حمایتهای یواشکی از شهردار شدن «محسن هاشمی»
به گزارش قائم آنلاین، رسانههای اصولگرا و اصلاحطلب کشور در سرمقالههای خود، خوانشهای مختلفی را از اوضاع روز کشور ارائه میکنند. آنچه که در ادامه میخوانید گشت و گذار روزانه فارس در لابهلای این تحلیلها در روز یکشنبه (۹۷/۲/۲) و نقل آنها برای شماست: *** (روزنامههای اصلاحطلب) حمایتهای یواشکی از شهردار شدن «محسن هاشمی» شرق:
به گزارش قائم آنلاین، رسانههای اصولگرا و اصلاحطلب کشور در سرمقالههای خود، خوانشهای مختلفی را از اوضاع روز کشور ارائه میکنند.
آنچه که در ادامه میخوانید گشت و گذار روزانه فارس در لابهلای این تحلیلها در روز یکشنبه (۹۷/۲/۲) و نقل آنها برای شماست:
***
(روزنامههای اصلاحطلب)
حمایتهای یواشکی از شهردار شدن «محسن هاشمی»
شرق: غلامعلی دهقان، عضو شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه در سرمقاله شرق راجع به انتخاب شهردار جدید تهران تأکید کرده است: قرائن و شواهد نشان میدهد شهردار آینده تهران باید بخشهای مختلفی را با خود همراه داشته باشد. حداقل اینکه مخالفت بخشهای تأثیرگذار را برنینگیزد؛ بنابراین شورای شهر باید بهدنبال گزینهای باشد که حول او اجماعی در میان حامیانش و ارکان قدرت شکل بگیرد. واقعیت این است که در میان گزینههای موجود مصادیقی وجود دارند که هم میتوانند اجماع اصلاحطلبان و هم اعتدالیون و هم مخالفنبودن نیروهای دیگر را با خود داشته باشند. چنین گزینههایی میتوانند بدون حاشیه خدمت خلق را سرلوحه کار قرار داده و کار را به فرجام برسانند. در غیر این صورت به قول معروف روز از نو، روزی از نو!
او در ادامه تأکید میکند: علاوه بر مورد اجماعبودن، شهردار آینده باید از سابقه درخشان مدیریت شهری و از صفت صداقت و پاکدستبودن و شجاعت در تصمیمگیریها برخوردار باشد. اگر این مصادیق یافت شد، نباید به مسائل فرعی مانند امضای میثاقنامه برای ماندن در شورا، فلان موضعگیری یا دیگر موارد فرعی توجه شود. شهردار باید واقعا شهریار باشد؛ یعنی اینکه یاور شهر باشد، اما نباید به فکر شهریاری باشد، چراکه باید از تاریخ آموخت: نه هرکه شهردار شد شهریار شد.[۱]
به نظر میرسد، اظهارات دهقان اشاره به «محسن هاشمی» باشد…
صاحبان زر و زور نباید چیزی را به دولت دیکته کنند!
آرمان امروز: این روزنامه، سرمقاله خود را به صحبتهای روحانی در همایش هماندیشی مدیران کشور اختصاص داده است.
علی نجفی توانا در بخشی از این سرمقاله مینویسد: این تذکر آقای رئیس جمهور اگر گوش شنوایی باشد و تضاد با منافع صاحبان زور و زر نباشد، قطعا میتواند نقطه عطفی در مدیریت کشور باشد و البته به شرطها و شروطها. اول آنکه قوه مجریه از چنان صلابت و اقتداری برخوردار باشد که مانع مداخله دیگران شود و دوم اینکه نهادهای ناظر بر اجرای قانون، چنین اجازهای به صاحبان ثروت و زور ندهند که هرگاه خواستند و منافعشان اقتضا کرد، امری را به دولت یا مدیران دیکته کنند و با اعمال فشار نهایتا بر تحصیل هدف توفیق حاصل نمایند.[۲]
منظور نویسنده از نهادهای صاحب زر و زوری که از رئیسجمهور هم قدرت بیشتری دارند مشخص نیست…
یک انتقاد جالب به جشنواره بینالمللی فیلم فجر
اعتماد: سرمقاله این روزنامه اصلاحطلب را جهانگیر کوثری و در اشاره به جشنواره بینالمللی فیلم فجر نوشته است.
