کد خبر : 94692
تاریخ انتشار : شنبه 12 می 2018 - 16:55
-

توپی که جای خود را به شمشیر داد

توپی که جای خود را به شمشیر داد

به گزارش قائم آنلاین، از اصفهان، جنگ و جنگاوری برابر ظلم دفاع از ارزش‌هاست، ارزش‌هایی که هویت یک ملت است و حفظ و حراستش ایثار می‌خواهد و گذشت، گذشتن از همه چیز، همه آنچه که شاید دلبستگی خیلی از ما زمینی‌ها باشد اما دل‌کندن از آن‌ها کار سختی نیست چون به این باور رسیده‌ایم که

به گزارش قائم آنلاین، از اصفهان، جنگ و جنگاوری برابر ظلم دفاع از ارزش‌هاست، ارزش‌هایی که هویت یک ملت است و حفظ و حراستش ایثار می‌خواهد و گذشت، گذشتن از همه چیز، همه آنچه که شاید دلبستگی خیلی از ما زمینی‌ها باشد اما دل‌کندن از آن‌ها کار سختی نیست چون به این باور رسیده‌ایم که برای دست یافتن به آرمان‌ها باید آسمانی بود.

در کتب تاریخی و مطالعات بسیاری از مورخان به این واقعیت اشاره شده که نقش زنان در میدان‌های سخت نبرد به پررنگی شجاعت و دلیری‌شان بوده است؛ زنان از خودگذشته و ایثارگری که پا به پای مردان مقابل جهل و ظلم شمشیر کشیدند، خواهان برپایی عدل و عدالت در همه جای جهان شدند و خاطره فداکاری‌هایشان را در برگ‌های رنگ‌پریده تاریخ به ثبت رساندند؛ شیرزنانی شجاع که حتی القاب هم قادر به بیان وجود دریایی‌شان نیستند.

در همه دوران جهاد و مبارزه علیه بدی‌ها پاداشی داشته به وسعت همه خوبی‌ها که زنان مبارز و جنگجو آن را با همه دشواری‌هایش تجربه کرده‌اند و البته تلاش برای پیروزی در میادین بزرگ ورزشی که بانوان در این زمینه هم موفق ظاهر شده‌اند، بانوان شمشیرباز و ورزشکاری که با به اهتزاز درآوردن پرچم سه رنگ بر قله‌های افتخار همیشه خواسته‌اند بهترین باشند.

به سراغ یکی از این قهرمانان در استان اصفهان رفته‌ایم تا در گفت‌وگویی گرم و صمیمی با او و فعالیت‌های ورزشی‌اش بیشتر آشنا شویم؛ اعظم بختی بازیکن تیم ملی شمشیربازی بانوان رده بزرگسالان در این روزهای زیبای بهاری با ما همکلام شده است.

فارس: از دوران بچگی‌تان برایمان تعریف کنید، چه بازی‌هایی را بیشتر دوست داشتید؟

بختی: در بچگی هم‌بازی برادرم بودم که فوتبال بازی می‌کرد و من هم با او بازی می‌کردم، کلا خیلی به بازی‌های دخترانه علاقه‌ای نداشتم.

فارس: حستان به شمشیر چه بود، برایتان نماد خاصی داشت؟

بختی: شمشیر را که می‌دیدم هیجان‌زده می‌شدم الان هم همین‌طور همین حس را دارم، با روحیه‌ام سازگار بود.

فارس: همین باعث شد که به عنوان رشته اصلی ورزشی‌تان انتخابش کنید؟

بختی: از اول این حس را داشتم اما در اصل آشنایی‌ام با این رشته اتفاقی بود چون من رشته‌های دیگر را هم کار کرده بودم؛ در واقع از ۱۱ سالگی هندبال بازی می‌کردم و بازیکن تیم رده نوجوانان بودم که در رقابت‌های قهرمانی کشور مقام هم می‌آوردیم تا اینکه خواهر بزرگترم من را به مربی شمشیربازی معرفی کرد، حدود دو سال هم در هندبال فعالیت می‌کردم و هم در شمشیربازی؛ بعد که وارد تیم ملی شدم هندبال را کنار گذاشتم و شمشیربازی را در بخش اسلحه اپه به طور جدی ادامه دادم.

