کد خبر : 85864
تاریخ انتشار : شنبه 10 مارس 2018 - 10:35
-

غربالگری پارکینسون با اشک چشم

غربالگری پارکینسون با اشک چشم

به گزارش قائم آنلاین،  پژوهشگران با آنالیز اشک بیماران مبتلا به پارکینسون و افراد بالغی که هنوز دچار عوارض این بیماری نشده بودند، دریافتند که سطح آلفا سینوکلئین، مولکول پروتئینی که موجب آسیب‌های مغزی می‌شود، در مبتلایان به پارکینسون ۵ برابر است. ایندیپندنت نوشت، دکتر مارک لو نویسنده گزارش و از محققان دانشگاه کالیفرنیای جنوبی

به گزارش قائم آنلاین،  پژوهشگران با آنالیز اشک بیماران مبتلا به پارکینسون و افراد بالغی که هنوز دچار عوارض این بیماری نشده بودند، دریافتند که سطح آلفا سینوکلئین، مولکول پروتئینی که موجب آسیب‌های مغزی می‌شود، در مبتلایان به پارکینسون ۵ برابر است.

ایندیپندنت نوشت، دکتر مارک لو نویسنده گزارش و از محققان دانشگاه کالیفرنیای جنوبی گفت: تحقیق ما نشان می‌دهد که قطرات اشک می‌تواند یک نشانگر بیولوژیکی موثق، ارزان و غیرتهاجمی برای بیماری پارکینسون باشد.

به گفته این پژوهشگر، فرآیند بیماری پارکینسون سال‌ها یا ده‌ها سال قبل از ظهور و بروز علائم آن آغاز می‌شود، بنابراین، یک نشانگر زیستی همچون آزمایش اشک می‌تواند برای تشخیص، یا حتی درمان زودتر بیماری مفید باشد.

از آنجا که علائم تاثیرات عصبی پارکینسون در سراسر بدن و نه تنها مغز است، تیم تحقیق پیش بینی کردند که مولکول‌های پروتئینی غیرطبیعی مرتبط با پیشرفت این بیماری در خارج از مغز هم یافت می‌شود.

بنابراین، آن‌ها ۵۵ فرد مبتلا به پارکینسون، ۲۲ نفر از همان طیف سنی و جنسیتی و البته بدون عوارض بیماری را در نظر گرفتند و نمونه‌های اشک آن‌ها را از نظر پروتئین یاد شده بررسی و مقایسه کردند.

آن‌ها دریافتند که در اشک مبتلایان به پارکینسون، سطح سالم و ظاهر غیرانبوه آلفا سینوکلئین، کمتر است. علاوه بر این، بیماران به طور قابل توجهی سطح بالاتری از فرم غیرسالم مولکول را داشتند.

تجمع غیرطبیعی این مولکول پروتئین در کار سیگنال‌های عصبی تداخل ایجاد می‌کند و فاکتوری مهم در آسیب عصبی محسوب می‌شود که نشانگر پیشرفت بیماری پارکینسون است.

پارکینسون همان لرزش در وضعیت استراحت است که شیوع آن بیشتر در سنین پیری بوده، اما در جوانان هم دیده می‌شود. این بیماری براثر از بین رفتن سلول‌های ترشح کننده ماده‌ای به نام دوپامین که یک انتقال دهنده عصبی است رخ می‌دهد.

پارکینسون بعد از آلزایمر شایع‌ترین بیماری تحلیل برنده مغز در کشور است. مردان تقریبا ۲ برابر بیشتر زنان به این بیماری مبتلا می‌شوند.

میزان شیوع این بیماری یک تا سه مورد در هزار نفر است و با افزایش سن، احتمال بروز بیماری هم بیشتر می‌شود. پارکینسون بیشتر در افراد مسن و از دهه‌های پنجم و ششم مشاهده می‌شود.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

7 − یک =