او میگوید: مدیریت جشنواره جهانی فیلم فجر در سه، چهار سال اخیر به گونه ای بوده که بسیار قابل تحسین است: عملکرد شخص رضا میرکریمی در چند سال گذشته به جایگاه جشنواره تعریف تازه بخشیده و توانسته ابعاد بین المللی آن را گسترش دهد. طی چند سال گذشته آثار شاخص تری از دنیا در جشنواره جهانی نمایش داده می شود و …
کوثری اما ضمن ابراز مخالف با جدا شدن جشنواره بین المللی از جشنواره اصلی فجر میگوید: زمانی که جشنواره فیلم فجر هم ملی و بین المللی برگزار می شد و متمایز از یکدیگر نبود استعدادها و کارگردانان ایرانی در جهان معرفی می شدند و همزمان با فجر آنها هم از سینمای ایران دیدن می کردند و هم ملاقات زیادی با سینماگران داخلی داشتند در خلال برگزاری جشنواره، تبادل اطلاعات زیادی صورت می گرفت و شخصیت های زیادی از نمایندگان جشنواره های جهانی به ایران می آمدند.
او تأکید میکند: من بهشخصه از مدیریت جشنواره جهانی و شخص آقای میرکریمی تشکر می کنم اما لازم است بگویم نتیجه و راندمان کار خوب نیست.[۳]
به بلندگو میگفتند بوق شیطان! درست مثل تلگرام!
ایران: احمد خرّم، فعال اصلاحطلب و از وزرای دولت اصلاحات که توسط نمایندگان مجلس عزل شد، در سرمقاله روزنامه دولتی ایران، با اشاره به صحبتهای اخیر روحانی در نشست هماندیشی مدیران گفته است:
«اشاره آقای روحانی به بحث فضای مجازی هم بجا و درست بود. ما متأسفانه در تاریخ کشورمان همواره به مخالفت با ابزار روز دنیا پرداختهایم. زمانی در دوران پهلوی اول به بلندگو لقب بوق الشیطان داده بودند و این روش تا امروز که به نفی ابزار فضای مجازی میپردازیم نیز مورد تجدید نظر قرار نگرفته است. مخالفتی که امروز با تلگرام و ابزارهای نظیر آن میشود مانند این است که به فرض افزایش بزه اجتماعی در مدارس مانند اعتیاد، بیاییم و کل مدرسه را تعطیل کنیم بدون اینکه توجه داشته باشیم که زیرساخت اجتماعی این بزه چه چیزی میتواند باشد. ما در حوزه رسانه نه تولید جذابی داریم و نه امکانی برای اینکه مردم خودشان را در آئینه رسانهها ببینند فراهم میکنیم و به موازات این با جدیت نوعی از تک صدایی را نیز در فضای رسانهای خود دنبال کردهایم. با این تفاسیر مشکل ،ابزارهای جدید نیستند بلکه محتوایی است که ما در تولید آن توانایی و موفقیت کامل و لازم را نداریم.»
بایستی اشاره کرد که استدلال عقول کشور برای انسداد تلگرام، چیزهایی که آقای خرم گفتهاند، نیست بلکه مسئله بر سر اینست که اطلاعات و حیطه شخصی مردم نباید در دست بیگانهای باشد که هیچ انقیاد و تمکینی از قوانین موضوعه کشور ما ندارد.[۴]
***
(روزنامههای اصولگرا)
توطئه علیه سپاه
کیهان: سعدالله زارعی، کارشناس مسائل استراتژیک در سرمقاله کیهان با طرح مسئله پیرامون احتمال ارتباط حملات به سپاه در سوریه با حملات از برخی تریبونهای داخلی علیه سپاه، گفته است:
«وقتی یک مسئول دولتی با استفاده از یک “تریبون نظامی” همان سپاه که نمیتواند به کشور و امت خیانت کند و باید محکم بایستد، پس از توصیه به بازگشت از سوریه و رها کردن کارزار را به عناوین نادرستی متهم میکند، معلوم میشود که مسئله فقط بازگشت از سوریه نیست، مسئله کنار گذاشتن “هویت مقاومت” است منتهی وقتی در روال اداری امکان جداسازی سپاه از این هویت نیست، باید به شخصیت و هویت افتخارآمیز سپاه حمله شود.»
او در ادامه با اشاره به نقش سپاه در پیشبرد انقلاب اسلامی میگوید: عجیب این است که بعضی از افرادی که هیچ نشانی از آن امام بزرگوار نداشته و در نقطه مقابل ایشان هم قرار دارند، به سپاه حمله میکنند که چرا به وصیت امام در مورد عدم مداخله در امور سیاسی عمل نمیکند! و این را نه در یک چارچوب مسئولانه و مثلاً طرح در جلسه شورای عالی امنیت ملی، بلکه در تریبون مطرح مینمایند و این معنایی جز مقابله با یک نهاد مسئول که سختترین مأموریت امنیتی کشور را برعهده دارد و آماج حملات جبهه مشترک استکبار است، ندارد.
