این عضو هیات علمی دانشگاه با بیان اینکه هورمون رشد در خواب ترشح میشود، گفت: مقدار خواب مورد نیاز در شبانه روز در کودکان زیر ۵ سال به طور متوسط ۱۰ تا ۱۴ ساعت و در کودکان ۶ تا ۱۳ ساله ۹ تا ۱۱ ساعت و در نوجوان ۱۴ تا ۱۷ ساله ۸ تا ۱۰ ساعت است.
وی گفت: والدین باید برنامه ریزی خواب کودک را هر شب و در یک زمان خاص اجرا کنند و این برنامه در نهایت به اتاق خواب کودک منتهی شود.
زارع نیستانک گفت: همچنین والدین توجه داشته باشند که گرمای زیاد میتواند، مانع از خواب مناسب کودک شود بنابراین لازم است، سعی کنند آخرین وعده غذای کودک، سبک باشد و تغذیه او را در زمان مناسبی، حداقل یک ساعت پیش از خواب انجام دهند و قبل از خواب برای کودک کتاب بخوانند.
وی در باره خواب مناسب در نوجوان گفت: تماشای فیلمهای ترسناک، مصرف نوشیدنیهای حاوی کافئین مانع از خواب راحت میشود.
این دکترای روانشناسی کودک و نوجوان تصریح کرد: قبل از خواب نوجوان زمانی را به گفتگو با او اختصای دهید تا از دغدغههای ذهنی اش برای شما صحبت کند. در صورتی که نوجوان از اتفاقاتی که در طول روز داشته با والدینش صحبت کند، باز ذهنی مضاعفی را که داشته، برداشته و میتواند خوابی آرام داشته باشد.
خواب عبارت است ازعدم توانایی ارادی درکنترل محیط فیزیکی و کاهش یا فقدان سطح هوشیاری، تعلیق نسبی ادراکات حسی و غیرفعال شدن تقریباً تمام عضلات ارادی در زمان استراحت بهطوریکه فعالیت بدن و ذهن تغییر کرده و توهمهای بینایی جایگزین تصاویر واضح واقعی بشوند.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0