امریکا به دنبال طرحی خیال پردازانه درباره ایران است
به گزارش قائم آنلاین،به گزارش ایرنا به نقل از این شبکه، مقام های امریکایی می گویند قرار است طبق این طرح ، ائتلافی جهانی تشکیل شود تا با اعمال فشار، ایران را به مذاکره بر سر یک «ساختار امنیتی جدید» که فراتر از برنامه هسته ای است، وارد کند. این طرح در سخنرانی امروز پمپئو
به گزارش قائم آنلاین،به گزارش ایرنا به نقل از این شبکه، مقام های امریکایی می گویند قرار است طبق این طرح ، ائتلافی جهانی تشکیل شود تا با اعمال فشار، ایران را به مذاکره بر سر یک «ساختار امنیتی جدید» که فراتر از برنامه هسته ای است، وارد کند.
این طرح در سخنرانی امروز پمپئو مطرح خواهد شد. این اولین سخنرانی مهم وی در مورد سیاست خارجی خواهد بود و ساعت ۹ صبح به وقت شرق آمریکا در اندیشکده محافظه کار «بنیاد هریتیج» ایراد می شود.
«برایان هوک» مدیر بخش سیاست گذاری وزارت خارجه آمریکا روز جمعه با تکرار ادعاهای واشنگتن علیه ایران گفت: ما به چارچوب جدیدی نیاز داریم که به تمامی تهدیدهای ایران بپردازد.
بنا بر ادعای هوک، این چارچوب شامل طیفی از مسائل حول برنامه هسته ای است. وی به مواردی همچون برنامه موشکی و مسائل منطقه ای اشاره کرد.
اما بسیاری از مقام های سابق دولتی در آمریکا، دیپلمات های خارجی و تحلیلگران نسبت به امکان پذیر بودن تدوین یک طرح فراگیر و همچنین نسبت به علاقه دولت آمریکا به استفاده از دیپلماسی درقبال ایران بدبین هستند.
**طرحی رویاپردازانه
«رابرت آینهورن» کارشناس عدم اشاعه هسته ای و مقام سابق وزارت خارجه آمریکا که هم اکنون پژوهشگر ارشد موسسه بروکینگز است، اظهار داشت: یک توافق بهتر و بزرگ تر، یک طرح خیالی است.
وی که در نشستی درباره ایران سخن می گفت، درباره نیات دولت ترامپ در قبال ایران افزود: هدف واقعی رسیدن به یک توافق بزرگ تر و بهتر نیست بلکه هدف واقعی اعمال فشار زیاد به ایران است.
مقام های دولتی می گویند که کاخ سفید قصد دارد با اعمال فشار حداکثری ، نفوذ ایران در منطقه را کاهش دهد اما افراد نزدیک به دولت می گویند که هدف نهایی طرح جدید به این بستگی دارد که چه کسی آن را تشریح می کند.
یک منبع نزدیک به وزیر امور خارجه آمریکا و چند نفر دیگر گفتند: پمپئو و «جان بولتون» مشاور امنیت ملی ترامپ امیدوارند که کمپین فشار بر ایران، این کشور را وادار کند تا از فعالیت های منطقه ای خود در سوریه، یمن و جاهای دیگر دست بردارد و بر ثبات داخلی تمرکز کند.
پمپئو درحالی نگرش دولت آمریکا در مورد ایران را تشریح می کند که دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا دو هفته پیش از برجام خارج شد و تحریم هایی را که طبق این توافقنامه برداشته شده بود، دوباره اعمال کرد. وی همچنین تحریم های جدیدی را علیه بانک مرکزی ایران وضع کرد.
بسیاری از تحلیلگران می گویند: خروج از برجام و رویکرد دولت ترامپ در مقابل اروپا به معنای آن است که شاید این بار تحریم ها موثر نبوده و تلاش برای رسیدن به یکی توافق گسترده تر را دشوارتر کند.
به گفته آنها، کمپین فشار حداکثری به ائتلافی متحد نیاز دارد. این درحالی است که روسیه و چین تمایلی به کمک برای رسیدن به توافق هسته ای دیگر با ایران را ندارند. آنها نسبت به تصمیم ترامپ برای خروج از برجام ابراز ناخرسندی کرده اند.
خروج ترامپ از برجام متحدان نزدیک آمریکا در اروپا را عصبانی و از واشنگتن دور کرده است. وی گفته که آمریکا آن دسته از شرکت های اروپایی را که به قراردادهای خود برای تجارت با ایران متعهد بمانند، تحریم می کند.
**نارضایتی اروپا
اظهارات ترامپ نگرانی اروپایی نسبت به تعهد دولت آمریکا در قبال همکاری ها فراآتلانتیکی را هم بیشتر کرده است، به ویژه آنکه وی تهدید کرده است که تعرفه هایی علیه برخی صنایع کلیدی اروپا وضع می کند.
این رویکردها باعث شده است تا این تصور به وجود آید که آمریکا قلدری می کند. این مساله باعث ایجاد نفرت شده است.
آینهورن پیش بینی کرد «تحریم های جدید به اندازه تحریم هایی که سال ۲۰۱۲ وجود داشت، فلج کننده نخواهد بود».
وی افزود: سایر کشورها در مقابل این تحریم ها سرپیچی کرده یا آن را نادیده می گیرند.
رهبران اروپایی گفته اند: قانونی را اجرا خواهند کرد که از شرکت های اروپایی همکار با ایران حمایت می کند. آنها همچنین می خواهند که بانک توسعه اروپا کانالی مالی با بانک مرکزی ایران ایجاد کند.
«سوزان مالونی» معاون برنامه سیاست خارجی در موسسه بروکینگز می گوید که این نشانه «عصبانیت و نفرت اروپایی ها» از اقدامات ترامپ است.
بسیاری از تحلیلگران این سوال را مطرح می کنند که وقتی آمریکا از توافقنامه ها خارج می شود، چرا ایران، اروپا و کشورهایی مانند کره شمالی باید به ایالات متحده به طور اعم و دولت آن کشور به طور اخص اعتماد کنند؟
افرادی مانند مالونی و مقام های سابق دولت اوباما و دیپلمات های خارجی که در گفت و گوها با ایران حضور داشتند، می گویند که مذاکره در مورد توافقی که دربرگیرنده همه مسائل باشد، غیرممکن بوده است.
مالونی اظهار داشت: خروج ترامپ از برجام به معنای آن است که مردم ایران آمریکا را «عامل مشکلات خود» خواهند دانست و «حول پرچم شان متحد می شوند».
برخی ناظران از جمله «تریتا پارسی» رئیس «شورای ملی ایرانیان آمریکا» معتقد است که دولت آمریکا با حسن نیت مذاکره نمی کند به ویژه آنکه بولتون همان طور که سابقه اش نشان می دهد، یک سال پیش در جمع منافقین از اقدام علیه حکومت ایران حمایت کرده است.
برخی دیگر نیز اظهار می دارند: صرف نظر از اینکه دولت آمریکا چه اهدافی را دنبال می کند، اصرار اسرائیل و عربستان برای تقابل با ایران، احتمال محاسبه اشتباه را بالا خواهد برد.
برچسب ها :وزیر خارجه، آمریکا،ایران
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0