کد خبر : 92552
تاریخ انتشار : جمعه 13 آوریل 2018 - 8:05
-

۹ فروند از بزرگ‌ترین کشتی‌های جهان را بشناسید

۹ فروند از بزرگ‌ترین کشتی‌های جهان را بشناسید

به گزارش قائم آنلاین، بسیاری از بزرگ‌ترین کشتی‌های جهان از نوع نفت کش، کشتی های حمل بار و کشتی های مسافرتی بزرگ هستند. این ماشین های غول پیکر شاهکارهای مهندسی بوده و بیش از ۹۰ درصد از کالاهای جهان بدین از جایی به جای دیگر منتقل می شوند هرچند افراد زیادی نیز برای سفر از

به گزارش قائم آنلاین، بسیاری از بزرگ‌ترین کشتی‌های جهان از نوع نفت کش، کشتی های حمل بار و کشتی های مسافرتی بزرگ هستند. این ماشین های غول پیکر شاهکارهای مهندسی بوده و بیش از ۹۰ درصد از کالاهای جهان بدین از جایی به جای دیگر منتقل می شوند هرچند افراد زیادی نیز برای سفر از کشتی های مسافرتی استفاده می کنند. از این رو نمی توان گفت که اندازه کشتی ها بسیار مهم انگاشته می شود.

با این شرایط هر چه سایز یک کشتی بزرگ تر باشد تکنولوژی ساخت آن نیز پیچیده تر خواهد بود زیرا این سازه های غول پیکر به سیستم پیشرانه بسیار بزرگ و قوی نیز نیاز دارند که برخی از آن ها دیزلی و برخی هسته ای هستند در حالی که برخی دیگر نیز از انرژی باد و یا انرژی خورشیدی برای تامین نیروی پیشرانه خود استفاده می کنند. اگر چه چنین ماشین های غول پیکری حجم قابل توجهی از دی اکسید کربن تولید شده در زمین را به خود اختصاص داده اند اما وجود آن ها ضروری بوده و این روزها تلاش های زیادی برای ساخت کشتی هایی با موتورهای بهتر و سیستم های هیبریدی انجام می گیرد. در ادامه این مطلب شما را با تعدادی از بزرگ ترین کشتی های جهان و اطلاعاتی در مورد هر یک از آن ها آشنا خواهیم کرد.

۱- کشتی Knock Nevis

۹ فروند از بزرگ‌ترین کشتی‌های جهان را بشناسید
بزرگ ترین کشتی که تاکنون ساخته شده یک کشتی نفتکش به نام «Knock Nevis» است که در آخرین سفرش نام آن به «Mont» تغییر پیدا کرد. این سوپر نفتکش در نهایت در سال ۲۰۰۹ از دور خارج شد. نفتکش فوق بزرگ ترین شیء متحرک ساخت دست بشر بود که طول آن از ارتفاع ساختمان امپایر استیت نیز بلندتر بود. این نفتکش دقیقاً ۴۵۸٫۴۵ متر طول داشته و وزن آن ۲۶۰٫۹۴۱ تن بود. «Knock Nevis» در سال ۱۹۷۹ توسط کمپانی «Sumitomo Heavy Industries» در ژاپن ساخته شد و در سال ۱۹۸۸ در تنگه هرمز و در بحبوحه جنگ بین ایران و عراق آسیب دید و سپس تعمیر شده و نام آن به «Happy Giant» تغییر داده شد.

سپس در سال ۱۹۹۱ توسط کمپانی نروژی «Jorgen Jahre» خریداری شد و نام آن به «Jahre Viking» تغییر داده شده و به مدت ۱۳ سال با همین نام به یکه تازی در دریاها ادامه داد. در نهایت این نفتکش توسط کمپانی «Olsen Tankers» خریداری شده و نام آن به «Knock Nevis» تغییر یافت. این کشتی بیش از ۳۵ نفر خدمه داشت و سرعت آن با استفاده از یک سیستم پیشرانه که قطری برابر با ۹ متر داشت به ۳۰ کیلومتر در ساعت می رسید.


