برجی: برخی مسئولان رسانهای به نبرد رسانهای اعتقادی ندارند
به گزارش قائم آنلاین، دومین وصل ویژه نکوداشت «رضا برجی» عکاس و مستندساز متعهد کشورمان در مجتمع فرهنگی هنری اسوه برگزار شد. در این مراسم چهرههایی نظیر مرتضی سرهنگی، علی فریدونی، ابوالقاسم طالبی، ابوالفضل جلیلی و مسعود دهنمکی درباره شخصیت و منش رضا برجی سخنرانی کردند. همچنین شخصیتها و نهادهای مختلف از جمله سازمان هنری
به گزارش قائم آنلاین، دومین وصل ویژه نکوداشت «رضا برجی» عکاس و مستندساز متعهد کشورمان در مجتمع فرهنگی هنری اسوه برگزار شد.
در این مراسم چهرههایی نظیر مرتضی سرهنگی، علی فریدونی، ابوالقاسم طالبی، ابوالفضل جلیلی و مسعود دهنمکی درباره شخصیت و منش رضا برجی سخنرانی کردند.
همچنین شخصیتها و نهادهای مختلف از جمله سازمان هنری رسانهای اوج و جبهه انقلاب فرهنگی و سید محمد حسینی وزیر اسبق وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از خدمات و تلاشهای رضا برجی تقدیر به عمل آوردند.
در این مراسم همسر این عکاس و مستندساز نیز مورد تقدیر قرار گرفت.
محمد انصاری بازیکن تیم فوتبال پرسپولیس هم پیراهن شماره ۱۵ این باشگاه را به نمایندگی از فوتبالیستهای کشورمان به برجی اهدا کرد.
رضا برجی در بخش پایانی این مراسم ضمن تشکر از حاضران گفت: شاید برگزاری این بزرگداشتها به این معنی هست که ما هم رفتنی هستیم.
وی گفت: ۳۰ سال از پایان جنگ تحمیلی میگذرد اما وقتی پشت سرم را نگاه میکنم میبینم که حتی یک روز جنگ برای من و خانوادهام تمام نشده است. شاید بگویند اوجی به جنگ و خونریزی عادت کرده؛ اما خدا را شاهد میگیرم در تمام زندگیام هیچ چیز برایم نفرت انگیزتر از جنگ نیست ولی جنگ برای ما تمام نشد چون جنگ میان خیر و شر هیچوقت تمامی ندارد.
این عکاس و مستندساز اظهارداشت: خودم را عکاس و مستندساز نمیدانم چون شغلم این نیست اما دوست دارم اگر عکسی میگیرم یا فیلمی میسازم برای رساندن صدای مظلومان باشد.
برجی اظهارداشت: خیلیها که برخی از آنها در مساند فرهنگی کشور نشستهاند، به نبردی که در پیش است و از خاکریز جبهه به رسانه رسیده؛ اعتقادی ندارند. کاش ستادی تشکیل میشد و عقبهای داشتیم که در این نبرد به جای پارتیزانی جنگیدن به صورت گروهی و سازماندهی شده وارد نبرد میشدیم.
این هنرمند متعهد گفت: زمان جنگ صدای آژیر قرمز بلند میشد، امروز صدای آژیری بلند نمیشود اما من b52 ها را نه در آسمان تهران که از سرخس تا فاو میبینم که در حال بمباران کردن هستند. آقا مرتضی آوینی میگفت روزی دهکده جهانی تشکیل میشود اما ما شهروند مطیعی نخواهیم بود.
برجی خاطرنشان کرد: روزهایی بوده که همسرم یک ساعت و نیم زخمهایم را پانسمان کرده است اما لحظهای ولله از آرمانهایم عقب ننشستهام. این را هم بگویم که در هیچ جنگی برای شهادت شرکت نکردهام بلکه برای ادای تکلیف رفتم.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد تلاشهایش در عرصه رسانه و فرهنگ جز برای رضایت و بازگشت حضرت حجت علیهالسلام نباشد.
**استقبال موزه جنگ بوسنی از عکسهای برجی
در این مراسم همچنین «عبودتیان» از فعالان جبهه فرهنگی انقلاب در این مراسم خطاب به رضا برجی گفت: اگر امروز هزاران جوان آتش به اختیار در کارهای فرهنگی و جهادی دلگرم هستند برای این سرپا هستند که شما پشت تریبون برای آنها از پا میافتی.
وی اظهارداشت: تفاوت رضا برجی با دیگر عکاسانی که برای شرکتها و مجموعههای مختلف عکاسی میکنند در این است که او در تهران برای ولی فقیهاش عکاسی و به آن افتخار میکند.
