این گیاه دارویی برای پیشگیری و درمان انواع مختلفی از بیماریها استفاده میگردد. دانه تازه سیر و یا قرص سیر به عنوان دارو مصرف میگردد. سیر برای درمان بیماریهای مختلف مربوط به قلب و خون استفاده میگردد، این بیماریها شامل فشار خون (blood pressure) بالا، کلسترول خون بالا، بیماری قلبی کرونر، حمله قلبی و سخت شدن شریانها (تصلب شریان) استفاده میشود.
بعضی از افراد از سیر برای پیشگیری از سرطان کولون، سرطان معده، سرطان سینه، سرطان پروستات و سرطان ریه استفاده مینمایند. همچنین از سیر برای درمان سرطان پروستات و مثانه نیز استفاده میگردد. همچنین از سیر برای درمان پروستات بزرگ شده، دیابت، ورم مفاصل، آرتروز، رینیت آلرژیک (تب یونجه)، اسهال مسافران، فشار خون بالا در اواخر بارداری (Pregnancy)، سرماخوردگی، پیشگیری و درمان عفونتهای باکتریایی و قارچی استفاده میشود.
سایر مصارف سیر شامل استفاده از آن برای درمان تب، سرفه، سردرد، شکم درد، احتقان سینوسی، نقرس، روماتیسم، هموروئید، آسم، برونشیت، تنگی نفس، فشار خون پایین، قند خون پایین، قند خون بالا و جای گزیدگی مار استفاده میشود. همچنین از سیر برای مبارزه با استرس و خستگی و حفظ سلامت کبد نیز استفاده میگردد.
بعضی از افراد از روغن بدست آمده از سیر برای درمان عفونتهای قارچی، زگیلها و میخچه استفاده مینمایند. هرچند تحقیقات علمی نشان میدهد که سیر میتواند قادر به درمان عفونتهای قارچی از قبیل: پای ورزشکاران میباشد، اما کارایی روغن سیر برروی زگیلها و میخچه ثابت نشده است.
خواص و فواید درمانی ثابت شده سیر
در بخش قبل، به بررسی باورهای مختلف راجع به سیر پرداختیم در ادامه به بررسی بیماریهایی که تاثیر سیر در آنها ثابت شده و بیماریهایی که ثابت شده سیر در آنها تاثیری ندارد میپردازیم.
بیماریهایی که سیر عموما در آنها موثر است:
فشار خون بالا – بعضی تحقیقات نشان میدهند که سیر میتواند میزان فاشر خون را بین ۷ تا ۸ درصد کاهش دهد.
تصلب شریان – بنظر میرسد که سیر به کاهش تصلب شریانها میتواند کمک نماید.
سرطانها – خوردن سیر میتواند فوایدی در رابطه با کاهش خطر ابتلا به سرطان کولون، راست روده و معده داشته باشد. با اینحال بنظر نمیرسد که مکملهای سیر دار و قرصهای سیر همچین اثری داشته باشند. برای این منظور مصرف هفتگی ۳.۵ تا ۲۹ گرم در هفته توصیه میشود.
گزش کنه – مصرف بالای سیر بنظر میرسد که گزش کنه را کاهش میدهد.
عفونت قارچی – ژلهای تهیه شده از سیر میتوانند به بهبود عفونت (Infection)های قارچی کمک نمایند.
بیماریهایی که سیر عموما در آنها بی تاثیر است:
دیابت – بنظر نمیرسد که مصرف سیر تاثیری در درمان قند خون بالا داشته باشد.
درمان هیلوباکتر – هرچند در نتایج آزمایشگاهی مصرف سیر باعث کاهش این باکتری شده بود، ولی در عمل چنین چیزی مشاهده نشد.
کلسترول بالا – تحقیقات زیادی در رابطه با تاثیر سیر بر چربی خون، کلسترول خون و تری گلیسیرید انجام شده است، با اینحال نتایج در این مورد مختلف است.
سرطان سینه – مصرف سیر بنظر نمیرسد خطر سرطان سینه را کاهش دهد.
سرطان ریه – بنظر نمیرسد که سیر تاثیری برروی سرطان سینه داشته باشد.
عوارض جانبی مصرف سیر
مصرف سیر خوراکی برای عموم مردم مطمئن و ایمن میباشد. سیر میتواند باعث بوی بد دهان، احساس سوزش در دهان و یا معده، سوزش معده، بادشکم، تهوع و استفراغ، بوی بد بدن و اسهال شود. این عوارض جانبی عموما در مصرف سیر خام بیشتر میباشد. همچنین سیر میتواند خطر خونریزی را نیز افزایش دهد. آسم (Asthma) و سایر واکنشهای آلرژیکی نیز در افرادیکه سیر مصرف میکنند ممکن میباشد.
زمانیکه سیر برروی پوست استفاده میگردد، عموما میتواند خطرناک باشد. سیر میتواند باعث آسیب دیدن پوست به شکل سوختگی شود.
مصرف سیر در باردرای زمانیکه در مقادیر درست مصرف شود، عموما بی خطر میباشد. سیر عموما زمانیکه در مقادیر درمانی مصرف میشود، در دوران بارداری پر خطر میباشد.
تداخلات دارویی در مصرف سیر
مصرف سیر با داروی ایزونیازید (Nydrazid, INH)، داروهای درمان اچای وی / ایدز و داروی ساکوییناویر (Fortovase, Invirase) ممنوع میباشد. سیر میتواند تداخلی معمولی با داروهای پیشگیری از بارداری، سیکلوسپورین، داروهایی که توسط کبد تغییر مییابند، داروهای ضد پلاکت و ضد انعقاد خون و وارفارین داشته باشد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0