۲-سوپرنفتکش های کلاس TI

۹ فروند از بزرگ‌ترین کشتی‌های جهان را بشناسید
بزرگترین نفتکش هایی که هنوز هم در سرویس هستند سوپرنفتکش های کلاس TI می باشند که در واقع ناوگانی از نفتکش ها بوده و به چهار فروند TI آفریقا، TI آسیا، TI اروپا و TI اقیانوسیه اطلاق می شود. این نفتکش های غول پیکر در سال ۲۰۰۳ توسط کمپانی «Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering» در اوکپو کره جنوبی و برای کمپانی «Hellespont» ساخته شدند. طول این کشتی ها از نفتکش «Knock Nevis» حدود ۷۸ متر کوتاه تر بوده و حدود ۳۸۰ متر طول دارند. وزن این نفتکش ها حدود ۲۳۴٫۰۰۶ تن بوده و می توانند با سرعت حداکثری ۳۰٫۵ کیلومتر در حالت کاملاً پر از نفت، در آب حرکت کند. دو فروند از این کشتی ها در سال ۲۰۱۰ به انبارهایی برای ذخیره نفت تبدیل شدند اما دو فروند دیگر هنوز در حال حمل نفت در دریاها هستند.


۳- کشتی های Q-max

۹ فروند از بزرگ‌ترین کشتی‌های جهان را بشناسید
بزرگ ترین کشتی های حمل گاز طبیعی مایع در جهان کشتی های موسوم به Q-max هستند. این کشتی ها وزنی بالغ بر ۱۶۲٫۴۰۰ تن داشته و طول آن ها ۳۴۵ متر است. کشتی های Q-max گنجایش بیش از ۲۶۶٫۰۰۰ متر مکعب گاز را داشته و با سرعت ۳۶٫۱۱۴ کیلومتر در دریا حرکت می کنند. در کل ۱۴ فروند از این کشتی ها وجود داشته و هر یک نام خاص خود را دارند. این کشتی ها توسط کمپانی های سامسونگ، هیوندای و دوو ساخته شده و اولین فروند از آن ها در سال ۲۰۰۷ به نام «Mozah» در کره جنوبی تکمیل شد. تمامی این کشتی ها به شرکت حمل و نقل گاز قطر با نام «نخیلات» تعلق دارند.


۴- کشتی کانتینربر CSCL Globe

۹ فروند از بزرگ‌ترین کشتی‌های جهان را بشناسید
در نوامبر سال ۲۰۱۴، مراسم نامگذاری بزرگ ترین کشتی کانتینربر جهان با نام «CSCL Globe» برگزار شد. این کشتی اولین فروند از پنج فروند کشتی ۱۹٫۰۰۰ تنی بود که توسط خطوط حمل و نقل کانتینری چین در سال ۲۰۱۳ سفارش شده بود. این کشتی توسط یک موتور الکتریکی با قدرت ۷۷٫۲۰۰ اسب بخار تغذیه شده و از لحاظ کارآیی موتور می توان آن را با دیگر کشتی های کانتینربری که ۱۰٫۰۰۰ تن وزن دارند مقایسه نمود. این موتور حدود ۲۰ درصد نسبت به دیگر کشتی های مشابه انرژی مصرف می کند.

در سال ۲۰۱۱ کمپانی «Maersk» سفارش ساخت ۲۰ فروند از این کشتی های کانتینربر « Maersk Triple E Class» به ارزش ۲۰۰ میلیون دلار برای هر فروند را در قالب دو قرارداد به کمپانی کشتی سازی دوو ارایه داد. کشتی های سفارش داده شده کمی کوچکتر از کشتی «CSCL Globe» بوده و ۱۸٫۰۰۰ تن وزن دارند اما از لحاظ طول و سرعت با این کشتی ها یکسان هستند. این کشتی های کانتینتربر در حال حاضر کارآمدترین کشتی ها از لحاظ مصرف بهینه سوخت هستند که در دریاها حضور دارند.


۵- کشتی مسافربری Oasis of the Seas

۹ فروند از بزرگ‌ترین کشتی‌های جهان را بشناسید
کشتی مسافربری «Oasis of the Seas» در کنار دو کشتی مشابه دیگر به نام های «Allure of the Seas» و «Harmony of the Seas» بزرگ ترین کشتی های مسافربری امروز جهان هستند که توسط کمپانی «Royal Carribean» ساخته شده اند. این کشتی ها به ترتیب در سال های ۲۰۰۹، ۲۰۱۰ و ۲۰۱۵ ساخته شدند.