فارس: آیا کسی هم الگوی شما بوده است؟

بختی: خیر شخص خاصی نبوده به جز مربی‌ام که از او آموختم و چیزهای زیادی یاد گرفتم.

فارس: در لیگ برتر عضو کدام تیم‌های باشگاهی بوده‌اید؟

بختی: اولین دوره حضورم در لیگ برتر با تیم ذوب‌آهن اصفهان بود که تیم به مقام اول دست پیدا کرد، دو سال پیاپی با تیم رسانه برتر اصفهان عنوان نخست را کسب کردیم و قهرمان شدیم، بازیکن تیم استقلال تهران که بودم تیم به مقام دوم دست یافت، سه سال پیاپی هم با دانشگاه آزاد تهران اول شدیم.

فارس: از راه‌یابی‌تان به تیم ملی بگویید؟

بختی: اولین مسابقه کشوری که شرکت کردم رده سنی نوجوانان بود و من در آن رقابت‌ها سوم شدم؛ چون آن موقع برای این رده سنی اعزام برون‌مرزی وجود نداشت با اینکه برتر بودم شانس ورود به تیم ملی را نداشتم، سال بعد با کسب مقام نخست در رده جوانان عضو تیم ملی جوانان شدم هم‌زمان مقام اول جوانان را داشتم و رنکینگ دوم بزرگسالان را هم کسب کردم؛ زمانی که وارد رده بزرگسالان شدم از آن زمان تا الان جزو نفرات برتر شمشیربازی بانوان هستم و در حال حاضر رنکینگ یک قهرمانی کشور را در رده سنی بزرگسالان در اسلحه اپه در اختیار دارم.

فارس: از افتخارات ملی‌تان صحبت کنید؟

بختی: اعزام‌های ملی‌ام زیاد بوده که به مهم‌ترین‌شان اشاره می‌کنم؛ من اولین بانویی بودم که در رده جوانان توانستم بین هشت نفر برتر آسیا باشم، در رده بزرگسالان در لیگ‌های آسیایی شرکت داشتم و به این عناوین دست یافتم؛ لیگ آسیایی سال ۹۴ مقام سوم انفرادی و اول تیمی، لیگ آسیایی سال ۹۵ مقام سوم انفرادی و سوم تیمی، لیگ آسیایی سال ۹۶ مقام اول انفرادی و اول تیمی که البته همه این رقابت‌ها در تایلند برگزار شد.

فارس: سال گذشته در مسابقات دانشجویان آسیا و اقیانوسیه موفق شدید مدال طلا بگیرید، بیشتر توضیح دهید؟

بختی: مسابقات اسفند ماه ۹۶ برگزار شد و اولین بار بود که تیم ملی شمشیربازی بانوان در این رقابت‌ها حضور پیدا می‌کرد؛ با حمایت دانشگاه آزاد این اعزام تدارک دیده شد و ما شرکت کردیم، من توانستم با شکست حریفان مقام نخست را در بخش انفرادی به دست بیاورم و مدال طلا را کسب کنم.

فارس: به نظر شما درس خواندن و ورزش حرفه‌ای انجام دادن آن هم به طور هم‌زمان چه سختی‌هایی دارد؟

بختی: کلاً شمشیربازی رشته‌ای است که برای موفق بودن در آن باید روان و ذهن بازیکن و جسمش آماده باشد به همین خاطر تمرینات مداوم، مستمر و تمام‌وقت نیاز دارد یعنی تمام‌وقت باید وقت بگذاریم تا قهرمان شویم، اگر بینش وقفه بیفتد یا کم‌کاری کنیم سریع افت می‌کنیم پس باید مستمر کار کنیم چه به لحاظ بدنسازی و چه حرکات تکنیکی؛ حالا اگر هم‌زمان هم بخواهیم درس بخوانیم کار خیلی سخت می‌شود مگر اینکه عاشق این رشته باشیم و اراده فولادی داشته باشیم در حقیقت با اینکه خیلی علاقه داریم زیاد هم باید تلاش کنیم.

