اروپاییها پس از برجام جرأت نمیکردند از ترس آمریکا با ایران کار کنند/ اگر مسئله هستهای هم حل شود بهانههای دیگر میتراشند
به گزارش قائم آنلاین، حسین کمالی رئیس خانه احزاب در گفتوگو با خبرنگار حوزه احزاب خبرگزاری فارس با اشاره به خروج آمریکا از برجام اظهار داشت: اگر بخواهیم از یک زاویهای که با واقعیت روز تناسب دارد به موضوع نگاه کنیم، باید گفت که نظام تکقطبی در دنیا برقرارشده و آمریکا بهعنوان کدخدای دهکده جهانی و قدرت
به گزارش قائم آنلاین، حسین کمالی رئیس خانه احزاب در گفتوگو با خبرنگار حوزه احزاب خبرگزاری فارس با اشاره به خروج آمریکا از برجام اظهار داشت: اگر بخواهیم از یک زاویهای که با واقعیت روز تناسب دارد به موضوع نگاه کنیم، باید گفت که نظام تکقطبی در دنیا برقرارشده و آمریکا بهعنوان کدخدای دهکده جهانی و قدرت مرکزی، دارد سیاستگذاری و برنامهریزی میکند.
وی بابیان اینکه قدرتهای «شبه مرکز» در اروپا و سایر بخشها، بهنوعی با آمریکا بهعنوان قدرت مرکزی همکاری دارند و از آن تبعیت میکنند، خاطرنشان کرد: اینکه سران اروپا مرتب به آمریکا میرفتند و سعی میکردند آمریکا را در موضوع برجام قانع کنند و نتوانستند و او کار خودش را انجام داد، ناشی از همین واقعیت است.
کمالی ادامه داد: در حال حاضر، بهنوعی در حال نزدیک شدن به دوقطبی جدید هستیم که منشأ اولیه آن، مسائل سیاسی است که مسائل اقتصادی را هم در کنار خود دارد. بر همین مبنا است که چین و روسیه دارند مواضع جدیدی مطرح میکنند.
رئیس خانه احزاب بابیان اینکه اندیشهها، افکار و سیاستهای نظام اسلامی، خارج از این تقسیمبندیهای جهانی است و نظام مسلط را نپذیرفته است، تصریح کرد: غربیها این را نپسندیدهاند و سعی میکنند ایران را بهنوعی به تبعیت از خودشان وادار کنند که در چهل سال گذشته این اتفاق رخ نداده است. در حال حاضر هم همین سیاست را تعقیب میکنند.
کمالی افزود: اگر مسائل هستهای هم کنار برود، آنها موشکی را بهانه میکنند و اگر موشکی هم کنار برود، مسائل حقوق بشری و مسائلی از این قبیل را دنبال میکنند.
وی بابیان اینکه تا زمانی که تابعیت مدنظر آنها توسط ایران صورت نگیرد، مخالفتها وجود خواهد داشت، خاطرنشان کرد: همه این مسائل، بهانه است؛ چراکه حکومتی مثل عربستان سعودی که از هیچگونه قاعدهای تبعیت نمیکند و هیچ آزاداندیشیای در آن وجود ندارد و به هیچ دموکراسی پایبند نیست، توسط همانها حمایت میشود.
فعّال سیاسی اصلاحطلب افزود: همچنین رژیم اشغالگر قدس، هرروز فلسطینیها را قتلعام میکند، امّا موردحمایت آمریکاییهاست. پس اینها علائمی است که نشان میدهد حرفهای آنها در دفاع از آزادیخواهی و مدنیّت، شوخیای بیش نیست و آنها، تبعیت از خودشان را میخواهند که نظام اسلامی نپذیرفته است.
کمالی بابیان اینکه ازلحاظ اقتصادی، آمریکا در چند سال گذشته از برجام خارجشده بود، خاطرنشان کرد: اینکه آنها میگفتند از برجام خارج میشویم و سخنانی از این قبیل را مطرح میکردند، تعارفی بیش نبود؛ چراکه آمریکا از برجام خارج شده بود و تحریمها هم برقرار بود.
وی افزود: آمریکاییها دریکی دو سال پس از برجام، نهتنها خودشان ارتباطی با ما نداشتند و انتقال دانش فنی به ایران امکانپذیر نبود، بلکه اگر دیگران هم میخواستند در ایران سرمایهگذاری کنند، با آنها برخورد میکردند. قدرتهای اروپایی هم از ترس آمریکا، جرأت نمیکردند وارد شوند و مستقلاً با ایران کار کنند.
رئیس خانه احزاب با بیان اینکه آنچه امروز باید هوشیارانه تعقیب کنیم این است که ابعاد اختلافات، از بحث اقتصاد و تحریمهای اقتصادی، فراتر نرود تصریح کرد: باید سعی کنیم حقانیت خودمان را در مجامع بینالمللی و از کانال دیپلماسی اثبات کنیم و آمریکا را درصحنه سیاسی کاملاً تنها بگذاریم؛ به شکلی که آنها از حمایت سایر کشورها در مواجهه غیرعادلانهای که با جمهوری اسلامی دارند، برخوردار نباشند.
کمالی در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس مبنی بر اینکه «با توجه به اینکه شما آمریکا را کدخدای دنیا و کشورهای اروپایی را تابع آن میدانید، آیا ادامه دادن برجام با اروپا، منطقی و بهصرفه است؟»، گفت: اروپاییها الآن میگویند که ما در این مورد میخواهیم از آمریکا تبعیت نکنیم. اینیک راستی آزمایی نیاز دارد و باید در هفتههای آینده با آنها مذاکره شود و ببینیم آیا میپذیرند که در ایران سرمایهگذاری انجام دهند و در برابر جرائم و برخوردهای آمریکا مقاومت کنند یا اینکه نه؛ میخواهند به همین دلیل صحنه را ترک کنند.
وی افزود: در این راستی آزمایی، صحت ادعای آنان در عدم همراهی با آمریکا مشخص میشود و درنهایت، ما تصمیم درست را خواهیم گرفت.
برچسب ها :آمریکا،حقوق بشر،دولت
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0