«یاعلی» دانشگاهیان برای جهاد علمی در لبیک به حکم رهبری
به گزارش قائم آنلاین،رهبر انقلاب روز شنبه در دیدار شرکت کنندگان در کنگره بین المللی «نقش شیعه در پیدایش و گسترش علوم اسلامی»، حرکت در مسیر پیشرفت علمی را وظیفه حکومتهای اسلامی و نخبگان آن برشمردند و گفتند: نخبگان دنیای اسلام باید یک حرکت عظیم فکری و یک خواست عمومی برای پیشرفت علمی و رسیدن به
به گزارش قائم آنلاین،رهبر انقلاب روز شنبه در دیدار شرکت کنندگان در کنگره بین المللی «نقش شیعه در پیدایش و گسترش علوم اسلامی»، حرکت در مسیر پیشرفت علمی را وظیفه حکومتهای اسلامی و نخبگان آن برشمردند و گفتند: نخبگان دنیای اسلام باید یک حرکت عظیم فکری و یک خواست عمومی برای پیشرفت علمی و رسیدن به قله علم و دانش را به وجود آورند.
حضرت آیت الله خامنهای از حرکت جمهوری اسلامی ایران در مسیر پیشرفت علمی به عنوان یک نمونه موفق یاد کردند و افزودند: بر اساس گزارشهای مراکز علمی جهانی، شتاب حرکت علمی ایران در سالهای گذشته، ۱۳ برابر متوسط جهانی بوده است، ما این مسیر را تا رسیدن به مرزهای علم و دانش ادامه خواهیم داد و ایران بر خلاف غربیها، آمادگی انتقال دستاوردها و پیشرفتهای علمی خود را به دیگر کشورهای اسلامی دارد.
همین اشاره رهبر معظم انقلاب در ضرورت ایجاد یک حرکت عظیم فکری به سمت قله علم و دانش کافی بود تا دانشگاهیان به سرعت «یاعلی» گفته و آستینهایشان را در مسیر پیشرفت بالا بزنند.
از مسؤولان و اساتید دانشگاه گرفته تا دانشجویان همه بسیج شدهاند تا در لبیک به حکم جهاد علمی رهبر انقلاب مرزهای علم و دانش را درنوردند.
* غلامی: باید اقتدار علمی نظام جمهوری اسلامی را به دنیا نشان دهیم
منصور غلامی وزیر علوم گفته است: ما باید توان و اقتدار علمی نظام جمهوری اسلامی ایران را به دنیا نشان دهیم و در این راستا ضرورت دارد تا تعاملات علمی بین المللی گسترش یابند.
وزیر علوم با اشاره به نقش تاثیر گذار و مهم استادان دانشگاهها و مراکز آموزش عالی در پیشرفت همه جانبه کشور میگوید: انتظار ما از استادانی که توانستهاند رتبه استاد تمامی را کسب کنند، این است که در حل مسائل و مشکلات جامعه پیش قدم باشند.
* سرکار: ظرفیتمان بالاست، باید توانمندیهای خود را باور کنیم
سعید سرکار دبیر ستاد توسعه فناوری نانو گفته است: باید توانمندیهای خود را باور کنیم زیرا ظرفیتهای کشور ما بالاست، باید به ظرفیت و توانمندی داخلی ایمان داشته باشیم و راهی جز پرداختن به فناوری و حرکت در این مسیر نداریم؛ قطعا با اتکا به توسعه فناوری برای پیشرفت موفق میشویم.
سرکار عقیده دارد: کشورهایی که در دنیا آقایی میکنند متکی به ظرفیت های فناوری، علمی و تکنولوژی هستند و با تمرکز و مدیریت میتوان علم را به تکنولوژی تبدیل کرد و به بازار جهانی وارد شد.
وی میگوید: این تنها راه ما است، اگر در تمام عرصهها اقتدار را به دست آوریم کشوری مثل امریکا چنین جراتی نمی کند که ایران را تحریم کند؛ امیدوار هستیم که با این هوشیاری و توجه خاص سیاستمداران و دولتمردان به واسطه فناوری پیشرفت کنیم.
* یادگاری: اقتدار علمی لازمه اقتدار کشور است
محمدحسین یادگاری عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس نیز معتقد است: همانطور که مقام معظم رهبری در سالهای گذشته چندین بار بحث «العلم سلطان» را مطرح کرده بودند و فرمودند که جهان اسلام با پیشرفت علمی میتواند جایگاه خود را در دنیا پیدا کند، با توجه به زمینههایی که برای فعالیت علمی در کشور وجود دارد، اگر مسئولین اجرایی زمینه را فراهم کنند تا ساختارهای اجرای این اسناد فراهم شود، ما نیازی به کشورهای دیگر نداریم.
عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس میگوید: اگر ما اقتدار علمی داشته باشیم کشورهای دنیا نیز سر تعظیم در برابر ما فرود میآورند البته ما با وجود قدرت علمی نیز به دیگران کمک میکنیم و قصد ما کمک به بشریت است نه اینکه مثل کشورهای اروپایی استعمارگری کنیم و امیدواریم با توجه به رهنمودهای مقام معظم رهبری و تواناییهای علمی اندیشمندانمان آینده روشنی در پیشرفتهای علمی داشته باشیم.
* عزم جزم رؤسای دانشگاههای برتر کشور برای پیشرفت
رؤسای دانشگاههای سطح یک کشور شامل دانشگاههای تهران، تبریز، اصفهان، تربیت مدرس، شهید بهشتی، شیراز، فردوسی مشهد، صنعتی اصفهان، امیر کبیر، خواجه نصیرالدین طوسی، شریف، علامه طباطبایی و علم صنعت ایران نیز در بیانیهای بر عزم جزم خود برای لبیک به رهبری در زمینه ادامه مسیر پیشرفت تأکید کردند.
رؤسای دانشگاههای برتر کشورمان اعلام کردند: دانشگاههای سطح یک تمامی تلاش خود را به کار خواهند گرفت تا در مسیر توسعه و پیشرفت کشور خللی وارد نشده و رشد و تعالی علمی و فرهنگی کشور تدوام یابد. بی شک مواضع مدبرانه نظام که با رهنمودهای مقام معظم رهبری اعلام شده است، همراهی جامعه جهانی را در پی خواهد داشت و موجب شکوفایی اقتصادی و اجتماعی بیش از پیش ایران و برقراری صلح و ثبات بیشتر در عرصه بین الملل خواهد شد. جامعه دانشگاهی کشور نیز با حضور فعالانه در حوزههای عمومی و پشتیبانی فکری در حوزه های تخصصی در تحقق چنین اهدافی از هیچ کوششی فرو گذار نخواهد کرد.
به گزارش فارس، ایرانیان چشم انتظار تاثیر این اراده دانشگاهیان در تأمین نیازهای روزمرهشان هستند که این امر با عزم دانشگاهیان و پیشرفت علمی، حمایت مسؤولان و تجاریسازی محصولات، همکاری صنایع و همیاری مردم دور از دسترس نیست.
برچسب ها :اساتید ،دانشگاه،پیشرفت
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0