هر یک از این کشتی های مسافربری غول پیکر ۳۶۰ متر طول داشته و می توانند حداکثر ۶٫۲۹۶ مسافر را علاوه بر ۲٫۳۹۴ خدمه در خود جای دهند. کشتی های فوق سریع ترین کشتی ها در سایز خود بوده و با سرعت حدود ۴۲ کیلومتری در دریا حرکت می کنند و وزن هر یک از آن ها حدود ۲۲۵٫۲۸۲ تن می باشد.

در درون این کشتی ها مکان های تفریحی و ورزشی کافی برای سرگرم نگه داشتن مسافران ساخته شده است که از آن ها می توان به شبیه سازهای موج سواری، سالن اسکیت و دیوارهای صخره نوردی به ارتفاع ۱۳ متر، استخرهای شنا، یک زمین بسکتبال با اندازه واقعی و یک پارک ابی اشاره کرد. هزینه ساخت نمونه اول این کشتی های مسافربری بیش از ۹۰۰ میلیون دلار برآورد شده است که آن را به گران قیمت ترین کشتی تجاری تاریخ بشر تبدیل می کند.


۶- کشتی مسافربری RMS Queen Mary 2

۹ فروند از بزرگ‌ترین کشتی‌های جهان را بشناسید
بزرگ ترین کشتی اقیانوس پیمای حاضر در اقیانوس اطلس کشتی مسافربری « RMS Queen Mary 2» است بعد از کشتی ملکه الیزابت ۲ برزگ ترین کشتی اقیانوس پیمایی است که از سال ۱۹۶۹ تاکنون ساخته شده است. این کشتی توسط ملکه الیزابت دوم در سال ۲۰۰۴ و به افتخار کشتی ملکه الیزابت اول نامگذاری شده که ساخت آن در سال ۱۹۳۶ تکمیل گردید. کشتی « RMS Queen Mary 2» در حال حاضر تنها کشتی مسافربری قاره پیمایی است که بین بندر ساوتهمپتون و نیویورک فعالیت می کند. طول این کشتی ۳۴۵ متر بوده و وزن آن ۱۴۸٫۵۲۸ متر می باشد. همچنین این کشتی می تواند ۲٫۶۲۰ مسافر را علاوه بر ۱٫۲۵۳ خدمه در خود جای داده و با سرعت ۵۶ کیلومتر در دریا حرکت می کند. اگر چه این کشتی در مقایسه با کشتی های مورد قبلی ۱۵ متر کوتاه تر است اما همچنان بزرگ ترین کشتی مسافربری اقیانوس پیما شناخته می شود.

تفاوت بین کشتی اقیانوس پیما با کشتی های مورد قبلی که به «کروز لاینر» مشهور هستند در این است که کشتی های اقیانوس پیما به منظور انتقال مسافر از نقطه ای به نقطه دیگر طراحی شده اند در حالی که کشتی های کروز لاینز تفریحی بوده و بعد از گشت زدن در دریا به نقطه اول خود باز می گردند.

البته این تنها تفاوت نیست زیرا اقیانوس پیماها که برای سفرهای طولانی طراحی شده اند معمولاً با شرایط جوی بد در اقیانوس مواجه می شوند. به همین دلیل این کشتی ها باید محکم تر و قدرتمندتر از کروز لاینرها بوده و دماغه آن ها باریک تر و بلندتر باشد. کشتی های کروز لاینر معمولاً تنها در ایام تعطیلات فعالیت می کنند و به همین دلیل احتمال مواجهه آن ها با آب و هوای بد و شرایط ناگوار در دریا کمتر است. سرعت برای کروز لاینرها موضوع مهمی نیست و نسبت به اقیانوس پیماها در مصرف سوخت بهتر عمل می کنند.


۷- کشتی جنگی USS Enterprise (CVN-65)

۹ فروند از بزرگ‌ترین کشتی‌های جهان را بشناسید
وقتی که پای کشتی های جنگی به میان می آید کشتی « USS Enterprise (CVN-65)» بدون شک بزرگ ترین کشتی جنگی ساخته دست بشر است که یک ناو هواپیما و هلی کوپتربر بوده و با سوخت هسته ای کار می کند. این کشتی غول پیکر تاریخچه پرفراز و نشیبی داشته و تا به امروز نیز به آن به چشم یک شاهکار مهندسی نگاه می شود. کشتی « USS Enterprise (CVN-65)» ۳۴۲ متر طول دارد که آن را به بلند ترین کشتی در حال سرویس جهان تبدیل می کند.

