیریهای افراطی در انتخاب همسر
اگر انسان در مسئله انتخاب همسر، معیار و ملاک صحیح داشته باشد، هیچ وقت دچار سرگردانی و اشتباه نمیشود؛ باید بدانیم آن دقتی که در مورد انتخاب همسر، مطرح میشود، غیر از سختگیریهای بیمورد و افراطی است؛ چرا که هیچ وقت، همسرِ کاملِ بدون هیچ عیب و نقص و از هر جهت مطابق با میل انسان، یافت نشده و نمیشود.
دختران و پسران معمولا به دنبال یافتن کسی هستند که قد، هیکل و البته چهره جذابی داشته باشد که اصرار و پافشاری کردن به این مسایل ظاهری ممکن است آنها از یک زندگی عالی و ایدهآل محروم کند.
هستید بنا بر این در انتخاب همسر نباید خیلی آرمانگرایانه فکر کنیم؛ هماهنگی و همفکری صد در صد با همسر آیندهمان، امکانپذیر نیست و همیشه تعدادی ناهماهنگی و فاصله باقی خواهند ماند که ما باید این فاصلهها و ناهماهنگیها را به حداقل برسانیم تا باقی آنها هم به وسیله تفاهم، گذشت، محبّت و بزرگواری، پس از ازدواج، برطرف شوند.
ایده آل در دنیا وجود ندارد
میتوان مسئله را این گونه تبیین کرد که از آن جا که اصولا چیزی به عنوان ایده آل و کامل در دنیا وجود ندارد، صبر کردن و گشتن به دنبال چنین آرزویی تلاشی توان فرسا و بی ثمر خواهد بود و ممکن است فرد را به جایی برساند که در نهایت به دلیل خستگی و استیصال تصمیمی سریع و اشتباه بگیرد. اما نکته اینجاست که وقتی ذره بین به دست دارید نمیتوانید ایرادها را نبینید و در واقع وقتی فرد کمال گراست، نمیتواند به کم راضی شود و یا گذشتن از یک سری معیارها برایش سخت خواهد بود و حتی اگر بگذرد بعد از ازدواج احساس پشیمانی خواهد کرد. پس در واقع هیچ وقت ما به افرادی که کمال گرا هستند، توصیه نمیکنیم که معیارهایشان را کم یا از برخی از آنها چشم پوشی کنند.
آنچه که پرداختن به آن مهم ونیاز به رفع شدن دارد خود کمال گرایی است که گرچه کارکردهای فایده بخشی را نیز به همراه دارد، اما موجب مشکلاتی در زندگی فرد هم میشود. فرد کمال گرا باید یا با خود تمرینی و یا از طریق بهترین حالت آن یعنی مراجعه به مشاور، اساسا به کاهش این ویژگی در خود بپردازد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0