کد خبر : 89048
تاریخ انتشار : جمعه 23 مارس 2018 - 10:30
-

۶ ماده غذایی که کیسه صفرا را تحریک می‌کند

۶ ماده غذایی که کیسه صفرا را تحریک می‌کند

به گزارش قائم آنلاین، کیسه صفرا ارگانی است که در سطح تحتانی کبد قرار دارد و وظیفه آن نگه داری مایع زرد رنگ صفرا است.به نقل از سلامت نیوز ، این مایع به هضم چربی‌ها در بدن کمک می‌کند. مشکلات احتمالی کیسه صفرا از قبیل: التهاب و زخم و سنگ‌های صفراوی است. متاسفانه برخی غذا‌ها

به گزارش قائم آنلاین، کیسه صفرا ارگانی است که در سطح تحتانی کبد قرار دارد و وظیفه آن نگه داری مایع زرد رنگ صفرا است.به نقل از سلامت نیوز ، این مایع به هضم چربی‌ها در بدن کمک می‌کند. مشکلات احتمالی کیسه صفرا از قبیل: التهاب و زخم و سنگ‌های صفراوی است.

متاسفانه برخی غذا‌ها باعث تشدید درد صفرا و به دنبال آن حالت تهوع، گرفتگی شکم، کاهش اشتها و … می‌شوند. یک عامل خطر عمده برای بیماری کیسه صفرا، رژیم کم فیبر و کلسترول بالا است:

به هر حال نیمی از نبرد شما برای جلوگیری از مشکلات مربوط به کیسه صفرا، تصمیم گیری در مورد مواد غذایی است که می‌توانید بخورید و آن‌هایی که لازم است از مصرف شان اجتناب کنید:

نوشیدنی‌های گازدار:

یک عامل خطر مهم برای ایجاد سنگ‌های صفراوی هستند؛ بخصوص در افرادی که اضافه وزن دارند. نوشیدنی‌های گازدار حاوی شکر و کالری اضافه هستند و مطالعات نشان داده خطر ابتلا به سرطان در کیسه صفرا، مجاری صفراوی و اطراف کبد را افزایش می‌دهند.

غذا‌های تصفیه شده:

هر محصول تولید شده از آرد گندم و شکر تصفیه شده، مانند نان سفید، انواع شیرینی و پاستا، سبب تحریک کیسه صفرا می‌شود. مصرف بیشتر غلات سبوس دار می‌تواند به کاهش مشکلات صفراوی کمک کند. در این میان مصرف جو بیشتر از سایر غلات توصیه می‌شود، اما با این حال مصرف گندم سبوس دار نیز به پیشگیری طبیعی از تشکیل سنگ کیسه صفرا کمک می‌کند.

غذا‌های بسیار اسیدی:

از قبیل: مرکبات، قهوه و سس گوجه فرنگی باعث التهاب و تحریک کیسه صفرا می‌شود. این روند باعث کند شدن فرایند هضم شده و تجمع اسید را در بدن افزایش می‌دهد.

لبنیات پرچرب:

اگرچه بدن ما نیازمند ویتامین دی، کلسیم و پروتئین‌های موجود در لبنیات است، اما محصولات پرچرب و مصرف آن‌ها در سطح بالا به علت وجود چربی‌های اشباع، ممکن است باعث تشکیل سنگ‌های صفراوی شوند. بهترین راه برای به دست آودن مواد مغذی لبنیات، انتخاب نوع کم چرب یا بدون چربی آن‌ها است.

گوشت‌های چرب:

یکی از مقصران اصلی ابتلا به مشکلات صفراوی گوشت‌های چرب هستند. محصولات غنی از چربی‌های اشباع و کلسترول شامل محصولات حیوانی پرچرب و غذا‌های فراوری شده مانند سوسیس، هات داگ، کره و … باعث ایجاد یا تشدید درد کیسه صفرا می‌شوند. این محصولات سبب افزیش عملکرد کیسه صفرا و افزایش تولید صفرا می‌شود که این فرآیند با التهاب صفرا و در نهایت درد شدید همراه است. در عوض مصرف یک رژیم غذایی حاوی گوشت‌های بدون چربی مانند ماهی‌های آب‌های سرد، لوبیا، مرغ، و … صدمه‌ای به سلامت کیسه صفرا نخواهد زد.

غذا‌های سرخ شده:

رژیم‌های غذایی سرشار از محصولات سرخ شده و با کلسترول بالا نیز منجر به التهاب و تحریک کیسه صفرا می‌شوند. تشکیل سنگ‌های صفراوی یکی دیگر از نتایج مصرف زیاد این غذا‌ها است. در انتخاب روغن‌ها برای سرخ کردن غذا‌ها دقت کنید. روغن زیتون روغن سالم تری تلقی می‌شود، زیرا نسبت به سایر روغن‌ها چربی اشباع نشده بیشتری دارد. همچنین میزان چربی اشباع شده روغن زیتون از کره کمتر است.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

هفده − 16 =