فارس: اهل مطالعه هستید؟ بیشتر دوست دارید چه کتاب‌هایی بخوانید؟

بختی: راستش خیلی دلم می‌خواهد و دوست دارم اما متأسفانه فرصتش را ندارم و سعی می‌کنم بیشتر وقتم را برای شمشیربازی بگذارم؛ اگر هم فرصت کنم رمان را خیلی می‌پسندم چون واقعا اعتقاد دارم مطالعه چیز خوبی است.

فارس: با توجه به اینکه امکانات این رشته در اصفهان از قبل هم بهتر شده، دلتان نمی‌خواست اینجا بودید و از این امکانات استفاده می‌کردید؟ (منظور تأسیس آکادمی شمشیربازی است که سال گذشته اتفاق افتاد)

بختی: در مورد آکادمی که در اصفهان تأسیس شد باید بگویم کار بزرگی بود که مسؤولان هیأت استان انجام دادند و جای تشکر دارد اما به دلیل شرایطی که من دارم و سکونتم در تهران برایم مقدور نیست که به اصفهان بیایم؛ همین‌جا در تهران از تجهیزات و امکانات آکادمی ملی المپیک استفاده می‌کنم که شرایط مطلوبی هم دارد، از این لحاظ لطمه‌ای به من وارد نشده و همه چیز خوب است.

فارس: امسال برای لیگ برتر تصمیم دارید در کدام تیم بازی کنید؟

بختی: اگر دانشگاه آزاد برای حضور در لیگ برتر امسال اعلام آمادگی کند، من تمایل دارم به عنوان بازیکن در خدمت این تیم باشم.

فارس: آیا در رده ملی مسابقاتی پیش رو هست که بخواهید شرکت کنید؟

بختی: در ۳ ماه آینده سه رویداد مهم را در پیش داریم؛ مسابقات قهرمانی آسیا در خرداد ماه، مسابقات قهرمانی جهان در تیر ماه و بازی‌های آسیایی جاکارتا در مرداد ماه که برای آمادگی هر چه بیشتر در این رقابت‌ها هم‌اکنون در اردوهای آماده‌سازی تیم ملی به سر می‌بریم، این اردوها در آکادمی ملی المپیک برگزار می‌شود و شرایط از همه نظر چه به لحاظ فنی و چه امکانات ورزشی ایده‌آل است؛ البته کسب سهمیه بازی‌های آسیایی جاکارتا منوط است به این‌که بتوانیم در مسابقات قهرمانی آسیا و قهرمانی جهان امتیاز کسب کنیم.

فارس: آیا تا به حال پیش آمده که از انتخابتان پشیمان شده باشید و بخواهید شمشیربازی را کنار بگذارید و در رشته دیگری فعالیت کنید؟

بختی: ویژگی که شمشیربازی نسبت به بقیه رشته‌ها دارد این است که آدم به میل و اراده خودش نمی‌تواند آن را کنار بگذارد چون واقعا دوست‌داشتنی و جذاب است یعنی اگر هم به طور موقت آن را کنار بگذاریم ناخودآگاه دوباره به سمتش کشیده می‌شویم.

فارس: برنامه آینده‌تان چیست؟

بختی: تا زمانی که بتوانم به عنوان یک بازیکن شمشیربازی را ادامه دهم، در این عرصه حضور دارم و به موقعیت‌های دیگر فکر نمی‌کنم.

فارس: برای بانوانی که علاقه‌مند به این رشته هستند چه توصیه‌ای دارید؟

بختی: برای وارد شدن به شمشیربازی باید اراده قوی داشته باشند چون نتیجه گرفتن و قهرمان شدن در سطح بالای ملی نیاز به تلاش زیادی دارد هر چند که رشته دوست‌داشتنی و جذابی است؛ پس باید خیلی تلاش کرد تا به نتیجه رسید.

فارس: سخن آخر؟

بختی: از زحمات رئیس فدراسیون شمشیربازی، دبیر و نایب‌رئیس فدراسیون قدردانی می‌کنم همچنین تشکر می‌کنم از کادر فنی تیم ملی به ویژه مربیان و سایر مسؤولان که بسیار زحمت می‌کشند؛ امیدوارم با نتایج خوبی که در سطح بین‌المللی به دست می‌آوریم پاسخگوی زحماتشان باشیم.

============
گفت‌وگو از میترا پدیدار
============

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

1 × سه =