کد خبر : 99880
تاریخ انتشار : دوشنبه 25 ژوئن 2018 - 13:40
-

تفریحی لوکس که برای محیط‌ زیست گران تمام می‌شود

تفریحی لوکس که برای محیط‌ زیست گران تمام می‌شود

به گزارش قائم آنلاین، وجود گونه‌های باارزش جانوری مانند قوچ و میش اوریال، کل و بز، پلنگ، کفتار، گرگ، شغال، راسو، روباه، تشی، خرگوش، خارپشت، سنجاب زمینی و خفاش و خانواده پرندگان مانند عقاب طلایی، قرقی، سنقر، دلیجه، سارگپه، جغد، هوبره، کبک و تیهو، باقرقره، بلدرچین، قمری، هدهد، کلاغ‌ها و گونه‌هایی از گنجشک، چکاوک کاکلی

به گزارش قائم آنلاین، وجود گونه‌های باارزش جانوری مانند قوچ و میش اوریال، کل و بز، پلنگ، کفتار، گرگ، شغال، راسو، روباه، تشی، خرگوش، خارپشت، سنجاب زمینی و خفاش و خانواده پرندگان مانند عقاب طلایی، قرقی، سنقر، دلیجه، سارگپه، جغد، هوبره، کبک و تیهو، باقرقره، بلدرچین، قمری، هدهد، کلاغ‌ها و گونه‌هایی از گنجشک، چکاوک کاکلی و معمولی و گونه‌های مختلفی از سوسمارهای ایران و همچنین مارها در منطقه ۶۰ هزار هکتاری شکار ممنوع سیدمرتضی موجب افزایش حضور شکارچیان و همچنین شکارهای غیر‎‎مجاز در منطقه کاشمر شده است.

این شکارچیان با شکار گونه‎‎های جانوری در منطقه شکار ممنوع حیات برخی از گونه‎‎های جانوری را در معرض تهدید قرار داده‌اند این در حالی است که تعداد نیروها برای محافظت از این منطقه کفایت نمی‌‎‎کند.

همکاری افراد بومی با شکارچیان

وجود بالغ بر ۱۳۰۰ گونه جانوری قوچ و میش اوریال در منطقه کاشمر و دیگر حیوانات موجب شده هرساله شکارچیان غیر مجاز بسیاری را از سراسر کشور به این منطقه بکشاند.

در همین خصوص رئیس اداره حفاظت محیط زیست کاشمر در بازدید از منطقه شکار ممنوع سیدمرتضی در گفت‌وگو با ایسنا، از قوچ و میش اوریال به عنوان یکی از مهمترین گونه‌های جانوری منطقه نام برد و افزود: این جانوران حمایت شده هستند و تاکنون برای حفاظت و جلوگیری از شکار قوچ و میش تلاش‌های بسیاری شده است.

مهدی جمعه‌پور از منطقه شکار ممنوع سیدمرتضی یکی از زیستگاه‌های منحصر به فرد گونه قوچ و میش اوریال در استان و حتی کشور نام برد و گفت: به خاطر شکار قوچ و میش افراد بسیاری از نقاط مختلف کشور به این منطقه می‌آیند.

وی ظرفیت تنوع زیستی منطقه را بسیار مطلوب ارزیابی کرد و افزود: گروهی که اخیرأ دستگیر شده‌اند در فاصله ۶ کیلومتر شهر شکار می‌کردند که این نشان می‌دهد وضعیت تنوع زیستی به گونه‌ای است که در تپه ماهورهای اطراف شهر هم این گونه جانوری پیدا می‌شوند.

جمعه پور شکار را یکی از عوامل در روند انقراض گونه‌های جانوری دانست و بیان کرد: در حال حاضر عوامل متعددی از جمله خشکسالی، تغییر اقلیم، کم آبی، نابودی زیستگاه‌ها و شکار در انقراض گونه‌های جانوری دخیل هستند.

وی با بیان اینکه شکارهای غیرمجاز در منطقه شکار ممنوع کوهسرخ و کاشمر اتفاق می‌افتد، اظهار کرد: متاسفانه هر شکارچی غریبه‌ای که به این منطقه می‌آید عامل اصلی آن افراد بومی هستند.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست کاشمر بیان کرد: در بین شکارچیان افراد مختلف از همه نوع قشری هستند که برخی از آن‌ها هیچ گونه مشکل مالی نداشته و فقط برای تفریح به این منطقه می آیند و به شکار می‌پردازند.

وی با اعلام اینکه برخی هم از طریق شکار به سودجویی می‌پردازند، بیان کرد: چون این افراد می‌بینند گوشت رایگان است با سودجویی و خلاف می خواهند آن را به دست بیاورند.

جمعه پور با بیان اینکه اغلب شکارچیان با اسلحه به شکار حیواناتی چون قوچ و میش می پردازند، گفت: برای پرندگان به خصوص پرندگان زینتی اقدام به زنده گیری می‌کنند.

وی با اعلام اینکه اگر هزاران نفر هم نیرو داشته باشیم اما بازهم تخلفات غیر مجاز را نمی‌توانیم به صفر برسانیم، اظهار کرد: وقتی می‌توانیم موفق باشیم که مردم به این موضوع مهم حساس شده و مشارکت داشته باشند.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست کاشمر با اظهار تاسف از اینکه وقتی خود مردم مشارکت ندارند و روستائیان متخلفانی از مشهد را برای شکار می‌آورند چگونه می‌توان موفق بود، افزود: مردم باید درک کنند که ضرر این خسارت‌ها به خودشان برمی‌گردد.