این کشتی بیش از ۴٫۶۰۰ خدمه داشه و با سرعت ۳۸٫۷ کیلومتر در ساعت در دریا حرکت می کند. این کشتی قرار بود پس از ۵۱ سال خدمت مداوم در سال ۲۰۱۳ از سرویس خارج شود که البته تاکنون خبری در این مورد مخابره نشده است اما این بیشترین سال های خدمتی است که یک ناو در ناوگان دریایی ایالات متحده داشته است.


۸- کشتی بادبانی The Club Med 2

۹ فروند از بزرگ‌ترین کشتی‌های جهان را بشناسید
کشتی بادبانی « The Club Med 2» در سال ۱۹۹۲ در بندر لو هاور فرانسه به اب انداخته شد و یکی از بزرگترین کشتی های بادبانی جهان به شمار می آید. این کشتی ۱۹۴ متر طول داشته و وزن آن به ۱۴٫۹۸۳ تنمی رسد. کشتی « The Club Med 2» می تواند ۳۸۶ مسافر را علاوه بر ۲۱۴ خدمه در خود جای دهد. سرعت این کشتی به ۱۹ تا ۲۸ کیلومتر در ساعت رسیده و در حال حاضر به عنوان یک کشتی تفریحی عمل می کند.

این کشتی در آب های دریای مدیترانه و دریای آدریاتیک در فصل تابستان و دریای کاراییب در فصل زمستان به مسافران سرویس رسانی می نماید. کشتی «The Club Med 2» دارای ۵ دکل بادبانی بوده که برای جایگیری از سیستم الکترونیکی استفاده کرد و از کارآیی بسیار بالایی برخوردارند.

همچنین نیروی هفت بادبان آن که توسط کامپیوتر و دو موتور الکتریکی کنترل می شوند با چهار ژنراتور دیزلی به صورت ترکیبی عمل خواهند کرد. این سیستم هیبریدی به کشتی «The Club Med 2» امکان می دهد که دائماً بتواند بین سوخت و انرژی پاک گزینه بهتر را با توجه به شرایط انتخاب نماید. این کشتی از دماغه کم ارتفاع تری نسبت به دیگر کشتی های مسافربری تفریحی برخوردار است که به آن امکان می دهد بیشتر از دیگر کشتی ها با بنادر نزدیک شود. کشتی «The Club Med 2» معمولاً هنگام شب سفر کرده و هر صبح توقف می کند. همچنین این کشتی دارای سالن رقص باله، کازینو، محل برگزاری کنسرت موسیقی، سالن ورزش های آبی و بسیاری دیگر امکانات تفریحی است.


۹- قایق غول پیکر PlanetSolar

۹ فروند از بزرگ‌ترین کشتی‌های جهان را بشناسید
یکی از چیزهایی که کمتر و به ندرت در صنعت کشتی سازی مورد استفاده قرار می گیرد انرژی خورشیدی است. نیاز با داشتن صفحات خورشیدی بزرگ کار را برای ساخت کشتی های مسافری یا باربر با استفاده از این ساختار مشکل کرده است. با این وجود تیم سازنده قایق «PlanetSolar» یک قایق خورشیدی ۳۱ متری ساخته که عرض آن ۱۵ مرت است و می تواند ۱۰۳٫۴ کیلووات انرژی خورشیدی را برای تغذیه موتور ۲۰ کیلوواتی خود جذب نماید. این قایق می تواند با سرعت ۱۵ کیلومتر در ساعت حرکت نماید.

برای ساخت این قایق ۶۰ تنی بیش از ۲۴ میلیون دلار هزینه شده است و بزرگ ترین قایق خورشیدی جهان به شمار می آید. قایق «PlanetSolar» ساخت یک کمپانی در شمال آلمان است و در سال ۲۰۱۰ پس از ۱۴ ماه روند ساخت به آب انداخته شد. پنل های خورشیدی به کار رفته در این قایق با راندمان ۲۲ درصد بهترین عملکرد و راندمان را در میان صفحات خورشیدی دارند.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

بیست + ده =