وی گفت: محققان به این نتیجه رسیده اند که یادگیری زبان دوم، تواناییهای شناختی فرد را افزایش میدهد و به همین علت از کاهش تواناییهای شناختی مربوط به افزایش سن تا حدودی جلوگیری کند.
دکترای روانشناسی و آموزش کودکان استثنایی ادامه داد: دون در نظر گرفتن سن شروع یادگیری زبان دوم، دوزبانگی منافع خود را دارد و حتی دو زبانههای دیر هنگام از منافع آن بهره مند میشوند.
حاجی سلیمانی بیان داشت: دو زبانگی یکی از عوامل محیطی است که در کنار عواملی، چون تحصیلات، وضعیت شغلی، و اشتغال ذهنی و فعالیت جسمی میتواند شروع نشانههای بیماری دمانس یا زوال عقل را به تعویق اندازد.
حاجی سلیمانی گفت: برای آزمودن این نظریه، محققان گزارشهای پزشکی بیماران دو زبانه و یک زبانهای را که به انواعی از دمانس مبتلا بودند بررسی کردند و متوجه شدند، حتی در بیمارانی که در فاکتورهای دیگر مشابه بودند.
وی اضافه کرد: شروع علائم بیماری در افراد دو زبانه ۳ تا ۴ سال دیرتر مشاهده شدهاند بنابراین دو زبانگی نه تنها در افزایش هوش کودکان بلکه در پیشگیری از بروز علائم بیماریهای مربوط به سن نیز مؤثر است.
موضوع دوران حساس یادگیری زبان باید در ارتباط با حوزههای مختلف زبانی در نظر گرفته شود، زیرا یادگیری زبان فرایندی پیچیده است که مستلزم توانایی شنیداری، گفتاری و رسیدن به رشد لازم مناطق مختلف مغزی کودک است. با توجه به اینکه هر کدام از این مناطق در سن خاصی به این رشد میرسند، پس نمیتوان برای یادگیری زبان دوم، سن دقیق و حساسی مشخص کرد. زبان گفتاری کودک تا حدود ۵ سالگی کامل میشود. البته سن تکامل در کودکان مختلف، متفاوت است؛ بنابراین یادگیری زبان دوم در مواردی که زبان مادری کودک کامل نشده، جایز نیست.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0