در یادداشت زارعی همچنین میخوانیم: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را نمیتوان به فساد اقتصادی متهم کرد، سپاه بابت اقدامات عمرانی خود که به درخواست مکرر دولت صورت گرفته است، هزاران میلیارد تومان از دولت طلبکار است. سپاه، امروز با انبوهی از مقاطعهکاران و کارگرانی مواجه است که با وعده دولت به آنان بدهکار شده و به دلیل خلف وعده دولت، قادر به تسویه حساب با آنان نیست. هیچ فرمانده سپاهی هم از صدها فرماندهی که در جهت کاستن از بار دولت به میدان عمران کشور گام نهاده، آلوده به فساد نشده است. اما چرا در یک تریبون رسمی نظامی به طور ضمنی به فساد اقتصادی متهم میشود؟[۵]
کنایه وزیر اسبق آموزش و پرورش به سیاسیون هوادار تلگرام
رسالت: سرمقاله امروز رسالت را محمود فرشیدی، وزیر اسبق آموزش و پرورش نوشته است.
او درباره فیلترینگ تلگرام میگوید: در شرایطی که روسیه و حتی کشورهای اروپایی به این نتیجه رسیدهاند که برخی پیامرسانهای دستساز خودشان و از جمله تلگرام، استقلال و امنیت و اقتصاد آنان را به خطر انداخته است مقاومت افرادی در برابر فیلترینگ تلگرام در کشور ما مصداق ترحم بر پلنگ تیزدندان و نوعی خیانت به کشور و مصالح ملی محسوب می شود و حتی شبهه وابستگی فکری یا سیاسی به دشمن را در ذهن تداعی می کند و حقیقتا هر ایرانی آزاده و وطن دوستی شگفت زده می شود که چگونه کسی یا کسانی برای تحکیم پست و مقام و رای خویش تا این اندازه در برابر قطع دست دشمن مقاومت کنند و منافع ملی کشور خود را دچار مخاطره سازند![۶]
باید به اختلافافکنی میان ارتش و سپاه جواب مناسبتری داد!
سیاست روز: این مطبوعه نیز به اختلاف افکنی برخی میان ارتش و سپاه انتقاد کرده است.
محمد صفری در سرمقاله سیاست روز مینویسد: مسائل نظامی نیروهای مسلح نه به دولت مربوط میشود و نه به مجلس و نه به قوه قضاییه، فرماندهی نیروهای مسلح با رهبر معظم انقلاب است و تاکنون نیز روش فرماندهی ایشان بر نیروهای مسلح نشان از اداره و اشراف کامل بر همه نیروهای مسلح اعم از ارتش و سپاه بوده، به همین خاطر است که دشمن از وجود چنین نیروهایی وحشت دارد و درصدد تضعیف و تخریب آن است. هم ارتش دست از دست سپاه برنمیدارد و هم سپاه دست از دست ارتش جدا نخواهد کرد.
او میافزاید: آنهایی که در امور دیگر نهادها و ارگانهای نظام اسلامی دخالت میکنند، باید به این نکته توجه کنند که این امور به آنها مربوط نمیشود. پاسخ مناسب را نیز هم ارتش و هم سپاه محترمانه، مؤدبانه و البته با اقتدار به آنهایی که سعی در ایجاد اختلاف دارند، دادند. از این پس هر فردی و هر شخصیتی که درباره نیروهای مسلح به ویژه سپاه و ارتش اظهارنظر خارج از وظایف خود کند، باید پاسخ مناسب به او داد. هیچ حاکمیتی در دنیا اجازه نمیدهد که با نیروهای مسلح آن چنین رفتارهایی شود.[۷]
***
۱_ http://sharghdaily.ir/fa/main/print/185895
۲_ http://www.armandaily.ir/fa/print/main/218820
۳_ http://magiran.com/npview.asp?ID=3732589
۴_ http://www.iran-newspaper.com/newspaper/item/464484
۵_ http://kayhan.ir/fa/issue/1263/2
۶_ http://www.resalat-news.com/newspaper/item/18041
۷_ http://www.siasatrooz.ir/vdcf0jdyyw6dxxa.igiw.html
برچسب ها :سپاه ،جشنواره،فیلم فجر
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0