وی با اشاره به اینکه اگر جمعیت حیات وحش از بین برود موجب حمله حیوانات وحشی به دام‌های خود روستائیان می‌شود، عنوان کرد: روستائیان حاشیه منطقه اولین کسانی هستند که به خاطر از بین بردن گونه‌های حیات وحش خسارت وارد می‌شود.

جمعه پور با اعلام اینکه از روستائیان انتظار داریم اگر غریبه‌ای را می‌بینند به محیط زیست اطلاع دهند، گفت: هنوز آنگونه که باید مردم به اهمیت محیط زیست و تنوع زیستی آگاه نیستند.

وی با بیان اینکه تا وقتی مردم نسبت به این گونه اتفاقات بی‌تفاوت باشند موجب می‌شود شکارهای غیرمجاز بیشتری در منطقه اتفاق بیفتد، عنوان کرد: برخی گونه‌های گوشتخوار همانند کفتار، پلنگ، گرگ، شغال، روباه و… هستند که از گوشت استفاده می‌کنند که اگر باشکار آنها محل تغذیه شان را از بین ببریم موجب می‌شود برای تامین غذا به مناطق روستایی حمله کنند.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست کاشمر با اشاره به اینکه برای شکار گونه قوچ و میش فقط باید از اسلحه استفاده کرد که برخی گلوله زنی و برخی اسلحه های ساچمه زنی هستند که برروی آتها فشنگ غیر مجاز چارپاره می گذارند، بیان کرد: چند وقت قبل در روستای ایور پلنگی به یکی از روستائیان حمله کرد و زخمی شد که این نشان می دهد وضعیت تنوع زیستی در منطقه رو به بهبود است.

وی با بیان اینکه این تنها مستند ما از وجود پلنگ در کاشمر است، افزود: تعداد گونه جانوری پلنگ در منطقه زیاد نیست به همین خاطر کمتر دیده می شود.

جمعه پور در ادامه وسعت منطقه شکار ممنوع سید مرتضی را ۶۰ هزار هکتار اعلام کرد و گفت: از این منطقه تنها ۶ نفر محیط بان حفاظت می کنند در صورتیکه که براساس استاندارد بین هزار تا ۵۰۰۰ هکتار باید یک نفر محیط بان باشد.

وی با اشاره به اینکه تمامی شکارچیان منطقه غیر مجاز هستند، افزود: حداقل طی ۴ یا ۵ سال گذشته هیچ گونه مجوز و پروانه ای برای شکار صادر نشده است.

وی در پایان با بیان اینکه طی سال گذشته سه نهاد مردمی در حوزه محیط زیست به ثبت رسیده که اقدامات خود را آغاز کرده اند، گفت: برخی در حوزه فرهنگ سازی و تنویر افکار عمومی و برخی از این نهاد مختص خیرین محیط زیست هستند که یکی از اقداماتشان حصارکشی محدوده ای برای حفاظت از محیط زیست بوده است.

شکایت به دادستان

هرسال هزاران گونه از حیوانات منقرض می‌شوند. حیواناتی که زمانی با تعداد زیاد، روی زمین جولان می‌دادند حالا با سرعتی که نفس را در سینه حبس می‌کند در حال ناپدید شدن هستند. طبق برآورد دانشمندان، آهنگ فعلی انقراض و بر افتادن این‌گونه‌‏ها هزار بار از آنچه باید باشد سریع‌تر است. دلیل آن یک عامل است: انسان‌ها.

در همین خصوص مدیر موسسه زیست محیطی زاد سرو ترشیز به ایسنا گفت: موضوع شکار و شکارچی همیشه وجود داشته و خواهد داشت فقط باید کنترل شده، در فصل مناسب خود، با مجوز و نظارت اداره حفاظت محیط زیست باشد.

فهیمه رئیس‌زاده اظهار کرد: در خصوص مجوزهایی که طی چند هفته گذشته توسط اداره کل حفاظت محیط برای شکار چند رأس قوچ و میش اوریال توسط شکارچیان آمریکایی در منطقه صادر شده به دادستان شکایت کرده ایم.

وی با بیان اینکه فعالان محیط زیست خواستار لغو مجوزهای صادر شده هستند، بیان کرد: اکنون در فصل شیردهی و نگهداری بره های قوچ و میش اوریال هستیم.

مدیر موسسه زیست محیطی زاد سرو ترشیز با اشاره به اینکه مجوزهای شکار در بدترین فصل سال صادر شده است، اظهار کرد: اکنون در  بی آبی، خشکسالی و سایر بحران های منطقه قرار داریم.

وی همچنین با اعلام اینکه مبلغ ۵ میلیون تومانی که اداره کل محیط زیست از این شکارچیان برای صدور مجوز شکار در منطقه گرفته است به اندازه همان مبلغی بوده که از شکارچیان بومی می گیرند، عنوان کرد: از ۷۰ میلیون تومانی که از شکارچیان گرفته اند تاکنون فقط یک میلیون تومان به حساب واریز شده است.

رئیس‌زاده بیان کرد: افرادی که دارای مجوز شکار هستند و سالیانه مبلغی را در این خصوص هزینه می کنند تا در فصل مناسب مجوز شکار برایشان صادر شود به این موضوع معترض شده‌اند که اگر این امکان وجود دارد چرا برای ما در این فصل مجوز صادر نمی شود.

وی گفت: صدور این مجوزها توسط محیط زیست در فصل گرما و خشکسالی یک اقدام غیراصولی و غیراخلاقی بوده است.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

15 + 11 =