برای بسیاری از مردم جهان، سرد شدن هوا مصادف با دردهای دورهای مفاصل و رنج و درد زیادی است و از سوی دیگر کاهش هر درجه از دمای هوا به معنی کاهش فضار هوا بوده و این موضوع خود منجر به بروز دردهای مفصلی میشود.
علت این موضوع، افزایش بافت عضلانی در پی کاهش فشار هوا بوده و در نتیجه فشار بیشتری به مفاصل وارد میشود.
در حالت عادی این پدیده قابل مشاهده نبوده و مشکلی ایجاد نمیکند، اما برای کسانی که به طور عادی با التهاب و درد مفاصل مواجه هستند، شرایط فرق کرده و کاهش دما و فشار محیط منجر به افزایش درد و التهاب مفصلی میشود.
در این یادداشت به معرفی راهکارهایی برای کاهش تاثیرات سرما و کاهش فشار هوا بر مفاصل میپردازیم:
ورزش درمانی: داشتن تمرینات مداوم ورزشی میتواند منجر به کاهش خشک شدگی، درد و التهاب مفاصل شده و عملکرد کلی آنها را بهبود میبخشد. ورزش موجب سهولت حرکت مفاصل و تقسیم مناسب فشار روی ماهیچه و مفصل شده و در نتیجه عضلات بدن تقویت شده و فشار کمتری به مفاصل وارد میشود. به طور کلی داشتن تمرینات ورزشی مناسب میتواند تا حد زیادی درد مفاصل را کاهش دهد.
بدن خود را گرم و فعال نگهدارید: در فصل زمستان و مواجه با سرما، افراد به طور طبیعی میل به کرختی و نداشتن حرکت پیدا میکنند. این موضوع سبب افزایش دردهای مفصلی شده و توصیه میشود در زمان توقف در محیط باز و مواجهه با هوای سرد، تحرک خود را حفظ کرده و از بی حرکت ماندن پرهیز کنید، به این ترتیب خون در بدن شما به خوبی جریان یافته و علاوه بر گرم شدن، به بهتر شدن شرایط مفاصل شما کمک میکند.
حرکات کششی انجام دهید: انجام منظم حرکات کششی علاوه بر کمک به بهبود تحرک شما، بدنتان را آمادهتر نگه داشته و به آن انعطاف میبخشد. سفت شدن مفاصل میتواند ناشی از نداشتن تحرک و زندگی ساکن باشد.
آب کافی بنوشید: کم آب شدن بدن با دردهای عضلانی و مفصلی همراه است و از سوی دیگر در فصل زمستان به دلیل سرد شدن هوا کمتر احساس تشنگی میکنیم. آب ماده حیاتی، موتور محرکه بدن محسوب شده و نوشیدن میزان مناسب آب عملکرد مفاصل را بهبود میبخشد.
رژیم غذایی مناسب: داشتن رژیم غذائی مناسب و تامین مواد غذایی مورد نیاز انسان میتواند به بهبود عملکر اعضای بدن از جمله مفاصل کمک کند. در رژیم غذایی خود به ویژه در فصل زمستان از میزان کافی امگا ۳، اسیدهای چرب، ویتامین K، وی تامین C، ویتامین D. و ماهی استفاده کرده و تخم مرغ، شیر، ماست، پنیر میوههایی مانند کیوی، توت فرنگی، طالبی و آناناس را بیشتر مصرف کنید.
با پزشک متخصص مشورت کنید: در صورتی که دردهای مفصلی شما بیش از چند روز ادامه داشت، حتما به پزشک متخصص استخوان مراجه کرده و بر اساس نظر وی از روشهای درمانی مناسب بهرهمند شوید.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0