در ادامه مرتضی سرهنگی از بنیانگذاران ادبیات پایداری اظهارداشت: آقا رضا برجی در جبهه هم جنگ کرد هم عکاسی. جنگش را شاید تعداد کمی دیدند اما عکسهایش را خیلیها حتی آن سوی مرزها دیدند.
وی افزود: عکسهای جنگ در زمانی که جنگ هست جنبه اطلاعرسانی دارد اما بعد از جنگ این عکسها تبدیل به مستند میشود، مستنداتی محکم که هرکسی نمیتواند جلوی آنها ایستادگی کند.
این نویسنده ادامه داد: در سفری که با آقا رضا به بوسنی داشتیم او ۷۰ عکس از جنگ بوسنی را به موزه جنگ این کشور اهداء کرد و دیدم که چقدر از آنها استقبال شد.
سرهنگی در پایان سخنان خود خاطرنشان کرد: اگر مانند برجی یاد بگیریم چیزی در سفره مملکت بگذاریم آنوقت هم احساس خوشبختی میکنیم و هم دیگران نیز از این سفره بهرهمند میشوند.
در ادامه علی فریدونی از عکاسان جنگ نامهای در تمجید همسر رضا برجی و فداکاریهای او در زندگی مشترک با این عکاس و مستندساز قرائت کرد.
وی در بخشی از نامه خود تأکید کرد: استاد برجی انسانی با اخلاق، دوستداشتنی و مسئولیت پذیر است و به دنبال رساندن صدای مظلومان در جاهای مختلف به جهانیان است.
سپس محمد توکلی شاعر و از مدافعان حرم ابیاتی را قرائت و به رضا برجی تقدیم کرد.
**رضا برجی، برجی به بلندای هنر انقلاب است
ابوالقاسم طالبی کارگردان سینما نیز در این مراسم اظهارداشت: خدارا شکر میکنم که همسر برجی نیستم چون ۷۰ کشور و هرچه جنگ بوده رفته است، زندگی با چنین شوهری قطعاً سخت است.
وی افزود: رضا برجی، برجی به بلندای هنر انقلاب است و در عکاسی و مستندسازی یک شاخصه محسوب میشود.
طالبی اظهارداشت: رضا برجی و برجیها به این تجلیلها نیاز ندارند اما جامعه به خوراک فرهنگی نیاز دارد. و خوراک فرهنگی یعنی اینکه از داشتههایمان تقدیر کنیم و آنها را بشناسانیم.
ابوالفضل جلیلی دیگر کارگردان سینما هم در این مراسم گفت: من ۲ بار کوتاه برای فیلمبرداری جبهه رفتم و فرق بین مرد و نامرد را آنجا دیدم. کسانی که رفتند به ندای هل من ناصر الینصرنی پاسخ گفتند و جانباز شدند. آنها اکنون جانباز هستند و درصد آن مهم نیست، کاش این عددها برداشته شود.
وی در ادامه بیان داشت: باید جاذبهمان بر دافعهمان غلبه داشته باشد و اگر چنین شد در مراسم بزرگداشت رضا برجیها از همه طیفها حضور مییابند.
جلیلی در پایان سخنان خود خاطرهای از نخستین دیدارش با شهید آوینی و شیفتگی خود نسبت به او تعریف کرد. همچنین درباره نخستین دیدارش با رضا برجی نیز خاطرهای مطرح کرد.
**خاطره دهنمکی از همکاری با رضا برجی
مسعود دهنمکی سخنران بعدی مراسم بود که در ابتدا خطاب به جلیلی گفت: فکر میکنم آقای جلیلی فیلمنامه طنز بنویسند موفقتر باشند و دیگر فیلمهایشان توقیف نشود.
وی در ادامه اظهارداشت: چنین مراسمهایی فرصت مناسبی برای بازخوانی خاطرات برای نسل جوان به اصطلاح «نئو حزبالهی» است و به آنها یادآوری میکند اگر امثال رضا برجیها نبودند الان نمیتوانستند بر گرده فرهنگ بنشینند.
دهنمکی گفت: آقای برجی را نه با مستندسازی که از زمان نشریه شلمچه میشناسم که به همراه اخراجیهای برخی نشریات آن زمان در شلمچه جمع شده بودند. آن زمان نقد درون گفتمانی وجود نداشت اما رضا برجی یک مطلب مینوشت و محمد حسین جعفریان به آن پاسخ میداد و این پاسکاریها مخاطبان زیادی را پای کار میآورد.
وی با ذکر مثالی درباره غیرت رضا برجی نسبت به ولایت فقیه اظهارداشت: به خاطر دارم از رضا برجی مطلبی با تیتر درشت چاپ کردیم با این مضمون که اگر آقا بگوید ماست سیاه است، ما آن را سیاه میبینیم که این مطلب البته با هجمه سنگین رسانههای آنطرفی مواجه شد.
برچسب ها :مستندساز،پیشکسوت،عکاس
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0