مستاجرانی که به اندازه هزینه پرداختی فضای فیزیکی در اختیار ندارند/ خوابگاههای فاقد استاندارد؛ اما سرپناهی مطمئن برای یک دانشجو!
به گزارش قائم آنلاین،به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هرسال به پایان اردیبهشت که نزدیک میشویم برای دانشجویان خوابگاهی نسبت به بقیه متفاوت است. روزهایی که دانشجوی ساکن خوابگاه روزشماری میکند که به هفته خوابگاهها برسد تا بتواند مشکلاتش را به گوش مسئولان دانشگاه یا در سطحی بالاترمثلا وزارت خانههای مرتبط برساند. وقتی پای درد
به گزارش قائم آنلاین،به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هرسال به پایان اردیبهشت که نزدیک میشویم برای دانشجویان خوابگاهی نسبت به بقیه متفاوت است. روزهایی که دانشجوی ساکن خوابگاه روزشماری میکند که به هفته خوابگاهها برسد تا بتواند مشکلاتش را به گوش مسئولان دانشگاه یا در سطحی بالاترمثلا وزارت خانههای مرتبط برساند. وقتی پای درد و دل این دانشجویان مینشینی به عمق فاجعه پی میبری که چرا دائما از وضعیت خوابگاهها گله دارند. خلاصه در همین یک هفته رویایی است که این دانشجویان میتوانند بخشی از مشکلاتشان را التیام ببخشند. در کل شاید بتوان این هفته را روزهای رویایی خوابگاههای دانشجویی نامید؛ هفتهای که با اتمامش همه چیز به روال سابق برمیگردد.
شاید همین تفاوت نگاه باعث شده در سالهای اخیر مسئولان عزم جدی برای افزایش ظرفیت نسبی خوابگاهها نداشته باشند، اما مسئولان دانشجویی دانشگاههای مختلف در خصوص تعداد خوابگاهها و دانشجویان ساکن در این خوابگاهها اینگونه میگویند؛
خشنود افزود: دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی حدود ۲۰۰۰ نفر دانشجو را در ۱۰ خوابگاه مستقر کرده است و با توجه به استهلاکی که بعضی از خوابگاهها به جهت قدیمی بودنشان دارند، بودجهای که به خوابگاهها اختصاص داده میشود چندان پاسخگوی همه نیازها نیست و ما خیلی پیگیر تامین منابع از جاهای مختلفی همچون بحث خیرین هستیم و یکی از دغدغههای ما همین موضوع خیرین است.
وی درباره وضعیت جمعیت خوابگاهها از نظر جنسیت، گفت: ۴۰ درصد دانشجویان دختر و ۶۰ درصد پسر هستند. همچنین میانگین سازه خوابگاهها، حدود ۱۰ تا ۱۲ سال است، زیرا هم خوابگاههایی با قدمت ۲۰ سال و هم خوابگاههایی با قدمت زیر ۱۰ سال در دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی وجود دارند.
معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی درباره ظرفیت خوابگاهها جهت پذیرش دانشجویان ورودی جدید، گفت: ما معمولا به دانشجویان ورودی جدید، خوابگاه دادهایم، اما امسال هنگام اعلام ظرفیتهایمان اولویتبندیای را اعلام کردیم که به نظرمان منطقی و مناسب بود. طبق این اولویتبندی، دانشجویان دختر دوره کارشناسی روزانه و دانشجویان دکتری که تعداد محدودی هستند را در اولویت قرار دادیم و در مرحله بعد دانشجویان ارشد و بعد دانشجویان سنواتی را در نظر گرفتیم.
خشنود با بیان اینکه دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی سه خوابگاه متاهلی هم دارد، ادامه داد: ما با این برنامهریزی هدفمان این است که بتوانیم با توجه به رتبهبندی ورودیها، دانشجویان کارشناسی را در خوابگاهها پوشش دهیم و همچنین حجم زیادی از دانشجویان کارشناسی ارشد روزانه را نیز در خوابگاهها مستقر کنیم.
وی درباره وضعیت خوابگاههای دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی از نظر درجهبندی کیفیت، اظهارکرد: هنوز درجهبندی دقیق خوابگاهها را در ارزیابیهایی که انجام شده اعلام نکردهاند، اما دانشگاه همه نوع خوابگاهی دارد. ما هم خوابگاههای تازهسازی داریم که کاملا با استانداردها ساخته شده و هم خوابگاههای قدیمیای که مشکلات زیادی دارند که ممکن است از لحاظ درجهبندی در درجه سه قرار گیرند. حدودا ۵۰ درصد خوابگاههایمان استاندارد هستند، اما ۵۰ درصد دیگر به جهت قدیمی بودن بناها مشکلات زیربنایی دارند.
معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی درباره سرانه فضای اختصاصی هر دانشجو در خوابگاهها گفت: در حال حاضر ارزیابی دقیقی از این سرانه ندارم، اما از نظر فضای اختصاصی برای دانشجویان تقریبا در ردههای مناسب دانشگاهی هستیم.
خشنود ادامه داد: در سال ۹۵ از این نظر مشکلات زیادی داشتیم و سرانه برای هر دانشجو کم بود، اما در سال ۹۶ و ۹۷ تقریبا این مشکل حل شده و به استانداردها خیلی نزدیک شدهایم.
وی در پایان یادآور شد: اگرچه هنوز نیز در این زمینه مشکلاتی داریم، اما در سالهای قبل مشکلاتی همچون تعداد بالای دانشجو در هر اتاق داشتیم، اما در حال حاضر این مشکل حل شده و توانستهایم تا حدی خودمان را به استانداردها نزدیک کنیم.
وی افزود:خوابگاههای دانشگاه علامه خارج از دانشگاه است و این ساختمانها در سطح شهر هستند که بر اساس برنامه قرار است تجمیع آنها انجام شود.
سلیمی اضافه کرد: برای تجمیع خوابگاههای دانشگاه نیاز به ۳۰ میلیارد تومان بودجه داریم.
الهوردی زاده با اشاره به تقسیم بندی آماری دانشجویان در خوابگاهها بیان کرد: از ۵۵۰۰ نفر دانشجو حدود ۲۵۰۰ نفر دانشجوی دختر و حدود ۳۰۰۰ نفر در خوابگاه دولتی و غیر دولتی تقسیم بندی شده اند.
صنعتی افزود: دانشگاه فردوسی در بخش دختران ۸ خوابگاه با نام پردیس دارد که حدود ۳۴۰۰ دانشجو دختر در این پردیسها سکونت دارند.
مسئول امور خوابگاههای دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد ادامه داد: خوابگاه پردیس شماره ۷ دانشگاه فردوسی توسط بنیاد خیرساز دانشگاه فردوسی ساخته شده است و همچنین خوابگاه پردیس شماره ۸ این دانشگاه به نام مصلی نژاد است.
وی با اشاره به خوابگاههای پسرانه دانشگاه فردوسی گفت: دانشجویان غیر بومی پسر دانشگاه فردوسی در ۵ خوابگاه با نام فجر سکونت دارند که در این خوابگاهها حدود ۲۱۸۴ دانشجو ساکن هستند.
صمد حاج جباری، معاون دانشجویی دانشگاه شهید بهشتی در خصوص وضعیت خوابگاه های این دانشگاه گفت: دانشگاه شهید بهشتی یک مجموعه خوابگاهی دارد که بخش اصلی خوابگاه ای دانشگاه است که این مجموعه در قسمت شمال دانشگاه است؛ این خوابگاهها شامل ۶ بلوک پسران ، ۶ ساختمان است هر کدام یک بلوک دارد که ۵ ساختمان آن هر کدام نزدیک به ۴۰۰ نفر ظرفیت دارد یکی از این ساختمانها ۸ طبقه است که ظرفیت آن است. ۶ بلوک دیگر شامل خوابگاههای دخترانه است و در خارج دانشگاه نیز سه خوابگاه خواهران که دوخوابگاه در بلوار کشاورز است ودیگری خوابگاه رستاک و یک خوابگاه پسرانه هم در خیابان قائم مقام واقع شده است.
وی افزود: سه ساختمان هم مربوط به خوابگاه متاهلی که شامل ۱۴۴ واحد است که دانشجویان متاهل در این خوابگاهها هستند.
معاون دانشجویی دانشگاه شریف اضافه کرد: حدود ۴۰۰۰ دانشجو در خوابگاههای دانشگاه شریف اسکان دارند و نسبت به سالهای قبل این خوابگاهها وضعیت بهتری پیدا کرده است.
وثوقی اضافه کرد: در سه سال اخیر ۷۵ درصد از تعمیرات اساسی خوابگاهها انجام شده امسال نیز برنامههایی برای ادامه تعمیرات در نظر گرفتیم، اما هنوز بودجه این کار مشخص نشده است.
وی یادآور شد: در دو سال اخیر به دلیل مشکلات تخصیص بودجه بعضی از فعالیتهای حوزه دانشجویی به خصوص در خوابگاه با مشکلات مواجه شده است.
وی افزود: حدودا ۴ هزار و ۴۰۰ نفر دانشجوی خوابگاهی داریم که در سال گذشته امکانات این خوابگاهها افزایش پیدا کرده و تقریبا بازسازی و تجهیز شده است.
مقانی ادامه داد: با تعمیراتی که بر روی خوابگاهها انجام شده رتبه خوابگاههای این دانشگاه از ۵ به رتبه ۳ ارتقا یافته است.
برچسب ها :خوابگاه، دانشجو،پذیرش
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0